Cogat rapport: honderden projecten worden jaarlijks uitgevoerd in Gaza ondanks blokkade

project17a

Cogat, alias van Coordinator for Government Activities in the Territories van het IDF, heeft de volgende informatie vrijgegeven omtrent de vele hulpprojecten die in de Gazastrook het afgelopen jaar 2012 afgewerkt werden of nog onder constructie zijn.

Wie hieronder verder scrolt zal net zoals ik wellicht zwaar onder de indruk zijn van de (lopende) projecten. Te weten dat er door Israël een (legale) blokkade wordt gehandhaafd over de Gazastrook, betekent niet dat er niets gebeurt, integendeel.

De tabel werd opgemaakt volgens project, het type, de uitvoerende organisatie, het land of organisatie die het project financiert en de status van het project (pending, completed, underway..). In de tabel zal u merken dat vele organisaties en landen actief zijn in de Gazastrook. Voornamelijk de UNRWA, de hulporganisatie van de VN speciaal voor de Palestijnse vluchtelingen, maar ook UNDP, Anera, Acted, AFD, Mercy Corps, CHF, World Vision, AFD, USAID, Care International enz. Opgelet: aparte projecten van honderden niet-gouvermentele organisaties (NGO’s) zijn hier niet in opgenomen, noch individuele giften.


house14a

U zal merken dat de projecten gefinancierd worden door de meest uiteenlopende landen en organisaties zoals bv. de Wereldbank, Canada, Australië, Saoedi-Arabië, Brazilië, de Europese Unie, Japan, Oostenrijk, de Nederlanden, België, US AID (de V.S.), Zwitserland, Bahrein, Zweden, de Landen van de Perzische Golf, de Islamitische Ontwikkelings Bank, Italië, Frankrijk, Griekenland enz. Opmerking: Europese landen worden hier nog eens apart genoemd, bovenop hun bijdrage aan de Europese Unie die op zijn beurt eveneens vele projecten financiert.

Wat de steun van Nederland en België aan Gaza betreft zie ik in de lijst volgende projecten genoteerd:

Nederland: “Project to improve refugee living conditions in Khan Younis” (woningbouw)” en “Road Rehabilitation” (landbouw)
– zie op deze blog: Gaza Unplugged afl.116: Nederland bouwt huizen voor Palestijnen in Rafah en Khan Younis [lezen]

België: “Refugee Service Center in Rafah” en “Creation of a cardio wing in the European Hospital in Khan Younis” (gezondheid)

Klik verder om het overzicht van de projecten in te kijken:
project01a
project02a
project03a
project04a
project05a
project06a
project07b
project08a
project09a
project10a
project11a
project12a
project13a
project15a
project16a

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.