EU-landen helpen salarissen door te betalen van 4000 vrijgelaten Palestijnse terroristen [Likoed.nl]

Ramallah in Judea & Samaria, 18 oktober 2011. Aankomst van een deel van de 1.027 Palestijnse gevangenen die werden geruild voor één enkele Israëlische soldaat, korporaal Gilad Shalit. Ze worden op gejuich onthaald door Hamas en een massa PA-Palestijnen op de Westbank. Bijna de helft van hen zal zich vroeg of laat terug engageren in de terreur jegens de Joodse staat Israël [bron]

De Palestijnse Autoriteit ontkent ten opzichte van de royale Europese geldgevers dat zij salarissen betalen aan terroristen. Dit naar aanleiding van Kamervragen in Groot-Brittannië en Noorwegen. Volgens de Palestijnse Autoriteit gaat het slechts om sociale uitkeringen. Zo stelde zij in een Engelse verklaring.

Niet voor de eerste keer was een verklaring van de Palestijnse Autoriteit in het Engels heel anders dan de verklaring over hetzelfde onderwerp in het Arabisch. Want wat publiceerde het officiële nieuwsagentschap van de Palestijnse Autoriteit in het Arabisch op 27 december 2012:

“[De Palestijnse Minister van gevangenen] Karake ontkent geruchten over het wijzigen van de salarissen in sociale bijstand … Hij merkt op dat de regering onder leiding van Salam Fayyad de kwestie van de gevangenen centraal stelt en een wetgeving heeft opgesteld om hen te ondersteunen en te beschermen uit achting voor hun opoffering en strijd.”

Hieronder volgt het interview met de Palestijnse minister Karake, door Likoed.nl voorzien van een Nederlandstalige transcriptie.

Tv-presentator: “U spreekt van een permanent salaris voor elke gevangene die meer dan vijf jaar in de gevangenis zat. Die krijgt zijn salaris terwijl hij thuis zit. Sommigen van hen zijn in de bloei van hun leven en kunnen een baan en werk krijgen. Waarom wordt geen gebruik van hun gemaakt in de arbeidsmarkt en toch een ​​salaris gegeven?”

Minister Karake: “Dat klopt. Ik heb het voorgesteld aan de regering en wij besloten om voorrang te geven aan deze gevangenen om in dienst te nemen … om de gevangene tot een productieve persoon te maken…”

Presentator: “Weten wij het aantal gevangenen dat een volledig maandsalaris krijgt?”

Karake: “Ongeveer 4.000.”

Presentator: “Dat is een leger.”

Karake: “Ja, dat is een groot aantal, en het groeit nog.”

Host: “Zij werken niet. Zij krijgen alleen een salaris.”

Karake: “Sommigen werken.”

Host: “Een klein aantal.”

Karake: “Sommige doen vrijwilligerswerk en werken in verschillende organisaties.”

Palestijnse gevangenen krijgen met andere woorden het salaris van de PA dus niet als bijstand, maar als beloning voor hun terroristische daden tegen onschuldige Israëlische mannen, vrouwen en kinderen. Dit terroristen-salaris is bovendien ook nog eens veel hoger dan het Palestijnse bijstandsniveau.

Dezelfde Palestijnse minister bevestigde een en ander onlangs op de Palestijnse televisie. In een nieuwsprogramma stelde hij dat 4.000 inmiddels vrijgelaten terroristen hun “permanente en volledige maandsalaris” gewoon doorbetaald krijgen na hun vrijlating, zonder dat zij worden gevraagd om daarvoor te werken (zie hieronder).

Voorbeelden van Palestijnse terroristen die bovengenoemd salaris in de Israëlische gevangenis ontvangen zijn bijvoorbeeld de moordenaars van de vijf leden van de familie Fogel (waarbij de baby de hals werd afgesneden) en de terrorist Ibrahim Hamid, veroordeeld tot 54-voudige levenslange gevangenisstraf, voor de organisatie van zelfmoordaanslagen waarbij 54 onschuldige Joodse slachtoffers vielen.

In de woorden van CU-kamerlid Joel Voordewind: “Nederland geeft 50 miljoen euro per jaar aan de Palestijnse Autoriteit. Daarvan gaat 6 miljoen naar terroristen die kinderen opblazen voor een salaris van 2300 euro per maand. Dat begrijp ik echt niet.”

Likoed Nederland begrijpt ook niet dat dit financieren van geweldpleging niet onmiddellijk gestopt wordt. Een meer voor de hand liggende bezuiniging van 50 miljoen is werkelijk niet te vinden.

door Likoed Nederland


Bronnen:

 1. Likoed Nederland: Palestijnse Autoriteit liegt over salarissen aan terroristen [lezen]
 2. Palestinian Media Watch:
  – PA Minister of Prisoners’ Affairs: 4,000 former prisoners receive full monthly salaries [lezen]
  – Is the PA lying to European governments in order to receive European funding? [lezen]

Een gedachte over “EU-landen helpen salarissen door te betalen van 4000 vrijgelaten Palestijnse terroristen [Likoed.nl]

 1. 50 miljoen pensioengeld van Nederlandse ouderen & zorgbehoevenden voor het welzijn van de geliefde Palestijnse terrorist.

  Ik ben zeker dat die ouderen & zorgbehoevenden graag een paar honderd EU van hun karig pensioen opofferen om, inplaats van naar de kinderen te gaan (geen geld voor auto/trein), intens gelukkig zullen zijn dat hun geld nu gebruikt wordt om Palestijnen met bloed aan de handen weer op de been te helpen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.