Palestijnen op de Westbank bereiden Barack Obama een hartelijke ontvangst voor… +video

Zoals iedereen vermoedelijk al weet, komt de Amerikaanse president Barack Obama voor een 2-daags bezoek naar Israël en ‘Palestina’. Donderdag wordt hij in Ramallah ontvangen door Abu Mazen (nom de guerre van Mahmoud Abbas), de president van de Palestijnse Autoriteit en zijn premier Salam Fayyad.

Intussen bereiden de ‘gematigde’ Palestijnen op de West Bank zich op typisch oosterse wijze voor op een feestelijke ontvangst van de Amerikaanse president. Ahum… grapje… getuige deze beelden van inwoners van Bethlehem. De witte pickup truck die u in het beeldverslag (hierboven) over het portret van Obama ziet rijden is een officieel voertuig van de Palestijnse Autoriteit.

Als ik Obama was, zou ik toch iets meer bij me dragen dan alleen maar een paraplu, om de koppensnellers in de Palestijnse gebieden tegemoet te treden. Want ‘gematigd’ heeft in het Arabisch een andere betekenis dan in onze taal… 😦

Vergelijk dan maar met dit hoe de Israëliërs zich voorbereiden op de komst van Obama!


Met dank aan EoZ en Dorith C. voor de tips.

Een gedachte over “Palestijnen op de Westbank bereiden Barack Obama een hartelijke ontvangst voor… +video

Reacties zijn gesloten.