Egypte: Islamistische baardmannen in het nauw door vrouwen die terugslaan… letterlijk

baardman2

Leuk plaatje van een onverschrokken vrouw in Egypte die het blijkbaar beu is dat islamisten haar de les spellen. Een vrouw werd op straat aangesproken door een islamistische radicaal omdat ze haar hoofd niet had bedekt.

De baardman commandeerde de vrouw terug naar huis te gaan omdat haar hoofd ‘naakt’ was en haar gezicht ‘onthuld’. De vrouw liet zich niet intimideren, trok haar schoen uit en sloeg de man ermee keihard in het gelaat. Op de achtergrond enkele Egyptische politiemannen die stomverbaasd op het tafereel staan toe te kijken. Dat zijn ze blijkbaar nog niet gewoon, vrouwen die van zich afbijten.

De foto werd gepost op de Facebookpagina van de ‘Revolutionaire jeugd van Kafr al-Dawwar‘, een Egyptische stad nabij Alexandria.

Af en toe wordt er wel wat afgelachen onder Jihadisten en andere baardmannen. Op het plaatje trekt de ene Salafistische baardman de andere (Omar al-Haddouchi rechts) aan de baard. Al-Haddouchi is de ideologische leider van de jihadistische beweging in Marokko [bron]


Bronnen:

  1. Middle East Institute: Women Fighting Back: An Illustration [lezen]

Een gedachte over “Egypte: Islamistische baardmannen in het nauw door vrouwen die terugslaan… letterlijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.