Opnieuw Palestijn overleden in ‘verdachte’ omstandigheden in… Palestijnse gevangenis!

gevangen

Herinnert u zich nog die Palestijn Arafat Jaradat die onlangs in de gevangenis van Megiddo overleed en volgens de Palestijnen werd dood gefolterd door IDF soldaten? Dit zou de aanleiding zijn geweest voor de huidige rellen in Gaza en op de West Bank. Ook bracht dit Mahmoud Arafat ertoe om de kwestie van de vrijlating van alle Palestijnse terroristen en amokmakers in Israëlische gevangenissen op de pre-conditielijst te plaatsen voor nieuwe onderhandelingen.

Onzin natuurlijk, Jaradat overleed aan een hartstilstand, maar zoals bekend hebben Palestijnen geen excuus nodig om herrie te schoppen. Maar nu ben ik benieuwd of de Palestijnen en hun westerse aanhang net zo fel zullen reageren op het volgende ‘verdacht’ Palestijnse overlijden. Het Palestijnse nieuwsagentschap Ma’an in Bethlehem op de West Bank berichtte gisteren het volgende:

“Een Palestijnse Arabier die gevangen werd gehouden door de Palestijnse Autoriteit in Jericho, overleed afgelopen vrijdag 22 februari in de gevangenis [van Jericho op de West Bank]. De man Ayman Mohammed Sharif Samara, 40 jaar oud, stierf in gevangenschap. Hij werd beschuldigd van mishandeling, zo vertelde Muhammad Abdul-Ghani al-Uweid aan Ma’an.

De procureur generaal van de Palestijnse Autoriteit ontkende dat de gevangene zou zijn gemarteld of geslagen tijdens ondervragingen en zei toe dat een autopsie zal worden uitgevoerd en dat de resultaten daarvan bekend zullen worden gemaakt. Het onderzoek naar dit sterfgeval is al begonnen, voegde al-Uweid toe.”

Waarom roept niemand om een internationaal onderzoek? Waarom is er geen oproer tegen het verontrustende feit dat de man overleed op de dag van zijn arrestatie? Waar is het oproer? Sorry dat er geen Jood in betrokken is hoor,maar is dat nu echt de enige reden waarom opeens niemand meer geeft een een dode Palestijn?

Oh, natuurlijk het is de toepassing van de Midden-Oosterse versie van de omgekeerd kwadratische wet:

vergelijking2

“De mate van woede over het verloren gaan van een Arabisch mensenleven is omgekeerd evenredig aan het kwadraat van de waarschijnlijkheid dat het einde van dit leven kan worden verweten aan de Joden.”


Bronnen:

  1. Elder of Ziyon: Another Palestinian Arab dies in custody – but there will be no riots [lezen]
    – vertaald uit het Engels door Roelf-Jan Wentholt voor E.J. Bron als “En weer stierf een Palestijnse Arabier in gevangenschap – maar er zullen geen rellen of oproer zijn” [lezen]
  2. Ma’an News: Prisoner dies in Palestinian Authority custody [lezen]
  3. The Times of Israel:
    – Palestinians say prisoner dies in PA custody door Yifa Yaakov [lezen]
    – Autopsy finds no signs of violence on Palestinian inmate’s body door Ilan Ben Zion [lezen]

Een gedachte over “Opnieuw Palestijn overleden in ‘verdachte’ omstandigheden in… Palestijnse gevangenis!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.