België weer in het nieuws in Israël: antisemitisme in België met 30 procent toegenomen [video]

De weinige keren dat een of andere gebeurtenis in België in Israël een nieuwsitem wordt is het zelden goed nieuws.

Ynet News bericht het volgende vandaag 27 februari 2013 op zijn website:

Een agentschap van de Belgische regering heeft bevestigd dat de klachten omtrent antisemitische verbaal en fysiek geweld met 30 procent zijn toegenomen in 2012, en 88 klachten documenteerde in vergeleken met 66 het jaar voordien. De gevallen handelen over 15 verbale aanvallen, 13 ontkenningen van de Holocaust en 20 aanvallen via het Internet en omdat de meeste slachtoffers in et algemeen niet klagen, moet het actuele cijfer veel hoger worden ingeschat.

Frankrijk werd het voorbije jaar het meeste geconfronteerd met antisemitische incidenten, nadat de extremist Mohammed Merah een rabbijn vermoordde evenals drie Joodse schoolkinderen. Het land zag jaar na jaar een beduidende toename van het aantal antisemitische incidenten met 614 aanslagen in 2012, vergeleken met 389 het jaar voordien.

Tijdens een andere recente aanval werden in Berlijn rabbijn Daniel Alter en zijn dochter lastiggevallen toen ze gewoon op straat wandelden, een incident dat een zoveelste illustratie is van het toenemende antisemitisme over het hele continent.

joodse-lobby2Maandag, 7 januari 2013. Kathleen ‘Goebbels’ Cools haalt op de Vlaamse omroep uit naar een vermeende Joodse Lobby in het programma Terzake/Canvas. Diegenen die de bewuste maandagavond naar het VRT-journaal keken op Canvas, de Vlaamse omroep, moeten zich vast een aap geschrokken hebben hoe de VRT-journalisten onomwonden en compleet vrij van schaamte uithaalden naar de ‘Joodse Lobby’. Het plaatje hierboven, een screenshot van het journaal, laat niks aan de verbeelding over. Joden zweren samen en alleen de VRT, bij monde van ankerjournaliste Kathleen Cools, weet precies hoe de vork in de steel zit [“’t Is de schuld van de Joden!”] en zal de niets vermoedende kijkers vakkundig onderhouden met dezelfde stereotiepe nonsens over Joden die zo lijken weggeplukt uit de jaren dertig.

Met dank aan Tiki S. voor de hint: “Het énige wat zó sterk in stijgende lijn gaat in België & Europa!”

Bronnen:

  1. Ynet News: Anti-Semitism up 30% in Belgium [lezen]
  2. Jewish News One: Anti-Semitism up 30% in Belgium: European Jewish groups warn of rising tide of intolerance [lezen]
  3. Joods Actueel: Grote bezorgdheid over antisemitisme bij moslimjongeren in Nederland [lezen]

Gerelateerd:

  • Aantal klachten van antisemitisme in België in 2012 met 42 procent gestegen [lezen]
  • In Aalst lachen ze voortaan de Joden en de Holocaust uit, want met Islam wordt niet meer gespot [lezen]
  • De Joden worden uit Brussel verdreven door Morten Messerschmidt [lezen]
  • Opnieuw uithaal van Belgische omroep Canvas-TV naar imaginaire ‘Joodse Lobby’ [lezen]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.