Israëlisch leger op geavanceerde training om Palestijnse relschoppers te bedwingen + video

Het Israëlische Leger (IDF) heeft afgelopen woensdag 27 februari 2013 een speciale geavanceerde trainingssessie gehouden gefocust op het bedwingen van rellen, in het licht van de recente gewelddadige rellen in Judea en Samaria (op de West Bank). Compagnie en bataljonscommandanten van het Centrale Commando – zowel vaste als reserveofficieren – namen deel aan de training net zoals ook de leiding van het Centrale Commando zelf.

riot2aDe training, die werd gehouden op het oefenterrein Lachish van het Centrale Commando, omvatte tevens een simulatie van een rel waarin mannelijke en vrouwelijke soldaten in burger en zwaaiend met Palestijnse vlaggen de IDF-soldaten “bedreigden” en waartegen de commandanten moesten anticiperen.

“Wij zijn getuige van een voortdurend proces om de stabiliteit van de veiligheidssituatie te ondermijnen,” verklaarde brigadegeneraal Hagai Mordechai, de commandant van de Judea en Samaria Divisie. “Bijgevolg, bereidden wij een reeks geavanceerde opleidingssessies voor waaronder dus ook de trainingssessie die wij vandaag houden.”

De commandant van de Divisie merkte het belang op van de terughoudendheid binnen het IDF. “Onze klemtoon is om precies, selectief, professioneel met significante terughoudendheid te opereren, met dien verstande dat dit zowel ethisch het juiste dings is – overeenkomstig natuurlijk met de waarden van IDF – en in termen van de stabiliteit van de veiligheidssituatie,” verduidelijkte hij.

Kolonel Yossi Pinto, de commandant van de Regionale Brigade van Binyamin, benadrukte het belang van de trainingssessie van vandaag, gezien “de nieuwe uitdagingen die het begrip eisen, operationele deskundigheid en de vorming van een gedeelde taal [onder de diverse organisaties] om een antwoord te geven aan de incidenten.”

Luitenant-kolonel Yoav Shukrun, commandant van het Bataljon Haruv, verklaarde dat de trainingssessie bedoeld is om “hulpmiddelen aan de bevelhebbers te geven – de compagnie- en de bataljonscommandanten in beroepsdienst en in de reserves.”

Hij voegde eraan toe dat één van de centrale doelstellingen van de trainingssessie is om de samenwerking tussen diverse organismen te vergemakkelijken – met inbegrip van het IDF, de Grenswacht, de Israëlische Politie en de Coördinator van de Activiteiten van de Regering in de Gebieden (COGAT) – om aldus “de compagniecommandant en de bataljonscommandant de synergie van dit werk aan te tonen.”

———-

Toemaatje: video – Home Front Command Tests New Defensive Measures

In het meest zuidelijke punt nabij Eilat, voerde het Home Front Commando een reeks tests met explosies uit de voorbije maanden. De reeks testen, geleid in samenwerking met het Technology and Logistics Branch’s Quality Testing Department, werden ontworpen om de efficiëntie na te gaan van verscheidene oplossingen mbt raketaanvallen.


Bronnen:

  1. Israel Defense Forces: IDF holds advanced training on riots [lezen]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.