De geschiedenis herhaalt zich: Herleving van de jaren dertig in de Nederlanden [Likoed.nl]

jodenhaatmadeIsraël, de Jood onder de naties
Oude wijn in nieuwe zakken:
“Ze zeggen dat Israël slecht is, maar in feite bedoelen ze de Joden”

Onder het nazisme werden Joden afgeschilderd als kwaadaardig, gierig, minderwaardig en als samenzweerders tegen het Arische ras. Daarom moesten ze geïsoleerd, geboycot en uiteindelijk gedood worden.

Deze stereotypen zijn aan het terugkomen in Europa. Alleen worden ‘de Joden’ nu soms vervangen door ‘de Israëli’s’. Aangezien ongeveer de helft van de Joden in de wereld Israëli is, komen die typeringen echter op hetzelfde neer.

Kwaadaardig

Islamitisch antisemitisme
Dubbele boodschap: 1. De Holocaust is een leugen 2. De aankondiging van een nieuwe

De legitieme zelfverdediging van Israël tegen terroristen wordt geregeld in een negatief daglicht gesteld. Ook worden zaken enorm – negatief – uitvergroot. Een gedode terrorist in Gaza krijgt meer media-aandacht dan duizend door het Syrische regime gedode Palestijnse burgers, of dan een miljoen dode Congolezen.

Sommige journalisten noemen Israëli’s bewust kwaadaardig. Zo schreef columnist Marcel Hulspas in dagblad De Pers: “dat radicale orthodoxe partijen Palestijnen het liefst op oudtestamentische wijze over de kling zouden jagen.” Wat grote onzin is, orthodoxe rabbijnen hebben al tweeduizend jaar geleden – als eersten in de wereld – de doodstraf afgeschaft.

Desondanks mist deze indoctrinatie zijn uitwerking niet, zo bleek in 2011 uit een internationaal opinieonderzoek. Hieruit blijkt dat vijf miljoen volwassen Nederlanders het eens te zijn met de totaal onzinnige stelling dat “Israël een vernietigingsoorlog tegen de Palestijnen voert.” Dat dit onzinnig is blijkt uit het feit dat het aantal Palestijnen met een Israëlisch paspoort de afgelopen 60 jaar met ongeveer 750% is toegenomen.

Samenspannen
De verhalen over een almachtige Amerikaanse ‘Joodse’ lobby komen steeds terug. Waarbij het feit dat er een zeker zo machtige zo niet machtiger islamitische lobby is – gefinancierd door oliestaat Saoedi-Arabië – achterwege wordt gelaten.

Maar ook in Nederland zweren Joden volgens sommigen samen. De VPRO Tegenlicht-uitzending ‘In de ban van Israël’ van 17 oktober 2011 was gewijd aan: ”hoe in Nederland het denken over Israël wordt gemanipuleerd door een machtig samenspel van politiek, geloof en propaganda.” Oftewel, volgens de VPRO is er een machtig Joods netwerk in Nederland dat Den Haag en Hilversum controleert en manipuleert.

Joden zijn rijk en gierig
Bij een recent onderzoek over Holocaust educatie op acht Amsterdamse scholen was de conclusie dat: “Jood een algemeen scheldwoord is op school en dat er Jodenmoppen worden gemaakt tijdens lessen over de Holocaust.” En verder dat “het oude antisemitische stereotype van de rijke jood met hoge maatschappelijke functies nog springlevend is en door leerlingen als oorzaak voor de Jodenvervolging wordt gezien.”

Boycot
Extreem-linkse groepen in Nederland ijveren voor een boycot van Israëlische producten. De Nederlandse overheid geeft toe aan die druk door sommige Israëlische producten apart te willen labelen, als ‘afkomstig uit nederzettingen’.

Een merkwaardige zet, want de wereldgemeenschap heeft al in 1922 unaniem – dus ook Nederland – het gebied voor de Joden bestemd, een besluit dat nog steeds rechtsgeldig is. Verder weet de Nederlandse regering dat de grotere Joodse leefgemeenschappen bij een definitieve vrede Israëlisch zullen blijven, via een landuitruil. Dat is zowel door de Amerikaanse als de Palestijnse regering bevestigd (dat laatste blijkt uit de uitgelekte ‘Palestine Papers’).

Afgezien daarvan is het met twee maten meten – dus discriminerend – om alleen Israëlisch betwist gebied als zodanig te gaan labelen. Er zijn in de wereld nog ruim honderd betwiste gebieden, blijkt uit een lijst op Wikipedia. Dus waar blijft de labeling van producten uit Frans Baskenland, Spaans Catalonië, Roemeens Transsylvanië, Turks Noord-Cyprus, de door Marokko bezette Westelijke Sahara en het door China bezette Tibet?

Geweld
Geweld tegen Joden wordt uitgedragen. Zo betoogde Thomas von den Dunk in zijn Volkskrant-column van 4 april 2011 dat een Jood die op de Westbank woont “niet moet zeuren als hij dat met de dood bekoopt”. Vlak daarvoor waren een paar Joodse kinderen die met hun ouders op de Westbank woonden op beestachtige wijze door Palestijnen afgeslacht.

