Apartheid in Israël gefotografeerd: de waarheid – deel 3 [in beeld]

apa19aDe dagelijkse multiculturele realiteit van Israël: samen terrassen in Jeruzalem. Links enkele zwarte Joden uit Ethiopië naar Israël geëmigreerd, in het midden een Israëlische soldaat, rechts een Arabisch-Israëlische moslima met haar dochter, allen samen een smakelijke falafel etende in peis en vrêe.

Onze huiskamers worden via de media dagelijks overspoeld met schuimbekkende Palestijnse gemaskerde hooligans die Israëlische soldaten bestoken met halve rotsblokken, straten vol rokende vuurhaarden, kapot geschoten huizen, bebloede kinderlijkjes enz. De internationale pers is alom en overvloedig aanwezig om alles nauwgezet in beeld te brengen. Flink gespekt met bloederige cowboyverhalen, die hen door Hamas en Al Fatah worden aangereikt, worden die beelden en verhalen kritiekloos, zonder te checken op waarachtigheid en zonder bronvermelding op onze huiskamers losgelaten.

Hoe anders echter gaat het er wel in Israël zélf aan toe. Beelden die de reguliere media u nooit zullen tonen omdat dit nu eenmaal niet past in de voorgekauwde beeldvorming die gebied om Israël te blijven voorstellen als een gewelddadige imperialistische Apartheidstaat, waar het leven een hel op aarde zou zijn. Maar van dat beeld klopt zelfs nog geen komma. Dat is Israël niét. Helemaal niet. Ik ben er zelf geweest en ik heb gezien hoe het leven daar wèl is.

Naar aanleiding van het succes van de eerste sessie en de tweede sessieApartheid in Israël gefotografeerd: de waarheid”, volgt hier dan een derde reeks plaatjes die de dagelijkse realiteit – hoe Joden en Arabieren samenleven – in de straten van Jeruzalem en Tel Aviv in beeld brengen. Voor diegenen die niet in staat zijn om naar Israël te reizen om de dagelijkse realiteit met eigen ogen te aanschouwen, los van alle lastercampagnes, werd deze fotoreeks bedoeld.

Wie zich nog de Apartheid herinnert in Zuid-Afrika, waar werkelijke segregatie bestond tussen blanken en zwarten en religies onder elkaar, zal tevergeefs in Israël naar Apartheidsplaatjes zoeken en hij/zij zal ze ook niet vinden, om de eenvoudige reden dat in Israël geen Apartheid bestaat. Dat is een mythe. Een boosaardige fabel ontsproten uit bekrompen, achterlijke en misdadige Jodenhaat.

De volgende 15 plaatjes spreken voor zich. Behoudens, hier en daar waar ik een korte commentaar heb aan toegevoegd.

apa17aIsraëlische vrouwelijke soldaten lopen enkele Arabisch-Israëlische moslima’s voorbij. Niks aan de hand. Waarom zou het?
apa18aArabisch-Israëlische moslima’s aan de stadsmuren van Jeruzalem ter hoogte van de Jaffapoort. Een Israëlische soldaat wandelt achteloos voorbij.
apa20aIn de vele groene parken van Jeruzalem “heersen echte Zuid-Afrikaanse Apartheidstoestanden”… zou het? Nee, natuurlijk niet, waar heeft heeft u dit gelezen? Geloof niet wat de kranten schrijven over Israël.
apa21aA walk in the park…
apa22aArabisch-Israëlische gezinnen genieten van de zon en het groen, net zoals iedereen in Israël
apa23a
apa24aArabisch-Israëlische moslima’s worden in Israël niet gedwongen om in bikini te zonnen in het park. Ze mogen dat ook gewoon gesluierd doen, dat bepalen ze namelijk zélf en geen overheid die hen betutteld…
apa25a
apa26aArabisch-Israëlische moslima’s shoppen in Joods-Israëlische winkels en andersom, Joden shoppen in Arabische winkels. Dat zullen boycottende Israëlbashers niet graag horen…
apa27a
apa28a
apa29a
apa30a
apa31a
apa32a

Bronnen:

  1. The Real Jerusalem Streets – What is really happening in Jerusalem, Israel: 15 Real Photos of Arab Girls [lezen]

Een gedachte over “Apartheid in Israël gefotografeerd: de waarheid – deel 3 [in beeld]

  1. Probleem is, dat een échte ‘Apartheid schreeuwende onbenul deze sectie zal overslaan (als hij al op deze site komt) en dus rustig in zijn waanbeeld kan blijven steken.

    Stel je voor: iets bijleren of erger nog je mening veranderen! Nee, niet voor de Apartheid activist!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.