Vrijgelaten Hezbollah terrorist Samir Kuntar: Doodt iedereen die collaboreert met Israël [video]

Het Middle East Media Research Institute (MEMRI) heeft videobeelden vrijgegeven en ondertiteld waarin de vrijgelaten terrorist van Hezbollah, Samir Kuntar, een verklaring aflegde die werd uitgezonden op 26 januari 2013 op Al Manar TV, een zender van het medianetwerk van Hezbollah. Daarin roept hij op om iedereen die wordt betrapt op collaboratie met Israël onmiddellijk te executeren.

“Wanneer het gaat over collaborateurs dan is er geen ruimte voor waarden of om het even wat,” zei Kuntar. “Ik ben de zoon van het Islamitisch verzet en ik zeg u, luid en duidelijk namens dat verzet, dat de grote fout die door het Islamitisch verzet werd begaan is zijn milde behandeling van collaborateurs. Wij betalen daar thans de prijs voor en wij zullen die de toekomstige generaties blijven betalen.”

“Een collaborateur die door een rechter wordt vrijgelaten, moet worden gedood,” vervolgde hij. “Mensen van de jongere generatie die om het verzet geven, zouden het initiatief moeten nemen. Als de staat te toegeeflijk is en zegt ‘U kunt 60.000 dollar afnemen van Israël en dan twee jaar in de gevangenis opgesloten zitten’… dan moeten de jonge mannen die nog geven om het verzet in de toekomst zelf het initiatief nemen.” Op de vraag van de moderator, “Is dit een oproep om hen te doden?” antwoordde Kuntar: “Natuurlijk is het dat. Deze mensen zijn immers collaborateurs.”

Samir Kuntar, met gele sjerp van Hezbollah, hier op bezoek bij Hassan Nasarallah, zijn chef en grote voorbeeld die hem feestelijk binnenhaalde. Enkele maanden voor zijn vrijlating had Kuntar een brief geschreven aan Nasrallah die in februari 2008 openbaar werd gemaakt en waarin hij zweerde dat hij de wapens weer zal opnemen en de rangen van Hezbollah opnieuw zal vervoegen van zodra hij op vrije voeten wordt gesteld.

Kuntar is berucht geworden voor de brutale moord op vier Israëliërs in de noordelijk gelegen Israëlische stad Nahariya in 1979, waaronder de vier-jarige Einat Haran, die hij vermoordde door het kleine meisje te schedel te verbrijzelen nadat hij eerder voor haar ogen haar vader vermoordde. Hij werd tevens schuldig bevonden aan de dood van de 2-jarige  Yael Haran, het zusje van Einat, dat overleed door verstikking toen haar moeder haar trachtte te verbergen tijdens de aanslag.

Tijdens zijn opsluiting in de gevangenis werd Samir Kuntar een lokale held onder de aanhangers van Hezbollah in Zuid-Libanon. Hij werd in 2008 vervroegd vrijgelaten uit de gevangenis in ruil voor de stoffelijke resten van de Israëlische soldaten Eldad Regev en Ehud Goldwasser. Kuntar kreeg na zijn thuiskomst een massieve en feestelijke ontvangst door de politieke leiders van Libanon, Iran en Syrië.

Libanon arresteert regelmatig lokale burgers en beschuldigt hen ervan te spioneren voor Israël. In oktober 2010 werden meer dan 30 Libanese burgers veroordeeld op beschuldiging van collaboratie met Israël en onderdaan te worden van de Joodse staat. Zij werden allen bestraft tot 15 jaar opsluiting. Minstens vijf mensen werden de afgelopen jaren veroordeeld tot de doodstraf nadat zij veroordeeld werden op beschuldiging van spionage voor Israël.

door Elad Benari

12 juli 2008: Stoffelijke resten van de Israëlische soldaten Ehud Goldwasser en Eldad Regev worden geruild voor Samir Kuntar en 4 andere Libanezen plus de lijken van 200 Palestijnse en Libanese gesneuvelde terroristen. De Israëlische soldaten werden twee jaar eerder (12 juli 2006) tijdens een gewone patrouilletocht aan de Israëlische zijde van de grens met Libanon, overvallen door een commando van de terreurgroep Hezbollah. Zij werden ontvoerd, gegijzeld, gefolterd en uiteindelijk afgemaakt.

Bronnen:

  1. Arutz-7: Released Lebanese Terrorist: Kill Collaborators with Israel door Elad Benari [lezen]
  2. MEMRI TV: Released Lebanese Terrorist Samir Al-Quntar Calls to Kill Collaborators with Israel [lezen]

Gerelateerd:

  • Wat alle Jodenhaters ter wereld met elkaar verbindt: Samir Kuntar [lezen]
  • PA minister: gevangenen ruilen voor Israëliërs is een strategische dwaasheid +video [lezen]