West Bank Unplugged afl.28: Dwangarbeid in het Dejavu Restaurant & Bowling in Beit Jala

deja01a
Terwijl al jaren de meest onwaarschijnlijke cowboyverhalen over mistoestanden op de West Bank in het Westen circuleren, weten de Palestijnen ter plaatse wel beter. Diegenen die meewerken met het corrupte regime van Abbas en gewillig hun protectiegelden afdragen aan zijn trawanten, zijn perfect in staat om een goed (westers) leven te leiden dat kan evenaren met om het even welk land in de Europese Unie of elders. Wie lid is van de “club” van Abbas gaat er voluit voor en krijgt er ook alle mogelijkheden toe.

Vandaag in de kijker het trendy Dejavu Restaurant & Bowling gelokaliseerd in Beit Jala, een randgemeente gelegen op ca. 3 kilometers van het centrum van Bethlehem op de West Bank. Niets laat vermoeden dat Beit Jala zou “bezet” worden door Israël. De “bezetting” is dan ook een mythe. Wat Israël daar ter plekke doet, en dat in samenwerking [!] met de veiligheidsdiensten en -politie van de Palestijnse Autoriteit, is controle te houden over de milities en aanhangers van terreurorganisaties zoals Hamas en Islamitische Jihad die ook op de West Bank een grote aanhang hebben en die enkel uit zijn op de vernietiging van de Joodse staat.

deja02a

Over het Dejavu Restaurant & Bowling valt niet veel meer of minder te zeggen dan wat ik u kan vertellen over een gelijkaardige speelhal annex verbruikssalon zoals ze ook in mijn Stad Antwerpen te vinden is. Niks bijzonders, behalve dat het menigeen zal verrassen een dergelijk fenomeen ook op de West Bank aan te treffen. In volgende afleveringen van West Bank Unplugged komen nog andere gelegenheden aan bod waar u eveneens grote ogen van zal opentrekken. De bijgevoegde 20 plaatjes vertellen de rest van het verhaal en behoeven geen verdere commentaar. Ze komen van de website van het bowlingcentrum en ook van hun Facebookpagina.


deja04a
deja05a
deja08a
deja09a
deja10a
deja12a
deja13a
deja15a
deja16a
deja18a
deja24a
deja23a
deja19a
deja20a
deja21a

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.