Het Westen kijkt schaapachtig toe hoe Al-Qaeda de moslimwereld verovert [Afshin Ellian]

Al-Qaida-propagandaAfshin Ellian: “De radicale islamisten van Al Qaeda zien reguliere moslims als baby’s – onbekwaam en onvolwassen – die moeten worden opgevoed volgens de ‘echte’ Islam. Ze moeten leren wat dat is…” šŸ˜¦

Al-Qa’ida streeft naar perfectie. Persbureau AP heeft in een Al-Qa’ida-kantoor in Timboektoe een document gevonden die deze stelling bevestigt. Het document telt negen pagina’s waarin de leiding van Al-Qa’ida in de Maghreb (Noord Afrika) de jihadi’s vraagt om op vaderlijke wijze om te gaan met de bevolking.

De brief is geschreven door Abu Musab Abdul Wadad oftewel Abdelmalek Droukdel. Hij is de leider van Al-Qa’ida in de Maghreb. Hij verlangt van zijn broeders dat de veroverde moslims als kinderen worden behandeld: met zachte hand. De strijders mogen de sharia niet meteen in al zijn facetten toepassen.

Baby’s
De veroverde moslims zijn net baby’s: ‘De baby in kwestie is maar een paar dagen oud, hij kruipt op zijn knieĆ«n, en heeft nog niet op zijn eigen benen gestaan. Als we willen dat hij op zijn eigen benen gaat staan in deze wereld vol vijanden die staan te springen om toe te slaan, moeten we zijn last verlichten, hem bij de hand nemen, helpen en ondersteunen tot hij staat.’

Het islamitische terrorisme ziet de moslims als baby’s – onbekwaam en onvolwassen.

Al-Qa’ida leert met vallen en opstaan om slimmer te opereren: ‘Een van de verkeerde beslissingen die jullie namen, was de extreme snelheid waarmee jullie de sharia doorvoerden, in plaats van een geleidelijke evolutie in een omgeving die niet goed op de hoogte is van de religie.’

Echte islam
Moslims moeten worden opgevoed volgens de echte islam. Ze moeten leren wat dat is.

De brandende vraag luidt: voor wie is deze operationele modificatie bedoeld? In de eerste plaats is dit beleid gericht op de veroverde moslims om ze te pacificeren en reĆÆslamiseren. In de tweede plaats is het gericht op de westerse wereld.

Laten we met de westerse wereld beginnen. Als Al-Qa’ida-strijders in Irak of Afghanistan bereid rustiger zouden opereren, zouden ze eerder in staat zijn geweest om een aanzienlijk aantal westerse beleidsmakers en zogenaamde deskundigen – en wellicht sommige intellectuelen – te pacificeren.

Sharia
Weet u wat men dan in het Westen zou roepen? ‘Het zijn gematigde moslims met een gematigde islam en we moeten met geduld en bedachtzaamheid met ze omgaan.’

Dan staan westerse islamologen in de rij om uit te leggen dat het best meevalt met de Al-Qa’ida-regimes, omdat ze niet alle facetten van de sharia uitvoeren. Wel handen afhakken, maar niet stenigen! Beleidsmakers zouden politici vragen om via ontwikkelingshulp dit soort regimes te beĆÆnvloeden.

Is dat beleid bedoeld om de westerse wereld voor de gek te houden? Het regime van Al-Qa’ida en Taliban in Afghanistan werd niet omvergeworpen door het Afghaanse volk, maar door de westerlingen. De meeste Afghanen onderwierpen zich aan het islamitische regime.

Zuivere islam
Hetzelfde geldt voor Mali. Daar zijn Al’Qa’ida-strijders verslagen door Fransen, en niet door de lokale regering. Ook daar kwam het volk niet massaal in opstand tegen de islamisten. Die waren overal aan de winnende hand.

Hier gaat het om: Al-Qa’ida-leiders zeggen dat de strijders geen aanleiding moeten geven voor westerse interventie.

Al-Qa’ida wil dat zijn jihadi’s met geduld de veroverde moslims reĆÆslamiseren. In de eerste fase moeten de salafistische imams door onophoudelijke propaganda de veroverde moslims leren wat de zuivere islam is.

Intussen zou een Al-Qa’ida-regime zich door westerse passiviteit – of zelfs door ontwikkelingshulp – als een normaal regime kunnen presenteren aan de veroverde volkeren. Zo willen ze met behulp van de internationale legitimiteit hun machtsbasis bij het volk vergroten.

China en Rusland
Daarna moet stapsgewijs de sharia worden ingevoerd. En op het moment dat de Al-Qa’ida-regimes sterk genoeg zijn, kunnen ze doorgaan met hun jihadistische militaire ambities. Wellicht kunnen ze in deze periode van staatsopbouw wapens kopen in China of Rusland. Ook moeten ze volgens deze strategie stoppen met aanslagen op andere moslims, zoals de sjiieten.

Over de opbouw van een islamitische staat begint Al-Qa’ida een duidelijk beleid te ontwikkelen. Hoe komen ze aan deze wijsheid? Wie diende als voorbeeld?

Het antwoord: Iran. Daar beloofde imam Khomeini van alles aan het Westen en aan zijn veroverde Iraanse moslims. Hij pacificeerde links en liberalen in zijn eigen land. Aanvankelijk ontving hij steun van linkse en liberale groeperingen. Daarna werd er stapsgewijs een islamistische staat opgericht met geleidelijke invoering van de sharia.

Intellectuelen
Later gingen ze islamitische terroristen uit andere landen trainen en steunen. In deze periode ontstonden de islamitische staatsvriendschappelijke banden met China en Rusland waardoor ze zich tot de tanden konden bewapenen.

En westerlingen? Die werden en worden in de war gebracht: in de ogen van de westerse beleidsmakers en intellectuelen viel Iran nog behoorlijk mee.

Het businessplan van Al-Qa’ida is niets anders dan een strategisch inzicht. De oprichting en de ontwikkeling van de islamitische staat in Iran geldt voor veel jihadi’s nog steeds, ondanks hun soennitische afkomst, als een voorbeeld van hoe aan de opbouw van een islamitische staat moet worden gewerkt.

In werkelijkheid is het beleidsplan van Al-Qa’ida een zorgwekkend document.

door Afshin Ellian


Met dank aan E.J. Bron voor de hint.

Bronnen:

  1. Elsevier Nederland: Westen kijkt toe hoe Al-Qa’ida de moslimwereld verovert door Afshin Ellian [lezen]

Een gedachte over “Het Westen kijkt schaapachtig toe hoe Al-Qaeda de moslimwereld verovert [Afshin Ellian]

  1. Ja, de duvel heeft vele gedaantes, maar zolang het Westen over zoveel krachtige & ongekozen leiders beschikt kan het rustig verder slapen en de Nieuwe Moslim Democraten met grote sommen belasting geld verder ondersteunen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.