Palestijnen vuren raketten af op Israël terwijl Obama in Ramallah op bezoek is bij Abbas

abbas-obama2Ramallah, donderdag, 21 maart 2013. President Barack Obama op bezoek bij Mahmoud Abbas in Ramallah, klaarblijkelijk de laatste Palestijnse leider die zich met de moed der wanhoop (en met de blik gericht op de geldbeugel van Obama, de VS en de EU) vastklampt aan de tweestatenoplossing. Tenminste… dat is toch wat hij ons graag wil doen geloven. De Palestijnse commedia dell’Arte op z’n best…

Deze ochtend, de tweede dag van het bezoek van president Barack Obama aan Israël en die zich nu in Ramallah bevindt bij Mahmoud Abbas, werden er vanuit de Gazastrook door Hamas reeds vier raketten afgevuurd op de Joodse staat. Er vielen gelukkig geen lichamelijk gewonden en de materiële schade bleef beperkt.

Twee raketten landen in de stad Sderot zelve, één raket stortte neer in een private residentie en bracht schade toe aan de structuur, een andere raket werd nog niet gelokaliseerd volgens de woordvoerder van het IDF.  Het IDF bevestigde dat de tweede raket explodeerde in open terrein nabij de Regionale Raad van Sha’ar Hanegev. Twee andere raketten afgevuurd vanuit Gaza kwamen te vroeg neer op Palestijns/Gazaans gebied, althans volgens de voorlopige berichten. Er zouden geen gewonden zijn gevallen.

Gelukkig ging het alarm af in Sderot en in de Regionale Raad van Sha’ar Hanegev vooraleer de raketten insloegen en konden de meeste mensen tijdig een schuilplaats opzoeken. Tot nog toe werden vanuit Gaza nog geen officiële opeising voor de terreuraanslagen opgeëist. Zoals bekend houdt Israël alléén Hamas verantwoordelijk voor om het even welke aanslag die vanuit Gaza wordt uitgevoerd.

Intussen betogen honderden Palestijnen in Ramallah tegen de komst van Barack Obama, trekken anderen weer tenten op in het betwiste E1-gebied op de Westbank en komt er een rakettenregen op gang vanuit Gaza richting Zuid-Israël. Blijkbaar kent de tweestatenoplossing dan toch niet zo ’n groot succes onder Palestijnen. De Amerikanen zullen echt wat beter moeten lobbyen voor die “oplossing” want anders komt het nooit goed. Israël trekt zijn plan wel, met of zonder de Amerikanen en de EU.

rokets2Donderdag, 21 maart 2013. Inslag van qassamraketten nabij Sderot in Z-Israël


Bronnen:

 1. Arutz-7: Large Anti-Obama Protest as President Goes to Ramallah door David Lev [lezen]
 2. Ynet News: Rockets hit Sderot as Obama visits Israel door Neri Brenner [lezen]
 3. The Jerusalem Post:
  – Obama to talk peace at Abbas meeting in Ramallah [lezen]
  – Two rockets slam into Sderot during Obama visit [lezen]
  – Report: Haniyeh dismisses Obama visit [lezen]
  – Hundreds in Ramallah protest Obama’s visit [lezen]
  – Palestinians erect new E1 tents as Obama arrives [lezen]

Gerelateerd:

 • Honderden Palestijnen demonstreren tegen de komst van Obama naar Ramallah op de Westbank [lezen]
 • Palestijnen op de Westbank bereiden Barack Obama een hartelijke ontvangst voor… +video [lezen]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.