West Bank Unplugged afl.25: Het Royal Court Suite Hotel in Ramallah laat u de ‘bezetting’ vergeten

court17a

De beschrijving van het Royal Court Suite Hotel laat u helemaal vergeten dat Ramallah een door die “gruwelijke onmenselijke Zionisten wordt bezet”. Grapje. Als de Palestijnse gebieden inderdaad bezet zouden worden, kan ik me goed inbeelden dat er circa 100 andere landen in de wereld maar wat graag door Israël zouden bezet willen worden.

court03a

Niet dat het Royal Court Hotel het sjiekste hotel op de West Bank is, want dan gaat mijn persoonlijke voorkeur nog altijd uit naar het Jacir Paleis Hotel of het Murad Hotel, beiden in Bethlehem gelegen en niet te vergeten het Movenpick Hotel en het luxueuze Grand Park Hotel, beiden eveneens in Ramallah. Maar ook dit hotel mag er best wezen. De West Bank bezet? La me nie lachen,…

court01a

Neem het gerust van me aan: de verborgen welvaart op de West Bank is soms ronduit overdonderend en tegelijk ook pervers en obsceen als je ziet hoe gewone Palestijnen dagelijks trachten de eindjes aan elkaar te knopen. En die ongelijke verdeling van fortuin en geluk op de West Bank is niét de schuld van Israël maar van het Palestijnse leiderschap zèlf!

court05a

Centraal gelegen in het hart van Ramallah is het van het Royal Court Suite Hotel op 10 minuten lopen naar het Cultureel Centrum Khalil Sakakini. De ruime kamers en suites hebben allemaal een balkon en een flat-screen televisie. Al de kamers van het Royal Court Hotel hebben een private badkamer en toilet. Ontbijt met vrij buffet is er voor alle gasten van het hotel dat voor wie dat wenst tevens maaltijden à la carte serveert.

court04a

Het Royal Court Hotel biedt in zijn kantoor 24 uren rond de klok tevens een waaier aan faciliteiten aan, met inbegrip van het boeken van een rondleiding, vervoer van en naar luchthavens en verhuur van auto’s. Een vrije parking is eveneens beschikbaar. Activiteiten in het gebied omvatten de British Council en een heel gamma aan bars en café ’s die allen op 10 minuten loopafstand liggen van het hotel. Het Royal Court Hotel ligt op amper 5 minuten lopen van het centrum van Ramallah en minder dan 40 minuten rijden van Jeruzalem.

court02a
The Royal Court Suite Hotel:

court08a
court28a
court30a
court20a

court24a
court25a
court12a
court21a
court22a
court16a
court23a