Iraans commandant bedreigt Europa en VS met aanslagen door moordcommando’s van Al Qaeda

al-qaeda-fightersAl Qaeda milities in opleidingskampen poseren voor de camera’s. Enkel de eerste rij heeft kogelgordels omgegooid. Op de achtergrond de typische zwarte vlaggen symboliserend de islamistische jihad tegen Joden, andere niet-moslims en ‘gematigde’ moslims.

Recente berichten uit Iran onthulden dat een hoge commandant van de Iraanse Revolutionaire Garde zowel Europa als de Verenigde Staten heeft gewaarschuwd voor dreigende aanslagen van Al-Qaeda.

Generaal Masoud JazayeriDe aanslagen, zo wordt bericht, hebben het vasteland van Europa in het vizier alsmede het binnenland van de Verenigde Staten, waarbij wordt gemunt op het uitschakelen van energie installaties, watervoorzieningen en andere belangrijke infrastructuur evenals te trachten burgers te doden.

Volgens het persagentschap Fars, schreef een media uitgave met banden met de Iraanse Revolutionaire Garde, dat de vice-stafchef van het leger, brigade-generaal Masoud Jazayeri (plaatje rechts), afgelopen donderdag zei dat “Al-Qaeda groepen en anderen die opereren voor de belangen van Amerika, spoedig hun actieterrein zullen veranderen en daarna Amerika en Europa met nieuwe problemen zullen opzadelen.”

Jazayeri waarschuwde ervoor dat de operatieven beschikken over technologische middelen om Amerika te bedreigen en dat “als het volk van Amerika en Europa niet het agressieve beleid van hun regeringen aanklaagt, zij niet langer gespaard zullen blijven van mogelijke incidenten (terreuraanslagen) in de toekomst.”

De reden hiervoor zou zijn de westerse weigering om een nucleair Iran te accepteren. De commentaren worden begrepen als een bedekte bedreiging gebaseerd op de Iraanse training, bewapening en financiering van Al-Qaeda elementen.

Volgens de drukkingsgroep United Against Nuclear Iran (UANI), heeft het land “in het geheim en vaak bij volmacht met Al-Qaeda samengewerkt omwille van de gekende reputatie van de laatstgenoemde. Deze geheime samenwerking begon begin jaren 1990 in de Soedan, liep verder in Afghanistan toen Al-Qaeda naar daar verkaste en manifesteerde zich zelfs op Iraanse bodem vóór, tijdens en na de aanslagen van 11 september 2001.”

Vorig jaar in het tijdschrift Foreign Affairs, maakte analist Seth Jones reeds duidelijk dat “indien de Verenigde Staten of Israël een campagne van luchtbombardementen tegen Iran zouden ondernemen, zou Teheran als reactie Al-Qaeda terreurcellen activeren.” De Opperste Leider van de regering, Ayatollah Ali Khamenei, en bevelhebbers van de Quds strijdmacht, hebben naar verluidt in Teheran verscheidene vergaderingen gehouden met leiders van Al-Qaeda waarin een plan werd bedacht om het Westen aan te vallen.

Het plan wordt gezegd te draaien rondom halfjaarlijks tijdskader, waar van Amerika wordt verwacht dat het het atoomwapenprogramma van Iran zal accepteren en de sancties verminderen. De terreurcellen werden bevolen om hun opdrachten uit te voeren indien dat niet zou gebeuren. Het Iraanse regime zou kunnen oordelen dat het tegen die tijd moet handelen omwille van de huidige sancties, die reeds een ernstig effect op de economie van Iran hebben gehad, en die burgeropstanden zouden kunnen aanwakkeren.


Met dank aan Tiki S. voor de hint: “Blijf vooral doorslapen Europa en je druk maken over de ‘settlements’.”

Bronnen:

  1. The Commentator: Reports: Al Qaeda ‘hit squads’ to target Europe and US [lezen]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.