VN-circus verliest de pedalen: Soedan en Syrië zetelen opnieuw in hoogste mensenrechtenorganen

soedan_darfur2Soedan laten zetelen in een mensenrechtencommissie van de Verenigde Naties is zowat hetzelfde als de pedofiel Marc Dutroux aanstellen als uitbater van een kinderopvangplaats met Kim De Gelder als zaakvoerder en Hans Van Themsche als de concierge …

Het Syrische regime, dat verantwoordelijk is voor meer dan 70.000 burgerdoden en honderdduizenden vluchtelingen, is door de Verenigde Naties (VN) herkozen als senior lid van het Dekolonisatie Comité van diezelfde VN.

Bashar al Assad
Assad, de Slager van Damascus

Dat ziet toe “op fundamentele rechten van de mens in het verzet tegen onderdrukking, overheersing en uitbuiting van volkeren”. Daarnaast is Syrië sinds november 2011 lid van tweetal UNESCO mensenrechten comités.

Ondanks het vermoorden van 70.000 eigen burgers vindt de VN-gemeenschap blijkbaar dat Syrië daarin een voorbeeldfunctie heeft. Het huidige Syrië is dus onwaarschijnlijk genoeg door de VN uitgeroepen als mensenrechten-kampioen.

Voor de Syrische regering is dit uiteraard een enorme propaganda overwinning, die dan ook breed wordt uitgemeten door het Syrische staatspersbureau SANA. Maar wat een enorme slag in het gezicht van de nabestaanden van de slachtoffers en alle Syriërs die dagelijks lijden onder de wreedheid van het Syrische regime.

Soedan
Tevens is Soedan gekozen tot vice-voorzitter van de Economische en Sociale Raad van de VN, ECOSOC. Dit is het belangrijkste VN orgaan dat zich bezig houdt met mensenrechten.Een wel heel bijzondere eer voor Soedan, dat door etnische zuiveringen volkerenmoord heeft gepleegd op 2 miljoen zwarten en christenen. De Soedanese leider Omar Al-Bashir wordt daarom gezocht voor genocide door het Internationaal Strafhof.

Uit hoofde van dit vice-voorzitterschap stelde de Colombiaanse voorzitter ook nog voor om Soedan de portefeuille voor humanitaire zaken te geven.

Dat werd een aantal Westerse landen toch te gortig. Zij vroegen zich af of Soedan daar wel geschikt voor was, gezien de “verwoestende humanitaire situatie in Darfoer, het gebied van de Blauwe Nijl en Zuid-Kordofan”. Dit besluit is daarom nog even aangehouden.

Opnieuw
Het zijn twee nieuwe voorbeelden hoe de VN in de greep is geraakt van (islamitische) dictaturen, die over een meerderheid van de stemmen beschikken.

In deze farce worden democratieën – zoals Israël – onophoudelijk beschuldigd van mensenrechtenschendingen en blijven de meest afzichtelijke dictaturen buiten beeld.

Hoe lang blijven Westerse democratieën nog meedoen aan dit absurde theater?

door Likoed Nederland

Opinie artikel van Likoed Nederland, gepubliceerd op ThePostOnline, 12 maart 2013.

camera3Gelukkig hoeven we ons nergens zorgen om te maken vermits alle camera’s van de wereld enkel en alléén gericht blijven op Israël en alles nauwgezet registreren wat binnen de Joodse staat niet door de beugel kan. Zoals bv. een Israëlische Jood die zijn huis in oostelijk Jeruzalem bouwt. Geef toe, da ’s pas WERELDNIEUWS en een grove misdaad tegen de menselijkheid die absoluut al onze aandacht verdient! 😦


Bronnen:

 1. Likoed Nederland: Syrië en Soedan: volgens de VN voorbeeldlanden [lezen]

Gerelateerd:

 • Soedans genocidale regime thans lid van VN Mensenrechtenraad: ‘Israël is vijand nummer Eén!’ [lezen]

2 gedachtes over “VN-circus verliest de pedalen: Soedan en Syrië zetelen opnieuw in hoogste mensenrechtenorganen

 1. Het theater der absurden: de UN!

  Als Europa nog énige oprecht- en waardigheid wil behouden, zou zij moeten ophouden als nar te fungeren en per direct uit dit circus stappen.

  Het is maar aan één land om deze stap te zetten. Gezien de schaapjes politiek der Europeanen , zal de rest hier dan wel gewillig achteraan schuifelen!

  Like

 2. Maar Syrie is geen Israel. Dat land kan complimenten van de VN voorgoed op hun buik schrijven. Als Israel zorg had gedragen voor die 70.000 doden in Syrie, was het al kapotgeschoten door de VN.

  Like

Reacties zijn gesloten.