Palestijnse moordenaar van Israëlisch minister Zeevi wordt ereburger van Franse stad Bezons

majdi2

De Franse stad Bezons bij Parijs heeft één van de moordenaars van de Israëlische Minister van Toerisme Rehavam Zeevi tot ereburger van de stad gemaakt. Majdi Al-Rimawi werd door een Israëlische rechtbank tot levenslange gevangenisstraf plus 80 jaar veroordeeld wegens de moord op Zeevi in 2001 in het Hyatt hotel in Jeruzalem en omdat hij als bevelhebber van de “gewapende arm” van de PLO meerdere zelfmoordterroristen naar Jeruzalem had gestuurd…

Rehavam Ze'eviIn het jaar 2002 belegerden Israëlische troepen het hoofdkwartier van Yasser Arafat in Ramallah. Daar waren door Israël gezochte terroristen naartoe gevlucht, onder wie Rimawi en de PLO-chef Ahmad Saadat. Rimawi was de bevelhebber van de “gewapende arm” van de PLO en had daarvoor zelfmoordterroristen Jeruzalem binnengesluisd.

Om te stoppen met de belegering van het hoofdkwartier van Arafat had Israël de uitlevering van de moordenaar van Zeevi geëist. De Amerikanen en Britten brachten een compromis tot stand.

Eerst liet Arafat de vijf moordverdachten tijdens een proces tot 18 jaar gevangenisstraf veroordelen. Daarop werden ze naar de gevangenis in Jericho gebracht, waar Britse gevangenbewaarders moesten garanderen dat ze niet op vrije voeten zouden komen.

In maart 2006 kwam het in de gevangenis tot een opstand. De Britse en Amerikaanse gevangenbewaarders werden teruggetrokken, waarop Israël binnen marcheerde en de gevangenis innam. Zo kwamen de belangrijke gevangenen in Israël terecht en werden tot gevangenisstraffen veroordeeld.

De stad Bezons heeft Rimawi midden februari tot ereburger verklaard, zoals nu pas werd gepubliceerd door het Israëlische “Palestinian Media Watch”, nadat de huldiging in de Palestijnse media bekend was gemaakt.

Burgemeester Dominique Lesparre van Bezons verklaarde tijdens het feest aan de vertegenwoordigers van het partnerdorp Beni Zaid (bij Ramallah, 5000 inwoners) dat Bezons in de traditie van de “Resistance” (tegen de nazi´s!) zou staan en daarom al 65 jaar lang (de stichting van Israël) solidair zou zijn met de Palestijnen. Want sindsdien leven ze zonder eigen staat in bezet land. Bovendien werden ze sinds 1967 door de Israëlische heersers “gekolonialiseerd”.

De gemeenteraad zou unaniem de huldiging van Rimawi hebben besloten, omdat hij al 10 jaar in een Israëlische kerker zou zitten, alleen omdat hij samen met zijn volk aan de strijd van de “Resistance” tegen de bezetting van zijn land en voor de vrijheid gevochten zou hebben. In zijn toespraak ging het om een “universele broederschap” met “vrijheidsstrijders”.

De burgemeester vergeleek de situatie van de Palestijnen met Afghanistan, Libanon, Tsjetsjenië, Libië, Somalië, Koerdistan en Mali, waar de volkeren blootgesteld zouden zijn aan burgeroorlog en volkerenmoord.

Bezons heeft deze dagen de krantenkoppen in Frankrijk gehaald, omdat de politie daar een Roma-kamp zou hebben ontruimd.

Er is nog geen officiële Israëlische reactie. Op dit moment bevindt de Israëlische president Peres zich op een officieel staatsbezoek in Frankrijk.

door Ulrich W. Sahm


Bronnen:

 1. Hagalil.com: Französische Stadt erklärt Killer zum Ehrenbürger door Ulrich W. Sahm [lezen]
  – vertaald uit het Duits door E.J. Bron als “Franse stad verklaart Palestijnse moordenaar tot ereburger” [lezen]

2 gedachtes over “Palestijnse moordenaar van Israëlisch minister Zeevi wordt ereburger van Franse stad Bezons

 1. Waar & wanneer wordt de moordenaar van Robert Kennedy ereburger? Parijs misschien, of London, Brussel? Amsterdam houd ook wel van een alternatief, dus dat ‘moet kunnen.

  Niets is té gek of té schaamtevol voor de gemiddelde mensenrechtelijk gestoorde Europeaan, die momenteel totaal de weg kwijt is.

  Like

 2. Adolf Hitler was in het zeer nabije verleden ook ereburger van het Oostenrijkse stadje Braunau am Inn. Nazi’s/islamisten zijn erg geliefd in het politiek correcte EU.

  Like

Reacties zijn gesloten.