Noorse minister erkent: Palestijnse Autoriteit loog over donorgeld dat aan terroristen werd uitgekeerd

Johansen-Haniyeh2Gaza, 19 maart 2007. De Noorse onderminister van Buitenlandse Zaken Raymond Johansen raakte in opspraak nadat hij een onderhoud had met de Palestijnse premier en terroristenleider van Hamas Ismail Haniyeh, die na de laatste verkiezingen van januari 2006 in de gebieden van de Palestijnse Autoriteit (Gaza en de Westbank), korte tijd aan het hoofd stond van een coalitieregering van Hamas en Fatah. Noorwegen was toen het eerste Europese land dat het Hamaskabinet erkende. [bron

Sinds 2008 stort Noorwegen jaarlijks 300 miljoen Noorse kronen (= 40 miljoen euro jaarlijks) in de bodemloze kassa van de tot op het bot corrupte Palestijnse Autoriteit. Controle over wat met dat geld gebeurt is nagenoeg onbestaande en de PA laat ook geen controle toe van buitenaf. Transparantie komt in geen enkel Palestijns woordenboek voor. Het Westen moet tot in den treuren afdokken maar mag zich verder niet bemoeien waaraan de Palestijnse Autoriteit de miljoenen euro’s zoal besteedt.

Echter in Noorwegen, dat net zoals andere EU-landen krap bij kas zit, worden thans expliciete vragen gesteld waar al die ontwikkelingsfondsen, die moeten opgehoest worden door de modale belastingenbetaler, zoal naar toe gaan en wat er met die miljoenen Noorse kronen gebeurt en of ze wel terecht komen bij diegenen voor wie ze aanvankelijk bestemd waren maar tot op heden nog steeds niet zijn toegekomen. “Wat gebeurt er allemaal met ons geld?” vragen de Noren zich terecht af.

Een kort bericht van heden uit The Jerusalem Post dat boekdelen spreekt, laat ons hopen dat de andere EU-landen meeluisteren, met inbegrip van België èn Nederland:

De Palestijnse Autoriteit heeft Oslo misleid toen het beweerde dat de Noorse hulpfondsen niet gebruikt werden om de moordenaars van Israëliërs te belonen, zei de Noorse minister van Buitenlandse Zaken.

Espen Barth EideEspen Barth Eide (plaatje rechts) vertelde maandag in een verklaring: “het is ongelukkig dat de incorrecte informatie die werd verkregen van de Palestijnse Autoriteit gecommuniceerd werd naar het Parlement.” De verklaring werd geciteerd in een artikel in het Noorse dagblad Dagen.

Anders Anundsen, een wetskundige voor de Progressieve Partij, zei dat de regering lange tijd beweerde dat de Noorse hulpgelden niét werden geschonken aan Palestijnen die opgesloten zaten in Israëlische gevangenissen voor moord en terroristische activiteiten.

De Palestijnse Autoriteit maakt sinds 2003 [!] elke maand geld over aan Palestijnse gevangenen in Israël en heeft hun uitbetalingen in 2011 met 300 procent verhoogd, volgens het Israëlisch televisie netwerk van Kanaal 2.

De verklaring van Espen Eide volgde nadat het ministerie nieuw informatie had toe gekregen waarin onthuld “een belangrijk verschil tussen wat we tot nog toe hadden aangenomen, in tegenstelling tot eerdere informatie die we van de Palestijnse Autoriteit hadden ontvangen,” luidde de verklaring van de minister.


Met dank aan Tiki S. voor de hint.

Bronnen:

 1. The Jerusalem Post: Norway: Aid money may have gone to Palestinian murderers [lezen]

Gerelateerd:

 • Noorse televisie documentaire onthult haatcultuur in de Palestijnse Autoriteit +video [lezen]
 • Nieuws uit Absurdistan: Palestijnse terrorist klaagt over halvering van zijn maandsalaris +video [lezen]
 • Terrorist in gevangenis die rabbijn doodstak krijgt maandloon uitbetaald door de PA [lezen]
 • Nederland betaalt mee de lonen van Palestijnse terroristen [lezen]
 • PA besteedt 6% van jaarbegroting aan lonen voor Palestijnse terroristen in Israëlische gevangenschap [lezen]
 • EU-landen helpen salarissen door te betalen van 4000 vrijgelaten Palestijnse terroristen [lezen]
 • Abbas misbruikt opnieuw buitenlands geld om vrijgelaten terroristen te bedruipen [lezen]
 • Het harde leven van moslim terroristen in Israëlische gevangenissen [lezen]
 • De banden van de UNRWA, de VN-hulporganisatie voor Palestijnen, met de terreur [lezen]

2 gedachtes over “Noorse minister erkent: Palestijnse Autoriteit loog over donorgeld dat aan terroristen werd uitgekeerd

 1. Noorwegen erkent!

  Nu de rest van de EU nog!

  Verontschuldigen aan Israel (want die roepen dit al jaren) !

  Dan stoppen!

  Ben benieuwd!

  Like

 2. Bij het verstrekken van subsidies wordt ook gecontroleerd of het geld wordt besteed waar het voor is verstrekt. De EU is not amused als dit ook gebeurt bij terroristen die worden vetgemest van ons geld en de overschotten besteden aan Iraans wapentuig.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.