Likoed Nederland: Amerikaanse sympathie voor Israël op nieuwe record hoogte! +video

gallup2

Aan de vooravond van het bezoek van president Obama aan het Midden-Oosten, staat het niveau van de Amerikaanse sympathie voor de Joodse op de record hoogte van 64%. Volgens de Gallup opiniepeiling die vorige week werd gepubliceerd, is de Amerikaanse sympathie zeer pro-Israël.

just-jew-itVeel meer dan Palestijnen: 64% tegen 12%, dus meer dan vijf keer zo hoog. Terwijl sympathie voor Israël de laatste jaren altijd boven de 60% was, stond die voor het laatst op deze 64% in 1991, tijdens de Golfoorlog.

In lijn met met de trend van de afgelopen jaren, zijn Republikeinen meer voorstander van Israël dan Democraten – 78% ten opzichte van 55% – terwijl dat bij ongebondenen op 63% staat. De peiling laat zien de steun voor Israël onder alle groepen is gestegen – met inbegrip van de Democraten – maar het meest bij de Republikeinen en onafhankelijken.

Opmerking Likoed Nederland: hieruit blijkt maar weer eens dat het verhaal dat de Verenigde Staten achter Israël zou staan vanwege duistere machinaties van de pro-Israël lobby¹ nonsens is. Amerikaanse politici staan achter Israël, omdat hun kiezers pro-Israël zijn.

[¹ Brabosh.com: De Joden maken minder dan 0,2 procent uit van de wereldbevolking en in de V.S. ca. 2,2 procent, waar ongeveer evenveel Joden wonen als in de Joodse staat Israël. Dit wel al naargelang welke definitie wordt gehanteerd voor ‘Wie is Jood?‘, want die wijkt in de VS af van de Israëlische definitie. Die is bepalend om in aanmerking te komen voor de Israëlische wet op het recht op terugkeer van 5 juli 1950 naar het land van hun voorouders. Die wet werd in 1952 aangepast met de Wet op Nationaliteit en opnieuw uitgebreid in 1970.]

door Likoed Nederland

Beeldverslag van Jewish News One


Bronnen:

  1. Likoed Nederland: Amerikaanse sympathie voor Israël op record hoogte [lezen]
  2. Ynet News: US survey: Support for Israel at all-time high [lezen]
  3. The Algemeiner: Americans Support Israel. Does Their President? door Yoram Ettinger [lezen]

Gerelateerd:

  • President Barack Obama feliciteert premier Netanjahoe met zijn kersverse regering [lezen]
  • Nieuw centrumrechts kabinet onder leiding van Netanjahoe staat in de steigers + video [lezen]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.