Dubai verbiedt Israëlische topspeler van Britse ploeg trainingsmatch te spelen in de VAE

Itay SchechterIsraël ’s stervoetballer Itay Shechter (nr. 11 op het plaatje) kwam in 2012 nog uit voor het nationale elftal van Israël. Op 7 juli 2011 transfereerde hij naar FC Kaiserslautern in de eerste afdeling van de Duitse Bundesliga. Op 15 augustus 2012 werd hij door de Bundesliga voor een jaar uitgeleend aan AFC Swansea City die in de Eerste Liga speelt van het Britse voetbal.

Een Israëlische voetbalspeler in een Britse ploeg wordt noodgedwongen verplicht om een bezoek van de ploeg aan Dubai over te slaan omdat de politiek van de Verenigde Arabische Emiraten Israëliërs de toegang tot het land verbiedt.

De 25-jarige spits, Itay Schechter, die voetbalt voor Swansea City AFC, werd gehinderd om deel te nemen aan de zesdaagse trainingssessie van de Britse ploeg in de stad aan de Perzische Golf, berichtte The Jewish Chronicle op woensdag 13 feb. 2013.

De Verenigde Arabische Emiraten (VAE) onderhouden geen diplomatieke banden met Israël en houders van een Israëlisch paspoort kunnen gearresteerd en gedeporteerd worden tijdens het binnenkomen van het land indien zij geen speciaal visum kunnen voorleggen. Dubai is één van de zeven emiraten van de VAE, of ook stadstaten genoemd.

Hamasleider Khaled Meshaal: Het is de sssSSSchuld van de zzzZZZ… Zionisten!

Hamas en Dubai hebben Israël beschuldigd van de liquidatie van Mahmoud Al-Mabhouh, een commandant van Hamas, in een hotel in Dubai in januari 2010. De autoriteiten van Dubai beweren dat aan de samenzwering tegen de Hamascommandant een dozijnen moordenaars deelnamen die valse paspoorten gebruikten van Groot-Brittannië, Ierland, Duitsland, Frankrijk en van andere landen.

Schechter, die eerder het slachtoffer werd van antisemitisme toen hij tijdens een trainingsmatch werd onthaald op de nazigroet, is intussen naar Israël afgereisd om er te trainen met zijn voormalige ploeg Hapoel Tel Aviv, in het vooruitzicht van een match in de Eerste Liga die volgende zondag wordt gespeeld, aldus bericht The Chronicle.

In 2009 raakte het Dubai Tennis Championship in het nieuws toen het met een fikse boete van 300.000 dollar werd gestraft voor het weigeren van het uitreiken van een visum aan de Israëlische tennisspeelster Shahar Peer. Het jaar daarop kreeg ze wel een visum van Dubai en nam ze in 2010 deel aan het tornooi van Dubai.


Met dank aan Tiki S. voor de hint: “Geen woord hierover bij onze publiek correcte media die er als de kippen bij waren met het Betar (prive) voetbalclub (walgelijke) racisme.”

Bronnen:

  1. The Jerusalem Post: Israeli on UK team barred from entering Dubai [lezen]
  2. The Jewish Chronicle: Israeli footballer barred from training session in Dubai [lezen]
  3. Camera.org: Where’s the Coverage? Arab Discrimination Against Israeli Soccer Player [lezen]

Gerelateerd:

  • VAE krijgt 300.000 dollar boete voor weigering Israëlische tennisster op Dubai tornooi [lezen]
  • Geen visa voor Israëlische Shahar Peer voor tennistornooi van Dubai (VAE) [lezen]
  • Wie vermoordde Hamasleider Mahmoud al-Mabhouh in Dubai? [lezen]
  • Liquidatie van Mabhouh in Dubai wordt typische Midden-Oosten soap [lezen]
  • Dubai wil Netanjahoe in gevangenis voor moord op Hamasleider [lezen]
  • Uitschakeling van Hamas topkiller Mahmoud al-Mabhouh was geen vergissing [lezen]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.