Wat The Guardian bij zijn ‘beste nieuwsfoto v/d dag’ toevallig ‘vergat’ te vermelden…

Mideast Israel Palestinians
Maandag, 11 februari 2013 publiceerde The Guardian in zijn overzicht “Picture desk live: the best news pictures of the day”, bovenstaande foto met het volgende onderschrift:

“Palestijnse vrouw houdt foto’s omhoog van [Palestijnse] gevangenen die opgesloten zitten in Israëlische gevangenissen, tijdens een manifestatie voor hun vrijlating in Ramallah op de West Bank”
[Orig.: “Palestinian women hold pictures of prisoners jailed in Israel during a rally calling for their release in the West Bank city of Ramallah. Photograph: Nasser Shiyoukhi/AP“]

Helaas, liet The Guardian ‘toevallig’ essentiële informatie achterwege, er vanuit gaande dat buiten één enkeling, om het even welke niets vermoedende westerling niet weet wie de man is en wat hij op zijn kerfstok heeft, die hierboven op de poster wordt afgebeeld. De gemiddelde naïeve Israëlbasher zal  waarschijnlijk denken dat het hier om een ordinaire Palestijnse winkeldief of zakkenroller gaat, die “onderdrukt wordt door de Israëlische bezetter” en onterecht wordt vastgehouden.

Echter pro-Israël blogger CIF Watch heeft één van zijn vrienden geconsulteerd die vloeiend Arabisch spreekt en de poster kan lezen die hierboven als beste nieuwsplaatje van de dag wordt afgebeeld op de website van The Guardian. De man op de poster werd aldus geïdentificeerd als de Palestijnse ‘gevangene’ Ayman Ismail Al-Sharawna.

Een woordje uitleg is hier wel op zijn plaats, me dunkt. Al-Sharawna werd opgesloten in een Israëlische cel voor zijn betrokkenheid in een terreuraanslag op 11 mei 2002, waarin twee Palestijnen een bom plaatsten nabij een groep burgers in Beersjeba (Zuid-Israël) en wegvluchtten van het toneel. De bom explodeerde en verwondde achttien Israëlische burgers. Omwille van een technische fout explodeerde de bom slechts gedeeltelijk waardoor er gelukkig geen dodelijke slachtoffers vielen.

Al-Sharawna kon spoedig opgepakt worden, verscheen voor de rechter en werd veroordeeld tot 38 jaar opsluiting. Hij had het geluk om op 18 oktober 2011 voortijdig op vrije voeten te komen als deel van een gevangenenruil waarbij 1.027 Palestijnse terroristen en gevangenen van gemeen recht vrijkwamen in ruil voor één enkele gegijzelde Israëlische soldaat, met name de 5 ½ jaar lang door Hamas in Gaza gegijzelde soldaat-korporaal Gilad Shalit. De straf van Al-Sharawna werd aldus verminderd met maar liefst 28 jaar.

Echter, op 31 januari 2012, werd Al-Sharawna opnieuw gearresteerd door het IDF, een inwoner van een Palestijns dorpje nabij Hebron op de West Bank, op verdenking van het opnieuw plannen van terreuraanslagen. De man bleek samen te werken of lid te zijn van een terreurcel van Hamas op de West Bank.

9.02.2013: NGO Free Gaza eist vrijlating terrorist Ayman Sharawna

Sinds 1 juli 2012 is de terrorist in hongerstaking (plaatje rechts) en wordt voor hem door pro-Palestijnse organisaties de onvoorwaardelijke vrijlating geëist als ‘politiek gevangene’, een misleidend links antisemitisch eufemisme voor een Palestijnse terrorist en meervoudig moordenaar van Joden en Israëliërs.

Kortom, wat The Guardian in feite in het onderschrift had moeten vermelden ipv het onnozele onvolledige bericht, is dat de ‘Palestijnse gevangene’ op de poster in wezen iemand was die getracht had onschuldige Israëlische burgers te vermoorden en, na zijn vrijlating, duidelijk en vastbesloten was om opnieuw te trachten moorden.

Wanneer organisaties zoals Free Gaza op hun Facebookpagina eisen om de vrijlating van een genocidale terrorist zoals Sharawna (plaatje rechts), maken zij zich imho indirect medeplichtig aan de moord op onschuldige burgers.


Bronnen:

  1. CIF Watch: What the Guardian didn’t mention about their Palestinian ‘prisoner of the day’ [lezen]
  2. Love of the Land: The picture, and the thousand words it does not tell [lezen]

3 gedachtes over “Wat The Guardian bij zijn ‘beste nieuwsfoto v/d dag’ toevallig ‘vergat’ te vermelden…

  1. Ik denk dat zij (de islamieten) de intelligentie van de westerlingen onderschatten door hun eigen domheid op ons te projecteren in de veronderstelling dat wij, net als hun aanhang en de gemanipuleerde media, daarin zullen trappen!

    Like

  2. De Assad’s, Nasrallah’s, Achmadinezead’s, Hamas, PA & anderen van hetzelfde allooi lachen zich een breuk over die westerse idioten, waarbij westerse kranten helpen om de democratie & zichzelf om zeep te helpen.

    Als het niet zo treurig én gevaarlijk was had ik ook hard meegelachen over zoveel domheid.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.