Likoed Nederland haalt berichtgeving over Israël door ‘Historisch Nieuwsblad’ door de mangel

media_bias_israel_largeDe Palestijnse stenengooier. Of hoe ‘authentieke’ beelden over het Palestijns-Israëlisch conflict door de internationale pers in werkelijkheid veelal blijken gefabriceerd. Over internationale complotten gesproken, dit is er zo één tegen Israël. Een verhaal apart… 😦

In het laatste nummer van het Historisch Nieuwsblad van 2012 werd een artikel gepubliceerd onder de titel “Israëls Vietnam.” Likoed Nederland schrok zich een bult toen zij constateerden dat het bewuste artikel uitpuilde van onwaarheden. Likoed besloot te reageren en tot hun eigen verbazing en lichte voldoening werd hun reactie opgenomen in het nieuwe nummer van het HN van 4 februari 2013. Wat volgt is de bewuste rectificatie van Likoed, zij het in verkorte vorm.

Met veel verbazing heeft Likoed Nederland kennis genomen van het artikel ‘Israëls Vietnam’, dat is gepubliceerd in het laatste nummer van het Historisch Nieuwsblad in 2012. Dit omdat dit artikel vol staat met onwaarheden.

Wij noemen hieronder een paar (het zijn er zoveel dat wij ze moeilijk allemaal kunnen noemen):

H.N.: “Het zionisme zelf is een curieuze mengeling van stokoude Joodse overleveringen en religieuze profetieën en ‘moderne’ seculiere, vaak ronduit racistische theorieën over de natiestaat.”

Rana Raslan, Israëlisch-Arabisch fotomodel en Miss Israel 1999: ‘Ik verkies (een leven in vrijheid in) Israël boven Palestina’

In Israël wonen atheïstische, zwarte-, roodharige-, blanke-, Chinese- en orthodoxe Joden door elkaar heen, tezamen met ruim 1.6 miljoen Arabieren. Al deze burgers van de staat Israël hebben dezelfde rechten. Zo was van 2007 tot 2011 de Chinese Jood Eli Maron hoofd van de Israëlische marine en is de katholieke Arabier Salim Joubran in 1993 benoemd in het Israëlische gerechtshof, en vertegenwoordigde de Israëlische moslima Rana Raslan Israël in 1999 bij de Miss-Universe-verkiezing.

Israël of het zionisme racistisch noemen is dan ook niets anders dan het verspreiden van een leugen. Volgens de definitie van de Europese Unie van antisemitisme is het bovendien een uiting van antisemitisme, volgens de typering: “Het ontkennen van het recht op zelfbeschikking van het Joodse volk, bijvoorbeeld door te stellen dat het bestaan van de staat Israël op racisme is gebaseerd.”

H.N.: “Voor fanatieke zionisten was dit het begin van een lange strijd, die uiteindelijk moest leiden tot een zuivere Joodse staat op een zo groot mogelijk grondgebied. Daarvoor keken zij niet alleen met een begerig oog naar het zuiden – de Sinaï – en het oosten – Jordanië –, maar ook naar het noorden.”

In 1982, het jaar dat de Libanon-oorlog begon, gaf Israël de hele Sinaï-woestijn terug aan Egypte, in ruil voor vrede. Zo ‘begerig’ waren die zionisten dus nu ook weer niet. In het zionistische Israël wonen anno 2012 meer dan 1.6 miljoen christelijke-, islamitische en druzische Arabieren (20% van de bevolking). Israël is dan ook allesbehalve ‘een zuivere Joodse staat’. Daar wordt ook helemaal niet naar gestreefd, waardoor het aantal Arabieren tussen 1948 en 2012 met meer dan 1.4 miljoen is toegenomen.

Beweren dat Israël land etnisch zuivert, dat systematisch gedaan heeft of daartoe oproept is dus alweer een leugen. Er is ook nooit een plan van de Joodse leiding tot systematische etnische zuivering geweest. Klik hier voor de wetenschappelijke weergave van de gebeurtenissen in 1948 of klik hier voor de Nederlandse vertaling daarvan.

Misschien is het in deze interessant om te vermelden dat na 1948 alle Arabische landen wel van (bijna alle) Joden zijn gezuiverd. Zo woonden er in 1948 nog 40.000 Joden in Libië, anno 2012 zijn dat er precies nul (uiteindelijk zijn na 1948 meer dan 1 miljoen Arabische Joden verdreven uit de Arabische landen, waaronder 300.000 uit Marokko). De Egyptische president Morsi riep daar in 2010 ook nog toe op.

H.N.: “De verontwaardiging zal een nog veel hogere vlucht nemen wanneer Sharon, nadat de PLO onder westerse druk uit Libanon is verdwenen, falangistische milities de Palestijnse vluchtelingenkampen in stuurt ‘om de laatste achtergebleven terroristen op te ruimen’.”

