Geen Carthaagse Vrede voor Israël: Vraag en antwoord omtrent ‘Vrede’ door Steven Plaut

rome2“[De Romein Papirius] Fabianus biedt de Carthaagse Senaat oorlog of vrede aan” (tekening van John Leach, ca. 1850 uit A Comic History of Rome.) Rome vocht drie oorlogen uit met Carthago tussen 264 v.C. en eindigend in 146 v.C. ook de Punische Oorlogen genoemd. Een ‘Carthaagse Vrede‘ kan verwijzen naar twee dingen: (1) de vrede die door Rome werd opgelegd aan Carthago in 146 v.C. waarbij de Romeinen systematisch Carthago afbrandden tot aan de grond of (2) het opleggen van een zeer gewelddadige ‘vrede’ in het algemeen.

Of zoals Tacitus schreef in een andere context, de Caledonische chef Calagacus citerende: “zij maakten een woestijn en noemden het vrede.” Israël staat niet bepaald te springen om een Carthaagse Vrede te accepteren van de Arabische wereld en hun westerse en oosterse bondgenoten, of wat dacht u? Professor Steven Plaut, verbonden aan een Israëlische universiteit, legt hieronder – in de vorm van Q & A – duidelijk uit waarom niét.

oprahDe melkboer en de postbode, iedereen heeft een vredesplan voor het Arabisch-Israëlisch conflict.
Dus ook Donald Duck en Mickey Mouse en zelfs Oprah Winfrey hebben er een 🙂

Q: Met Obama die het land [Israël] komt bezoeken, moet Israël instemmen om aan nieuwe onderhandelingssessies deel te nemen met de Palestijnse Autoriteit?

A: Neen. Daar kan niets positiefs uit voortkomen. Al twintig jaar neemt Israël deel aan “gesprekken” met de Palestijnen en die hebben helemaal niets bereikt behalve dan Israëlische capitulatie. In elke gespreksronde heeft Israël telkens meer en meer voorstellen gemaakt en een steeds groeiend aantal concessies gedaan en daar niets voor in de plaats gekregen.

Q: Waarom de hoop opgeven dat de Palestijnen zullen akkoord gaan met een of andere soort van overeenkomst?

A: Omdat zij nog steeds het kleinste leesteken moeten naleven van om het even welke akkoorden zij reeds hebben ondertekend.

Q: Dus, wat zou Israël dan de Palestijnen moeten aanbieden?

A: Helemaal niets.

Q: Niets?

A: Israël zou eisen moeten stellen in plaats voorstellen of toegevingen te doen. Het moet geen nieuwe voorstellen doen van om het even wat, zolang aan niets van zijn eigen lange lijst eisen volledig werd voldaan.

Q: Maar hoe kan Israël dan vrede bereiken met de Palestijnen?

A: Dat kan het niet. Eindeloos concessies doen maakt niet meer kans om vrede te verwezenlijken dan helemaal niets voorstellen. Met andere woorden, sinds de Palestijnen niet geïnteresseerd zijn in vrede, zal geen enkel voorstel van om het even welke aard vrede voortbrengen en daarom moet hen helemaal geen voorstel worden gedaan.

Q: Wat is de beste manier om een oplossing na te streven voor het Arabisch-Israëlisch conflict?

A: Door op te houden met elke poging om een oplossing na te streven. Het nastreven van “oplossingen” is de wortel van al het kwaad dat in het Midden-Oosten leeft de afgelopen twee decennia. Israël moet stoppen met naar oplossingen te zoeken en in plaats van zijn zinnen zetten op een militaire overwinning.

Q: Meent u werkelijk dat Israël opnieuw troepen moet sturen naar Gaza na het terugplooien van Sharon en de Israëlische terugtrekking uit Gaza?

A: Ja, natuurlijk. Het was klaar en duidelijk dat vanaf het moment van eenzijdige terugtrekking dat militaire herbezetting van Gaza slechts een kwestie van tijd was, onvermijdelijk en noodzakelijk. Hoe eerder dat gebeurd is, das te beter.

