Generaal van de Iraanse Revolutionaire Garde geliquideerd in Syrië, Iran beschuldigt Israël

hassan3Het  Iraanse persagentschap Farsi News meldt dat dinsdag 12 februari Generaal Hassan Shateri, een topcommandant van de Iraanse Revolutionaire Garde, werd vermoord door “handlangers van het Zionistische regime.”

Een Iraanse onafhankelijke nieuwswebsite en tevens ABNA.com berichten dat een topcommandant van de Iraanse Revolutionaire Garde woensdag 12 februari werd gedood. Generaal Hassan Shateri, was stafchef van de Revolutionire Garde en was als ‘Chef voor de Wederopbouw van Libanon’ verantwoordelijk voor de door Iran gefinancierde bouwprojecten.

Volgens sommige nieuwssites zou de generaal, toen hij op weg was van Damascus in Syrië naar Libanon, ergens in Syrië met zijn wagen in een hinderlaag zijn gevallen en ter plaatse afgemaakt. Maar dat moet nog bevestigd worden. Iran heeft reeds de Israëlische Mossad en/of andere “huurlingen van het Zionistische regime” beschuldigd van de aanslag.

Onder die ‘Zionistische huurlingen’ worden ook de rebellen gerekend die al bijna twee jaar trachten het regime van president Bashar Al-Assad omver te werpen. Volgens Iran worden dat rebellenleger gesteund door Israël. Zoals bekend is Iran een bondgenoot van Assad en tevens van de terreurgroep Hezbollah geleid door Hassan Nasrallah. Teheran verleent militaire en financiële steun aan beiden.

Generaal Ghasem Soleimani, het hoofd van de Quds strijdkrachten van de Revolutionaire Garde, bezocht de familie Shateri om zijn deelneming uit te drukken. Generaal Shateri wordt vandaag 14 februari begraven in zijn geboortestad Semnan nabij Teheran.


Bronnen:

 1. Ynet News: Senior Iranian commander reportedly killed [lezen]
 2. The Jerusalem Post:
  – Assassinated IRGC general ‘important as Mugniyah’ door Yaakov Lappin [lezen]
  – Syrian rebels: Israel assassinated Iran commander [lezen]
 3. Arutz-7: Tehran Accuses Israel of Killing Top Iranian Official door David Lev [lezen]
 4. The Times of Israel: Senior Iranian official reportedly killed in Lebanon [lezen]
 5. Middle East Institute: Senior IRGC Commander Killed (in Syria?) [lezen]
 6. Persian Letters: Has Israel Assassinated An Iranian IRGC Official? [lezen]
 7. The Wall Street Journal: Iranian General Is Killed in Syria [lezen]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.