Egyptische Salafistische geestelijke roept op om alle oppositieleiders te vermoorden [video]

Het onderzoekinstituut Middle East Media Research Institute (MEMRI) heeft andermaal een video op YouTube geplaatst waarin een radicale Egyptische geestelijke wordt getoond waarin hij oproept om de leiders van de oppositie tegen president Morsi van het land roept te doden. De fatwa (Islamitische rechtspraak) werd door Salafi geestelijke Sjeik Mahmoud Shaaban afgekondigd op Al-Hafez TV via het Internet op 1 februari 2013.

killer_smiley“De leiding van het National Salvation Front, die duidelijk de [presidentiĆ«le] troon ambieert zou conform de Islamitische wet moeten worden gedood,” orakelt Shaaban in de video. “Bent u nog met mij mee, Dr. Atef? Volgens de Islamitische wet, zouden zij moeten worden gedood. Het National Salvation Front, die het presidentschap wilt en wiens leiderschap Egypte in brand steekt met het doel het presidentschap te winnen, moet worden gedood,” herhaalde hij.

Shaaban is een professor die een leerstoel heeft in de Soennitische Islam aan de Al Azhar Universiteit in Egypte. Zijn fatwa zet het licht op groen om de oppositieleiders te vermoorden waaronder de voormalige directeur van het Internationaal Atoomagentschap van de V.N. Mohamed El Baradei en de oud-kandidaat voor het presidentschap Hamdeen Sabbahi. Een andere geestelijke en hardliner, Wagdi Ghoneim, spoorde onlangs president Mohammed Morsi aan om “bendes” en “misdadigers” te doden die “het land platbranden anders zal het volk het zelf moeten doen.”

Volgens een AFP bericht van vrijdag, werd de veiligheid opgevoerd aan de woningen van El Baradei en Sabbahi in het zicht van de anti-Morsi demonstraties doorheen heel Egypte waartoe de oppositie had opgeroepen. Het Egyptische presidentschap heeft de fatwa reeds veroordeeld als “terrorisme.” “Sommigen bevorderen en roepen op tot politiek geweld, terwijl anderen die beweren in naam van de religie te spreken het “doden” willen wettigen op basis van politieke meningsverschillen en dat is terrorisme,” zei het presidentschap volgens het AFP.

religion-of-Peace1Sjeik Mahmoud Shaaban:
“Islam is de religie van de vrede. Zie je wel? Niemand die mij tegenspreekt.” šŸ™‚


Bronnen:

  1. Arutz-7: Video: Egyptian Salafi Cleric Calls to Kill Opposition Leaders door Elad Benari [lezen]
  2. MEMRI TV: Egyptian Salafi Cleric Mahmoud Shaaban Calls to Kill National Salvation Front Leaders [lezen]

Een gedachte over “Egyptische Salafistische geestelijke roept op om alle oppositieleiders te vermoorden [video]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.