Steeds meer Arabieren in het Israëlisch leger, maar de vijandigheid blijft [Israel Today]

arab-soldiers2Israëlische Arabieren in het IDF

Meer dan drieduizend jonge Arabieren dienen momenteel in het Israëlische leger, de IDF, of verrichten Nationale Dienst, maar de aanhoudende maatschappelijke druk en openlijke bedreigingen weerhouden velen ervan, hun hart te volgen.

Een toenemend aantal Israëlische Arabieren kiest ervoor Nationale Dienst te verrichten (een alternatief voor militaire dienst), en sommigen willen de Staat Israël ook na hun oorspronkelijke verbintenis blijven dienen. Maar helaas ondervinden zij voortdurend harde kritiek en zelfs vijandigheid vanuit de Arabische gemeenschap.

Volgens een rapport van The Media Line nemen momenteel omstreeks drieduizend jonge Arabieren deel aan de Nationale Dienst. Het werk bestaat uit het helpen in plaatselijke scholen of kantoren van overheidsdiensten. Veel jonge Arabieren realiseren zich het belang dat Israël hecht aan militaire of nationale dienst, en de deuren die het voor je opent door jouw aandeel daarin te leveren

De Arabische Bedoeïen activist Ibrahim al-Huzeil had vorig jaar een interview met de Israëlische nieuwswebsite Ynet, en drong er sterk op aan dat meer jonge Arabieren deze weg volgen. ‘Wil je rechten? Lever dan je bijdrage. Als het niet in het leger is, help dan de gemeenschap, jouw sector, jouw stad’, zei Huzeil Ïk zie er geen probleem in als iedereen deelneemt, met inbegrip van Arabieren’.

Sommigen willen zo graag de Staat Israël dienen, dat zij van de Nationale Dienst hun carrière maken. Dat was het geval bij Boshra Khalaila, een Arabische vrouw uit Galilea die nu vol trots deel uitmaakt van de Buitenlandse Dienst van Israël.

Of de vrouwelijke Islamitische politieagente, die in de regio Jeruzalem dient. Helaas kunnen we haar naam niet noemen, omdat iemand onlangs haar foto en adres op Internet zette, met een bericht waarin ze werd beschuldigd een ‘verrader’ te zijn die het ‘bezettingsleger’ helpt.

Al deze berichten laten zien dat bij veel Israëlische Arabieren het verlangen leeft om de Staat te dienen. Maar velen van hen durven niet te doen wat ze graag willen vanwege de aanhoudende maatschappelijke druk en zelfs openlijke bedreigingen. De internationale media negeren dit verhaal en schrijven liever over Israël als onderdrukker van de Arabieren.

door Israel Today


Bronnen:

 1. Israel Today Nederland: Meer Arabieren doen dienst, maar vijandigheid blijft [lezen]
 2. Ynet News:
  – Rise in Arab National Service volunteers door Aviel Magnezi [lezen]
  – Marzel to Arabs: Join national service door Itamar Fleishman [lezen]

Gerelateerd:

 • Steeds meer Israëlische Arabieren verkiezen nationale burgerdienst boven militaire dienst [lezen]
 • Arabieren in Israël, de enigen in het M-O die al dozijnen jaren in echte democratische staat leven [lezen]
 • Arabieren en moslims genieten in Israël de meeste vrijheid van het hele Midden-Oosten door Likoed.nl [lezen]

Een gedachte over “Steeds meer Arabieren in het Israëlisch leger, maar de vijandigheid blijft [Israel Today]

 1. Het probleem is de Islam. Wanneer de Israëlische Arabieren het juk van de Islam afwerpen zijn ze werkelijk vrij om onafhankelijke Israëlische staatsburgers te zijn.
  Ik heb dat ruim 40 jaar geleden met het Roomse geloof gedaan en ervaar het nog steeds als een bevrijding.

  Like

Reacties zijn gesloten.