Joden die in de Nederlandse grote steden als zodanig herkenbaar rond lopen, nemen anno 2013 een groot risico om in elkaar geslagen te worden.

En in een uitzending van het NTR-programma ‘Onbevoegd Gezag’ zeiden Turkse jongeren onlangs dat “Hitler goed werk had gedaan” en dat “het vermoorden van vrouwen en baby’s goed was als het om Joden ging”.

Dat deze uitspraken breed gedragen worden in de Turkse gemeenschap, bleek uit het feit dat niet deze Turkse jongeren moesten onderduiken vanwege bedreigingen, maar de Turkse gespreksleider, aangezien die tegen de opmerkingen was ingegaan.

Trouwens, dat die haat tegen Joden vanwege Israël zou zijn, is de zaak omdraaien. Moslimfundamentalisten haten Israel simpelweg omdat het Joods is, omdat het daarom niet zou mogen bestaan, dat staat los van hoe het zich gedraagt.

Conclusie
Alle stereotypen zijn dus terug van weggeweest. De behoefte aan een zondebok blijft groot. Daarnaast kan een rol spelen dat als Europeanen de Joden als ‘slecht’ kunnen afbeelden, zij zich ook niet meer schuldig hoeven te voelen over de geschiedenis met tweeduizend jaar Europese Jodenvervolging, met desastreuze gevolgen.

Antisemitisme was in 2012 dan ook de grootste discriminatiegrond op internet, 28% van de constateringen. Dat is gigantisch voor de zo kleine groep van 30.000 Nederlandse Joden die is overgebleven na de Tweede Wereldoorlog.

Het beleid van de Nederlandse overheid is hierin bepaald niet gunstig. De subsidie voor het Meldpunt Discriminatie Internet – dat zorgde voor de verwijdering van de ergste antisemitische drek – is gestopt. Sommige Israëlische producten worden zoals gezegd gebrandmerkt door een apart label. Tegen verstoring van Holocaustonderwijs wordt laks opgetreden. De noodzakelijke beveiliging van Joodse instellingen tegen geweld en aanslagen wordt niet vergoed en moet door de Joodse gemeenschap zelf worden opgebracht. Burgemeesters zetten bij dodenherdenkingen vermoorde Joodse kinderen op één lijn met mogelijke Duitse oorlogsmisdadigers. In voetbalstadions schalt: “Hamas, Hamas, alle Joden aan het gas”. Enzovoort.

Steeds meer Joden verlaten Nederland en Europa door bovenstaande. Waardoor over een aantal decennia er mogelijk geen enkele Jood meer in Nederland woont.

Wil Nederland het echt zo ver laten komen?

door Likoed Nederland

Artikel van Likoed Nederland, gepubliceerd op De Dagelijkse Standaard, 20 maart 2013.


Bronnen:

 1. Likoed Nederland: Herleving van de jaren dertig [lezen]

Een gedachte over “De geschiedenis herhaalt zich: Herleving van de jaren dertig in de Nederlanden [Likoed.nl]

 1. “Het beleid v.d. Nederlandse regering t.o. Jodenhaat is niet bepaald gunstig”. Het beleid v.d. Nederlandse regering t.o.Jodenhaat is nog nooit gunstig geweest, integendeel!

  “De Joodse Lobby”! etc.etc. Joden moeten eens ophouden zo spastisch te doen over deze ‘beledigingen’ want Lobbies zijn er overal: de Boeren Lobby, de Dieren Lobby, de Arbeiders Lobby (vakbonden), de Vrouwenlobby, de Moslim Lobby en nog duizenden andere Lobbies.

  “Joden zijn rijk”! Was het maar waar dat ALLE Joden rijk waren, dan had dat fantastisch geweest, maar de waarheid ligt zoals altijd in het midden, er zijn arme, rijke & middel rijke mensen, ook Joden.

  “Joden zijn gierig! Nee, Schotten & Nederlanders zijn gierig! Hun faam op dit gebied gaat de wereld over!

  Over anti Semitische Media onbenullen (zal geen namen noemen) is het laatste woord nog niet gesproken want langzaam maar zeker worden deze ontmaskert als racistische, onbekwame, individuen die alleen hun eigen Jodenhaat ventileren. Hun feiten kennis over Israel & het Jodendom zweeft tussen de 0 & 25%. M.a.w. ze horen het bellen maar weten niet waar de klepel hangt!

  Het énige wat nooit vertelt wordt in deze haat tirades is dat Joden intelligent zijn (180 Joodse & 10 Israelische Nobeprijzen), innovatief zijn (Israel staat op 2é plaats, na USA), grote uitvindingen gedaan hebben in de gezondheid v.d. mensheid, de grootste schrijvers & artiesten hebben voortgebracht & de moderne wereld klapt totaal ineen zonder de Israelisch uitvindingen, etc.etc.

  Over het stelletje onbenullen dat achter die oerdomme Turkse/Marokaanse jongetjes zonder enige opvoeding aanlopen is het alleen maar meewarig kijken. Zij zullen nooit succesvol, rijk of innovatief worden, maar zij kunnen altijd nog een ” Mislukkelingen Lobbie of Loser Lobby” gaan oprichten!

  Wil Nederland of de EU het écht zover laten komen dat er geen Joden meer wonen? Het zou mij niets verbazen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.