Gematigde Mahmoud Abbas: Stop met Hamas een terreurorganisatie te noemen [Ryan Jones]

hamasaapDe Palestijnse gesprekspartners voor vrede met Israël: Abbas en zijn Hamasaap.
De meest gematigde van de twee is die met dat brilletje op zijn neus.. 😉

Israëls zogenaamde ‘vredespartner’, de leider van de Palestijnse Autoriteit Machmoud Abbas, heeft deze week benadrukt dat de rivaliserende factie Hamas géén terroristische organisatie is.

Voor het Russische nieuwsnetwerk RT zei Abbas dat Europa er verkeerd aan deed, te debatteren over de vraag of Hamas al dan niet een terreurbeweging is, en het niet als zodanig mag bestempelen.

Abbas negeerde de voortdurende aanvallen en de voorbereidingen voor aanslagen, en ging voorbij aan de Gaza-oorlog van afgelopen november, en hield vol dat de Hamasleiders ‘niet langer gewapend verzet steunen’.

Abbas zei dat men geen aandacht moet schenken aan hieraan tegengestelde verklaringen van de Hamasleiders.


Netanjahoe en Obama
Netanjahoe en Obama pakken samen de problemen in het M-O aan

Vanzelfsprekend denkt Abbas dat zijn eigen Fatahbeweging niet langer betrokken is bij geweld tegen Israël – dat is tenminste wat hij voortdurend tegen de internationale gemeenschap zegt – maar Israëlische veiligheidsfunctionarissen die wekelijks tientallen geplande aanvallen verijdelen denken hier anders over.

Wat is de reden voor deze misleiding? Zolang Palestijnse organisaties betrokken zijn bij geweld tegen Israël, heeft de Joodse Staat alle reden om compromissen op het gebied van zijn veiligheid te weigeren.

Israëli’s stellen dat het niet uitmaakt hoe gematigd Abbas zelf zou zijn; als hij geen effectieve controle over zijn volk heeft, dan is hij geen geschikte vredespartner. Maar de westerse leiders willen zo graag toezien op een vredesakkoord, dat ze bereid zijn een oogje dicht te knijpen voor feitelijk geweld, zo lang Abbas en Hamas de juiste woorden spreken.

Het lijkt voor de internationale gemeenschap weinig uit te maken, dat zelfs als Hamas voor enige tijd stopt met zijn terreurdaden, het uiteindelijke doel van de organisatie de vernietiging van de Joodse Staat blijft. En Hamas heeft er geen moeite mee, dit luid en duidelijk te zeggen.

Het handvest van Hamas bevat tot op de dag van vandaag de volgende zin (artikel 7) ‘De dag des oordeels zal niet komen, totdat de joden zich achter rotsen en bomen verstoppen, die zullen zeggen: ‘O moslims, o Abdullah, achter mij zit een jood, kom hier en dood hem’

Het is toch geen wonder, dat Israël aanvoelt dat het met deze mensen geen vrede kan sluiten.

door Ryan Jones

Hamas, Fatah battle for control of Palestine.Intussen blijven beide Palestijnse rivalen elkaar bestoken en komt de tweestatenoplossing met rasse schreden naderbij, dat wil zeggen: de islamistische ‘Staat van Gaza’ en aan de andere kant van Israël de ‘Staat van Ramallah’ en omstreken. Welke van de twee staten zich ooit ‘Palestina’ zal mogen noemen, is nog niet bekend. Intussen bestaat de Joodse staat Israël bijna 65 jaar en hoeft niet meer opgericht te worden. 😉


Bronnen:

  1. Israel Today Nederland: Abbas: noem Hamas geen terroristische organisatie [lezen]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.