Aanslag op touringbus in Burgas was het werk van Hezbollah zegt Bulgaars onderzoek

Video: premier Netanjahoe dankt de Bulgaarse regering omtrent hun bereidheid om de aanslag op een Israëlische bus te onderzoeken en sluit zich aan bij hun bevindingen. Met name dat de aanslag in het Bulgaarse Burgas van 18 juli 2012, waarbij 5 Israëliërs en een Bulgaarse buschauffeur om het leven kwamen, werd uitgevoerd door het door Iran gesponsorde Hezbollah

Het blijft vreemd dat de Europese Unie weigert om Hezbollah te zien als een terreurgroep en deze op haar terreurlijst te plaatsen zogenaamd omdat Hezbollah ook in parlement en regering zetelt en in feite de dienst uitmaakt in Libanon. Vandaar ook dat in de Europese pers (en ook in het VRT journaal) uitdrukkelijk wordt gesproken over “de militaire tak van Hezbollah” ipv simpelweg Hezbollah, net alsof er opeens twee Hezbollah’s zouden zijn.

burgas-attackDat onderscheid maakt de EU bv. niet met Hamas, dat nochtans eveneens parlement en regering in de westelijke helft van de Palestijnse Autoriteit (Gaza) domineert en terecht wèl op de EU-lijst staat van terreurgroepen. Hamas wel en Hezbollah niet. Nochtans lopen zowel bij Hamas als bij Hezbollah hun terroristenleiders èn parlementsleden gewoon bij elkaar binnen en buiten alsof het één en dezelfde formatie is, omdat dit ook de facto de werkelijkheid IS.

Dàt is precies wat ook Netanjahoe in zijn toespraak in de video zegt: “Er is slechts één enkel Hezbollah, het is één organisatie met één leiderschap.” Blijkbaar heeft de EU geen problemen met haar dubbelzinnige houding, vandaar ook dat de logica compleet zoek is. Tenzij er meer achter zit… 😦

Netanjahoe zei dat de bevindingen van de Bulgaarse onderzoekscommissie een bijkomend bewijs leveren van wat Israël reeds lang weet, met name dat Hezbollah en zijn Iraanse sponsors een oorlog van terreur voeren die grensoverschrijdend is en intercontinentaal loopt. Hij zei dat de aanslag in Bulgarije gewoon één van de zovele aanslagen is die Hezbollah en Iran hebben gepland en uitgevoerd, met inbegrip van aanslagen in Thailand, Kenia, Turkije, Azerbeidjan, Cyprus en Georgië:

“Dit alles gebeurt parallel aan de dodelijke steun die Hezbollah en Iran geven aan het moorddadige regime van Assad in Syrië. De aanslag in Burgas was een aanslag op Europese bodem en in een Europees land. Wij hopen dat de Europeanen de noodzakelijke conclusies zullen trekken met betrekking tot de ware aard van Hezbollah.”

De As van het Kwaad op een rijtje, van L. naar R.: President Ahmadinejad van Iran, president Bashar Al Assad van Syrië en Hassan Nasrallah, de sjiitische bendeleider van de Syrisch/Libanese terreurgroep Hezbollah.


Bronnen:

 1. The Jerusalem Post:
  – Bulgaria: Hezbollah behind Burgas attack door Herb Keinon en Benjamin Weinthal [lezen]
  – Report shows Hezbollah, Iran join forces door Benjamin Weinthal [lezen]
  – The EU has its own logic when it comes to Hezbollah door Herb Keinnon [lezen]

Gerelateerd:

 • Zes mensen gedood tijdens bomaanslag op Israëlische touringbus in Bulgarije [lezen]
 • België weigert door Iran gesponsorde Hezbollah als terreurorganisatie te classificeren [lezen]
 • Volgens Europese Unie is Hezbollah geen terreurorganisatie maar een gewone politieke partij [lees]
 • De gewapende militie Hezbollah is geen politieke partij maar een terreurorganisatie door Tzipi Livni [lees]
 • Ongelooflijk: Europese Unie steunt de door Iran gesponsorde Hezbollah door Peter Martino [lees]
 • De Europese linkerzijde heeft een probleem met Joden en met de Joodse staat door Colin Shindler [lees]
 • Hezbollah-strijders worden in Europa ongemoeid gelaten door Arne Hankel [lees]
 • VS waarschuwt: Hezbollah kan op elk ogenblik en zonder waarschuwing toeslaan in Europa [lees]
 • Hoog tijd dat de Europese Unie de terreurorganisatie Hezbollah in de ban slaat door Benjamin Weinthal [lees]