Die katholieke falangisten gingen zelf deze Palestijnse kampen in, nadat hun leider Gemayel en vele mede-katholieken waren vermoord. Zij wilden wraak, Israël niet. Feit is dat veel onschuldige Palestijnse burgers zijn vermoord, maar ook dat er niet een is gedood door een Israëlische militair.

Feit is ook dat toen Israëlische militairen wel zijn gestraft dat zij de burgerslachtoffers niet hadden zien aankomen, onder wie Ariel Sharon. Dit in tegenstelling tot de Palestijnse leiders die in 1976 meer dan 500 christelijke vrouwen en kinderen verkrachtten en vermoordden in het Libanese Damour. De insinuatie dat het de Israëliërs waren die de slachting in Sabra en Shatila wensten, klopt dus niet.

De wereld vergat snel het Sabra en Shatila bloedbad van 1982, waarbij Libanese christelijke en Shi’ïtische militia mannen duizenden Palestijnse vrouwen en kinderen afslachtten. Het was te verwachten dat de internationale media Israël beschuldigden. Een feit is echter dat een paar jaar geleden Al-Jazeera satelliet televisie in een directe uitzending overlevenden aan het woord liet komen die bevestigden dat de Israëlische legeraanvoerders en soldaten niets te maken hadden met het bloedbad.

door Likoed Nederland


Bronnen:

 1. Likoed Nederland: Actiesucces: het Historisch Nieuwsblad plaatst de weerlegging van Likoed [lezen]

Gerelateerd:

 • Wanneer de Palestijnse pers objectiever bericht over het IDF dan de Israëlische linkse Haaretz krant [lezen]
 • De rol van de media in het M-O conflict: Waarom is er geen vrede tussen Palestijnen en Israël? +video [lezen]
 • 13 goede voornemens voor 2013 die wij de media graag zien maken mbt Israël/Palestina [Camera.org] [lezen]
 • Foute internationale pers: ‘Israël laat “voor het eerst in vijf jaar” bouwmaterialen toe in Gaza’ [lezen]
 • De proactieve strategie achter de anti-Israël propaganda door Charlotte Gutman [lezen]
 • Waarom Israël deze propagandaoorlog nooit of te nimmer kan winnen door Vincent Cooper [lezen]
 • De berichtgeving over Israël door de toonaangevende media is complete waanzin door Ronn Torossian [lees]
 • Onverholen afkeer voor Israël in Nederlandse media: NOS en het Israëlische virus door Missing Peace [lees]
 • Moeten linkse media zich niet schamen? door Afshin Ellian [lees]
 • Waarom Israël elke militaire oorlog wint maar de propagandaoorlog verliest… [lees]
 • Oorlog in Gaza: Hoe Israël de mediaoorlog verloor [lees]
 • Niks begrepen van het M-O conflict? Beschuldig dan niet Israël maar de media [lees]
 • Regels en richtlijnen voor Westerse verslaggeving omtrent het Midden-Oosten [lees]
 • De manipulaties van de Nederlandse media tijdens het Gazaconflict onthuld [lees]
 • De media en de Palestijnen: ze weten verdomd goed waarmee ze bezig zijn door Claudio Casula [lees]
 • Westerse media rolden rode loper uit voor massacre in Toulouse door Melanie Phillips [lees]
 • Israël – de Jood onder de Naties – voortdurend gestenigd door de media door Raphael Israeli [lees]
 • Desinformatie in Nederlandse media omtrent constructiebouw in Judea & Samaria door Jom Jom [lees]
 • In 2011 ging opnieuw massale media aandacht eenzijdig uit naar het Palestijns-Israëlisch conflict [lees]
 • De media gooien Israël onder de bus door Simon Plosker [lees]
 • De Nederlandse media en Israël – Pseudojournalistiek en pseudowetenschap door Missing Peace [lees]
 • Het grote zwijgen van de Nederlandse media [lees]
 • Westerse journalisten laten zich graag door de Palestijnen bij de neus nemen door Khaled Abu Toameh [lees]
 • Palestijnse leugenmachine op volle toeren: vervalste beelden en berichten circuleren wereldwijd [lees]
 • Alles over pro-Palestijnse beeldmanipulatie in de rubriek “Pallywood” in 50 artikels op Brabosh.com [lees]

Een gedachte over “Likoed Nederland haalt berichtgeving over Israël door ‘Historisch Nieuwsblad’ door de mangel

 1. Als je alle onwaarheden over Israel in de Internationale Media moet corrigeren heb je 36 uur in een etmaal nodig + een team van duizenden medewerkers.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.