Iraans parlementslid bezweert de Joodse staat: ‘Niets kan Israël van de ondergang redden’

assad-ahmadinejadDe ‘Onheilige Alliantie’: Damascus, 9 mei 2011. Twee islamistische despoten complotteren samen voor de vernietiging van de Joodse staat Israël. Syrisch president Bashar Al Assad, alias de Slager van Damascus, ontvangt hier tijdens een plechtige militaire parade van het Syrische leger, de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad. [bron]

Een senior lid van het Iraanse parlement heeft zaterdag gezworen, dat geen enkele hoeveelheid offensieve of defensieve wapens Israël zal kunnen redden van de vernietiging door de handen van zijn Islamitische buurlanden.

Het parlementslid Abbasali Mansouri Arani bespotte voor de Iraanse media de inspanningen om de verdediging van noord Israël te versterken met Iron Dome en Amerikaanse Patriot anti-raket batterijen.

iran4‘De VS probeert, op alle mogelijke manieren, de vernietiging te voorkomen van het kankergezwel dat het in de regio heeft geschapen om zijn eigen onheilspellende belangen te dienen’, zei Arani, die lid is van de Commissie voor Nationale Veiligheid en Buitenlands Beleid van het Iraanse parlement. De parlementariër stelde, dat de Islamitische landen van het Midden-Oosten vastbesloten blijven om de Joodse Staat te vernietigen, en uiteindelijk zullen slagen.

Ten dienste van dit uiteindelijke doel probeert Iran er voor te zorgen dat Syrië een basis blijft voor vijandelijkheden, of zelfs openlijke oorlog, tegen Israël. Er bestaat enige vrees dat het regime van de Syrische dictator Bashar Assad de burgeroorlog tegen de Soennietische Moslimrebellen kan verliezen. Daarom zijn naar verluid Iran en zijn Shiitische Hezbollah-bondgenoten in Libanon bezig met het opzetten van een netwerk van milities in Syrië

Bronnen in het Midden-Oosten vertelden aan The Washington Post, dat op dit moment deze milities aan de kant van Assad’s regeringsleger strijden, maar indien het regime van Assad valt, zullen zij proberen kleine sektarische enclaves op te zetten, van waaruit ze Israël voortdurend kunnen lastigvallen.

door Israel Today Nederland


Bedankt aan Likoed Nederland voor de hint.

Bronnen:

 1. Israel Today Nederland: Iraans MP: ‘Niets kan Israël van de ondergang redden’ [lezen]
 2. Council on Foreign Relations: Unholy Alliance on TheAtlantic.Com door Steven A. Cook [lezen]

Gerelateerd:

 • Iraanse brigadegeneraal dreigt Israël ‘comateus’ te slaan als vergelding voor aanval op Syrië [lezen]
 • Koortsachtig overleg Iran-Syrië-Hezbollah over militair antwoord tegen Israël door Xander [lezen]
 • Iran onveranderd de grootste sponsor van het terrorisme: Al-Qaeda, Hezbollah, Taliban, Hamas… [lezen]
 • Iran en Hezbollah zetten in Syrië netwerk van milities op gericht tegen Israël door Israel Today [lezen]
 • Ontroerend weerzien tussen twee islamistische despoten: Ahmadinejad in Egypte +video [lezen]
 • ‘Gematigde’ Mahmoud Abbas vergadert in Caïro met president Ahmadinejad van Iran [lezen]

4 gedachtes over “Iraans parlementslid bezweert de Joodse staat: ‘Niets kan Israël van de ondergang redden’

 1. Israel neemt in mijn beleving een te afwachtende houding aan. Het is nu het moment om toe te slaan in Syrie en Iran en deze voorgoed uit te schakelen met kernwapens. De eerste klap is een daalder waard en is in dit geval absoluut dodelijk voor de islamitische vijand.

  Like

 2. Ha ha, jij zou al meteen een Derde Wereldoorlog beginnen, zodat de hele wereld kan zeggen: “Het is de schuld van de Joden, zij zijn weeral begonnen.” 🙂

  Ten andere, Israël heeft naar eigen zeggen geen kernwapens. Die zullen dan van elders moeten komen. Ik denk niet dat de VS onder Obama niet geneigd zullen zijn zomaar een handvol atoombommen aan Israël cadeau te geven om in de gauwte wat Arabische landen terug naar het Stenen Tijdperk te zenden.

  Like

 3. Ik ben bang dat die derde wereld oorlog er toch komt, of de Joden die beginnen uit verdediging of dat zij door de Arabisch Landen aangevallen worden. Het kon wel eens op heel korte termijn gebeuren binnen enkele jaren. Want de cirkel van de Arabische lente is bijna rond, en met de EU en alle Israëlbashende NGO’s in zijn kielzog. We weten wat de heren van de Arabische lente zeggen over de Joden en Israël en wat ze met de Joden en Israël willen: in het kort etnische zuiveringen en genocide. De BRT, de NOS en RTL-nieuws brengen dit niet als nieuws en verzwijgen dit.

  En het zou me niet verwonderen dat dit ook Europa in vuur en vlam zou kunnen zetten.

  Like

  1. Nee, dat denk ik niet. De kans op een wereldoorlog lijkt me aanzienlijker groter in Azië met Noord-Korea dat weer een atoombom liet ontploffen en dat binnenkort nog eens wil doen.

   Zolang Israël zich uit het Arabisch Islamistisch geweld kan houden dat het M-O al twee jaar teistert, blijft alles zoals het al bijna 65 jaar gaat voor de Joodse staat.

   Af en toe moet Israël wel goed gedoseerde speldenprikken geven zoals de 8-daagse raid tegen Hamas in Gaza in november van verleden jaar met als gevolg dat er bijna 3 maanden geen raketten meer regenen op Zuid-Israël.

   Meer recenter het uitschakelen van wapenopslagplaatsen en een transport van chemische en biologische wapens in Syrië om te verhinderen dat die in handen van terroristen zou vallen.

   Hier en daar op tijd een terroristenleider liquideren als dat kan of laten liquideren door “onbekende daders” en alles blijft onder controle. Veiligheid van Israël’s burgers gaat tenslotte voor alles.

   Like

Reacties zijn gesloten.