Wat leren Palestijnse kinderen in UNRWA scholen? Niets anders dan haat, JODENhaat +video

Wat wordt de Palestijnse kinderen geleerd in de UNRWA scholen? Haat, niets dan Jodenhaat en haat jegens de Jodenstaat.

Onthullende video over het onderwijssysteem dat door de UNRWA wordt verzorgd en betaald. UNRWA is de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties alléén voor Palestijnen. Jaarlijks gaat ruim de helft van het budget van de UNRWA, zo’n slordige vijfhonderd miljoen dollar!, naar de Palestijnse scholen in Gaza en op de West Bank. De UNRWA betaald onder meer de lonen van ca. 10.000 onderwijzers. Volgens hun eigen statuten klinkt het aldus: “… to enable them to be confident, innovative, questioning, thoughtful, tolerant and open minded, upholding human values and religious tolerance, proud of their Palestine identity and contributing positively to the development of their society and the global community.” Niets van dat alles!


———-

Zoals iedereen weet (of niet weet) maakt de Verenigde Naties onderscheid tussen twee soorten vluchtelingen en voor beide groepen werd een aparte hulporganisatie opgezet. Enerzijds bestaat er het Hoge Commissariaat voor Vluchtelingen van de Verenigde Naties (Engelse afkorting: de UNHCR) met als doelstelling: “[..] vluchtelingen te helpen om terug naar huis te gaan dan wel zich te vestigen in een ander land. De UNHCR wil duurzame oplossingen voor de benarde situatie van vluchtelingen.” De status van deze categorie vluchtelingen is beperkt in de tijd en niet erfbaar. Dit geldt voor alle vluchtelingen van alle origines, met één grote uitzondering: de Palestijnen.

Voor de Palestijnen werd een aparte vluchtelingenorganisatie opgericht: de UNRWA. Aanvankelijk werd die groep aangeduid als ‘Arabische vluchtelingen’ maar sinds het einde van de Zesdaagse Oorlog van 1967 werd voor hen een nieuwe benaming ‘bedacht’ en worden zij sindsdien ‘Palestijnse vluchtelingen’ genoemd. In tegenstelling tot alle andere vluchtelingen van de wereld, is de status van Palestijns vluchteling wèl erfbaar, en wordt al generaties lang doorgegeven van vader op zoon en van moeder op dochter.

Met het gevolg dat van een paar honderdduizend Pal-Arabische vluchtelingen in 1947-1949, deze bijzondere groep vluchtelingen is aangegroeid tot ca. 4,7 miljoen (volgens de UNRWA) en, al naargelang de bronnen, zouden er thans in de wereld ca. 16 miljoen ‘Palestijnen’ zijn die met z’n allen het recht op terugkeer eisen naar hun ‘thuisland’ Israël, waarvan de meesten nooit een voet in het land hebben gezet.

Eén groep ‘vluchtelingen’ heeft dus duidelijk veel meer privileges dan eender welke groep vluchtelingen: de Palestijnse vluchtelingen zijn als het ware The Golden Girls and Boys onder de vluchtelingen van de wereld. Bovendien is de UNRWA met zijn ca. 35.000 werknemers, nagenoeg allemaal Palestijnen, de grootste werkgever in de Palestijnse gebieden.

Op zich al een bijkomende reden waarom het bestaansrecht van de UNRWA zo fanatiek wordt verdedigd door de Palestijnen en de VN hulporganisatie zèlf. Aldus gelden onder Arabische druk voor de Palestijnen als enige bevolkingsgroep ter wereld compleet andere regels.

In complete tegenstelling tot de UNHCR, is de taak van de UNRWA niét om het Palestijnse vluchtelingenprobleem op te lossen maar blijkt het in de praktijk als doel te hebben het specifieke Palestijnse vluchtelingenprobleem te bestendigen en in te zetten als politiek wapen tegen de staat Israël.


Bronnen:

 1. Nahum Bedein Center For Near East Policy Research; Baltimore, US: www.IsraelBehindTheNews.com – UNRWA IN THE CLASSROOM Film to be screened at the Longworth House Office Building, Suite 1629

Gerelateerd:

 • De banden van de UNRWA, de VN-hulporganisatie voor Palestijnen, met de terreur [lezen]
 • Hamas TV bekritiseert UNRWA voor onderricht Holocaust aan Palestijnse schoolkinderen [lezen]
 • De UNRWA, de onovertroffen gezegende vluchtelingenmachine van de Verenigde Naties door Yoaz Hendel [lezen]
 • Rand Fishbein: ‘Laat ons de UNRWA opdoeken en de Palestijnse vluchtelingen hervestigen’ +video [lezen]
 • De leugens van de UNRWA, diplomatiek wapen van de VN in de strijd om de vernietiging van Israël [lezen]
 • Einat Wilf: UNRWA ‘fabriceert’ aan de lopende band Palestijnse vluchtelingen door Ben Bresky [lezen]
 • Ongelooflijk maar waar: Europese Unie geeft nog eens 72 miljoen dollar aan Hamas/UNRWA [lezen]

7 gedachtes over “Wat leren Palestijnse kinderen in UNRWA scholen? Niets anders dan haat, JODENhaat +video

 1. Zoek niet verder. ‘Jouw’ Nederlanders (èn mijn Belgen) zijn het er unaniem mee eens. Want als ze dat niet zouden zijn, zouden ze het ook niét financieren. Kortom: Pure Jodenhaat uit de blikken koekjestrommel van oma is het enige wat hun anti-Israëlmotor aandrijft.

  Als je dat accepteert, wordt alles opeens zonneklaar voor je en begrijp je alle mechanismen die Israël van de kaart willen vegen.

  Wie het Israëlisch-Arabisch conflict wil oplossen en duurzame vrede smeden, zal eerst moeten afrekenen met de alom woekerende Jodenhaat in Arabistan en de rest van de wereldbol.

  Zowel de onderhuidse als de bovenhuidse met inbegrip van de geïnstitutioneerde Jodenhaat gedirigeerd door wettig verkozen regeringen alsook door zelfbenoemde dictaturen.

  Ik wens je veel succes toe.

  Like

 2. Welke machten spelen hier een rol, die zelfs “Nederlanders” onberoerd laten? Of zijn we ermee eens of bang?

  Like

 3. En de Nederlandse politici die dromen maar door over luchtspiegelingen. Het belangrijkste wat ze nu hebben bedacht is de producten van de nederzettingen op de Westbank te labellen. Een verdekte vorm van boycotten dus!

  Like

 4. “…to enable them to be confident, innovative, questioning, thoughtful, tolerant and open minded, upholding human values and religious tolerance, proud of their Palestine identity and contributing positively to the development of their society and the global community.”

  Nou dat is in ieder geval goed mislukt.

  Like

 5. Even een foutje rechtzetten: UNWRA besteedt geen half miljoen dollar voor zijn ‘onderwijssysteem’ , maar 500 miljoen dollar ! Het budget van UNWRA is ongeveer 1 miljard dollar.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.