Q: Ligt de Israëlische bezetting niet aan de basis van terrorisme?

A: Neen, het wegnemen van Israëlische bezetting veroorzaakt terrorisme.

Q: Wat zou Israël aan Syrië moeten aanbieden?

A: Het recht om Damascus te behouden en ander Syrische gebied ten Oosten van de Golan Hoogtes in ruil voor het laten vallen door Syrië van zijn eisen op de “terugkeer” van de Golan Hoogtes.

Q: Denkt u werkelijk dat Syrië daarmee zal instemmen?

A: Neen.

Q: Hoe moet Israël omgaan met het terrorisme?

A: Eerst en vooral door te erkennen dat er geen NON-MILITAIRE oplossing bestaat voor de problemen van het terrorisme.

Q: Wat zou Israël moeten doen met terroristen?

A: Hen op staande voet executeren zonder vorm van proces telkens zij op heterdaad betrapt worden wanneer zij geweld bedrijven. Maximale straf zou voor alle andere terroristen moeten ingesteld worden.

Q: Hoe zou Israël moeten omgaan met Hamas en de Islamitische Jihad?

A: Door zoveel van hun leden te doden als mogelijk is.

Q: Wat is de beste strategie die Israël kan volgen met betrekking tot de Gazastrook en de West Bank?

A: R&D, of Reoccupation en De-nazification (Herbezetting en De-nazificatie).

Q: Hoe zou Israël moeten omgaan met de Qassamraketten?

A: Door R&D, of Reoccupation en De-nazification (Herbezetting en De-nazificatie). Er is geen enkele manier om met “gesprekken” de Qassams te stoppen. Zij kunnen enkel gestopt worden door Israël ’s wederoprichting van de complete militaire controle over de Gazastrook.

Q: Moet Israël de Joodse kolonisten laten terugkeren naar Gush Katif in Gaza?

A: Ja, natuurlijk.

Q: Wat moet Israël doen met de nederzettingen op de West Bank?

A: Meer van dergelijke bouwen. Het is de beste manier om Palestijnse soevereiniteit eens en voor altijd van de tafel te vegen. In eender welke toekomstige overeenkomst die gebaseerd is op “beperkte autonomie” – dat natuurlijk het originele concept was dat Israël accepteerde in Camp David – vormen de “nederzettingen” totaal geen belemmering voor implementatie.

Q: Hoe moet Israël omgaan met Hezbollah?

A: Door te helpen om de parkeerproblemen op te lossen in de steden en dorpen in het zuiden van Libanon die bolwerken zijn van Hezbollah en er loyaal aan zijn. Dat wil zeggen, door er grote nieuwe parkeerterreinen aan te leggen.

Q: Hoe moet Israël omgaan met zijn binnenlandse Arabische radicalen?

A: Israëlische Arabieren die zich openlijk identificeren met de vijanden van Israël of die het terrorisme steunen, moet het Israëlisch burgerschap worden afgenomen en gedeporteerd worden. Alle Arabieren die in het parlement zetelen,  werken in topfuncties in burgerdienst of als rechters, moet van geëist dat zij een eed van trouw afleggen, op het heilige boek van hun religie, op Israël als een Zionistische staat. De naaste families van om het even welke Arabier die betrokken zijn in terrorisme of anti-Joods geweld moeten gedeporteerd worden en hun eigendommen verbeurd worden verklaard.

Q: Wat moet er gebeuren met de Tempelberg?

A: De PLO moet volledig de controle erover worden afgenomen.

Q. Hoe kan “hoop op vrede” gecreëerd worden in het Midden-Oosten?

A: Door elke hoop de bodem in te slaan die leeft onder de Arabieren dat zij ooit Israël zullen kunnen vernietigen.

door Steven Plaut


Bronnen:

  1. Steven Plaut Blog: Questions And Answers About ‘Peace’door Steven Plaut van 7 februari 2013 [lezen]

3 gedachtes over “Geen Carthaagse Vrede voor Israël: Vraag en antwoord omtrent ‘Vrede’ door Steven Plaut

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.