Palestijns-Arabische vluchtelingen worden geen burgers van Palestina, ook niet als ze daar wonen!

abdullahAbdullah Abdullah, ambassadeur voor de Palestijnse Autoriteit in Libanon (met voor zich op zijn bureau een symbolische blauwe stoel in de Verenigde Naties), in een interview met de Libanese krant The Daily Star in september 2011:

“Palestijnse vluchtelingen die in [vluchtelingenkampen] leven in de [Palestijnse] staat, blijven vluchtelingen. Zij zullen niet als burgers worden beschouwd. Zij zijn Palestijnen, dat is hun identiteit, maar… ze zijn niet automatisch staatsburgers.”

Denkt u dat 63 jaar van Arabisch gebruik van “vluchtelingen” als politieke pionnen tot een eind komt als er een [onafhankelijke, soevereine] Palestijnse Arabische staat komt? Indien u wilt weten hoe laag het cynisme kan vallen van het Palestijns Arabisch leiderschap tot hun volk, dan moet u dit artikel lezen in de Libanese krant The Daily Star:

“Palestijnse vluchtelingen zullen geen burgers van een nieuwe Palestijnse staat worden, volgens de Palestijnse ambassadeur naar Libanon toe.

Van achter een bureau waarop een miniatuurmodel van een blauwe VN-stoel prijkt die de hoop van een Palestijns VN-lidmaatschap uitbeeldt, sprak afgelopen woensdag ambassadeur Abdullah Abdullah tegen The Daily Star over de komende Palestijnse aanvraag om als staat te worden erkend door de VN.

De ambassadeur zei zonder twijfel dat Palestijnse vluchtelingen geen burgers worden van naar erkenning door de VN zoekende Palestijnse staat, een veel bediscussieerd vraagstuk. “Zij zijn Palestijnen, dat is hun identiteit,” zegt hij. “Maar… ze zijn niet automatisch burgers.

Dit is niet alleen van toepassing op vluchtelingen in landen als Libanon, Egypte, Syrie en Jordanie of de andere 132 landen waar volgens Abdullah’ zeggen Palestijnen wonen. Abdullah zegt dat “zelfs Palestijnse vluchtelingen die in [vluchtelingenkampen] leven in de [Palestijnse] staat, blijven vluchtelingen. Zij zullen niet als burgers worden beschouwd.

Laten we dat overnieuw lezen, hè?

“Zelfs Palestijnse vluchtelingen die in [vluchtelingenkampen] leven in de [Palestijnse] staat, blijven vluchtelingen. Zij zullen niet als burgers worden beschouwd.”

Abdullah Abdullah, 8 sep. 2010: Elk akkoord met Israël is enkel tussenfase naar de herovering van Palestina

Personen die in kampen leven in hun eigen staat worden door hun eigen leiders verhinderd om burger van die staat te worden Waarom? Omdat, volgens Palestijnse Arabische leiders, de “vluchtelingen” geen onderdrukte groep zijn die geholpen moeten worden. Zij zijn menselijke wapens een een nimmer eindigende oorlog tegen Israël. Hun burgerschap geven betekent dat hun status als wapen vervalt.

Het belangrijkste vraagstuk van de Palestijnse Arabische leiders is niet het beëindigen van het lijden van hun volk, of onafhankelijkheid verwerven. Het is de vernietiging van Israël met gebruik maken van het niet bestaande “recht van terugkeer”. Niets kan duidelijker zijn – en nog het merendeel van de wereld weigert te geloven dat Mahmoud Abbas en zijn vriendjes zo onbeschrijfelijk hard en wreed kunnen zijn tegen hun eigen volk.

Abdullah zei dat de nieuwe Palestijnse staat “absoluut geen” Palestijnse paspoorten zal verstrekken aan vluchtelingen.

Noch in deze gedefinieerde status, noch als VN-lidstaat, zegt Abdullah, zal een eventueel terugkeer van vluchtelingen naar Palestina in de weg staan. “Hoe dit vraagstuk van het recht van terugkeer wordt opgelost weet ik niet, het is te vroeg [om te zeggen], maar het is een onaantastbaar recht waar overeenstemming moet over worden gesloten en opgelost [met] acceptatie van iedereen.” Hij zegt dat de status van de staat “nimmer het recht van terugkeer voor Palestijnse vluchtelingen aantast.”

Het recht van terugkeer wat Abdullah zegt, waar over onderhandeld moet worden, zal ziet alleen van toepassing zijn op Palestijnen binnen de 1967 grenzen van de Palestijnse staat, maar zo voegt hij toe: “De staat ligt binnen de grenzen van 1967, maar de vluchtelingen zijn niet alleen van de staat binnen de 1967 grenzen. De vluchtelingen zijn van geheel Palestina.”

“Wanneer we een staat hebben die geaccepteerd is als lid van de Verenigde Naties, dan is het niet het einde van het conflict. Dit is niet een oplossing voor het conflict. Het is enkel een nieuw raamwerk wat de regels van het spel zal veranderen.”

En het maakt het makkelijker voor Palestijnse Arabieren om hun echte doel te bereiken – het einde van de Joodse staat.

Voor 63 jaren, drie generaties van Palestijnse Arabieren zijn opgevoed en verteld dat ze terug moeten naar een niet-bestaande staat waar hun voorouders vandaan kwamen, en niets anders is acceptabel. En de mogelijke vestiging van een Palestijnse Arabische staat zal ironisch genoeg er voor zorgen dat hun wens om burger te worden verder buiten hun bereik komt.

Als een Palestijns-Arabische opstand plaats zal vinden, dan moet dat tegen leiders zoals deze die gelukkig zijn om hun eigen volk te vertellen om in de hel te blijven – en om daar gelukkig over te zijn.

door EoZ

(vertaling Likoed Nederland)


Bronnen:

  1. Elder of Ziyon: Palestinian Arab “refugees” wouldn’t be citizens of “Palestine” – even if they live there! [lezen]
    – vertaald uit het Engels door Likoed Nederland als “Palestijnse Arabische vluchtelingen kunnen geen burgers van Palestina worden – zelfs als ze daar leven!” [lezen]
  2. The Daily Star: Interview: Refugees will not be citizens of new state door Annie Slemrod [lezen]

Gerelateerd:

  • Abbas: Liever Palestijnse vluchtelingen in Syrië laten wegrotten dan verzaken aan recht op terugkeer naar Israël [lezen]
  • Hamas en Palestijnse Autoriteit weigeren Palestijnse vluchtelingen uit Syrië op te nemen door Aviel Schneider [lezen]