Reusachtige sprinkhanenplaag van Bijbelse omvang teistert Egypte +video

Nauwelijks drie weken voor Pasen, wordt Egypte momenteel getroffen door één van de… “Tien Plagen van Egypte.” Op zaterdag 2 maart 2013 is een reusachtige zwerm van wellicht 30 miljoen sprinkhanen neergestreken op de akkervelden van Gizeh en Kaïro en vreten het hele land kaal. Sprinkhanenplagen in Egypte zijn in deze tijd van het jaar niet ongewoon, maar zo ’n zwerm als deze is dat beslist wel. Kijk vooral door tot 1′ dan zal u ontsteld zijn door het kabaal dat een dergelijke zwerm sprinkhanen maakt.

Voor de religieuzen onder de fans van deze blog heb ik deze apocalyptische tekst uit de Bijbel opgediept, als het ultieme bewijs (ahum…) dat de Arabische Lente in Egypte reeds duizenden jaren geleden is begonnen en de Joden van toen er toch wel een ietsiepietsie mee te maken hadden. 😉

Uit Exodus 10: 3-7: De Achtste Plaag: de Sprinkhanen:

“Mozes en Aäron gingen naar de farao en zeiden tegen hem: ‘Zo spreekt de HEER, de God van de Hebreeën: Hoe lang nog blijft u weigeren om voor Mij te buigen? Laat mijn volk gaan om Mij te vereren. Als u weigert om mijn volk te laten gaan, zal Ik morgen sprinkhanen over uw grondgebied laten komen. Ze zullen de oppervlakte van het land zo dicht bedekken dat er geen land meer te zien is. Wat na de hagel is overgebleven, zullen zij verslinden; alle bomen buiten op het land zullen ze kaalvreten. Uw huizen, de huizen van al uw hovelingen en die van heel Egypte zullen er vol van zijn. Uw vaders en uw verre voorvaderen hebben, zolang zij in het land wonen, nog nooit zoiets gezien, tot op de dag van vandaag.’ Mozes draaide zich om en ging bij de farao weg. Nu zeiden de hovelingen van de farao tegen hem: ‘Hoe lang moet die man nog een struikelblok voor ons zijn? Laat die mensen toch gaan om de HEER hun God te vereren. Ziet u niet dat Egypte ten onder gaat?

sprinkhanen2


Bronnen:

 1. Israel Today Nederland: Sprinkhanenzwerm van Bijbelse omvang treft Egypte [lezen]
 2. Israel Daily Picture: Are the Locusts Returning? The Plague of Locusts of 1915 was of Biblical Proportions [lezen]

3 gedachtes over “Reusachtige sprinkhanenplaag van Bijbelse omvang teistert Egypte +video

 1. Inderdaad een opvallende zegening voor de Moslim Broederschap voor het haten van Israël en het vermoorden van de inheemse Koptische christenen die zoals bekend bij honderdduizenden de wijk nemen uit het (hele) Midden Oosten…
  Nog wat theologie wat tegenwoordig weinigen nog beseffen: De tien plagen die de God van Israël over Egypte liet komen waren stuk voor stuk vernederingen van de plaatselijke demonische godenvorsten!

  Like

 2. Hihihihihii..Mozes en Aaron hadden gewoon in de gaten wat de Egyptenaren elk jaar weer overkwam, en waardoor ze steeds weer overvallen werden – ongeveer zoals zelfs na drieduizend jaar Morsi alwéer verrast staat te kijken van wat toch ieder jaar gebeurt.
  En vermoedelijk hadden de joodse slaven ook al de tekenen opgemerkt waaruit je ongeveer zou kunnen opmaken hoe groot de zwermen zullen zijn die het luchtruim kiezen van ’t jaar..God helpt hen die zichzelf helpen..

  Like

Reacties zijn gesloten.