Koortsachtig overleg Iran-Syrië-Hezbollah over militair antwoord tegen Israël [Xander]

Recip Erdogan (l) en Mahmoed Ahmadinejad: banden nauwer aantrekkenDe Turkse premier Recip Erdogan en Iraans president Mahmoud Ahmadinejad: samen met onze vrienden van Hezbollah en Hamas de Jodenstaat Israël van de kaart vegen…

Nadat de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Ahmet Davutoglu gisteren Syrië opriep om Israël aan te vallen heeft ook de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan hard uitgehaald naar de Joodse staat. Hij noemde de Israëlische aanval(len) in Syrië van afgelopen week ‘onacceptabel voor ons’ en zei dat de geschiedenis Israël niet zal vergeven.

Gevraagd naar de felle reactie van Iran op de acties van Israël in Syrië antwoordde Erdogan dat Iran ‘zijn houding ten opzichte van Syrië moet veranderen. Terwijl ze bezig zijn met de acties van Israël moet Iran tegelijkertijd gezamenlijke stappen in de regio mogelijk maken.’

Erdogans minister van Buitenlandse Zaken Davutoglu ging gisteren nog verder door hardop te suggereren dat Syrië een tegenaanval op Israël moet lanceren. ‘Waarom heeft het Syrische leger, dat al 22 maanden zijn eigen volk aanvalt, niet gereageerd op de Israëlische operatie? Waarom kan Assad, die Scud raketten op Aleppo afvuurde, niets doen tegen Israël?’ (¹)

‘Als wij iets zeggen dan menen wij dat ook’
Op de internationale conferentie voor Syrië in München gaf de Israëlische minister van Defensie Ehud Barak geen rechtstreekse bevestiging van de Israëlische aanval, maar zei hij wel dat ‘wat er een paar dagen geleden in Syrië is gebeurd… het bewijs is dat als wij iets zeggen wij dat ook menen… en wij zeggen dat wij vinden dat het niet moet worden toegestaan dat er geavanceerde wapensystemen naar Libanon worden gebracht.’

Barak stelde dat de enige bondgenoten die de Syrische president Assad nog over heeft Iran en Hezbollah zijn. ‘Assads val is aanstaande en dat zal een grote klap zijn voor de Iraniërs en Hezbollah. Zij zullen de prijs betalen.’

Iran, Syrië, Hezbollah zinnen op wraak
In Teheran waarschuwde de Iraanse voorzitter van het parlement, Ali Larijani, Israël voor de gevolgen van de aanval van afgelopen week. Hij riep ‘de islamitische ontwakingsbeweging in de regio’ op om ‘het Zionistische regime een passend antwoord te geven’. Afgelopen zaterdag reisde Said Jalilee met spoed naar Damascus om Assad duidelijk te maken dat Iran de Israëlische aanval, waarbij een grote voorraad Iraanse wapens voor Hezbollah werd vernietigd en volgens sommige berichten ook Iraanse militairen zouden zijn omgekomen, niet zonder vergelding voorbij wil laten gaan.

Iran, Syrië en Hezbollah voeren dan ook koortsachtig overleg over de aard van een mogelijke vergeldingsaanval, wetende dat daar ongetwijfeld een Israëlische tegenreactie op zal komen, zeker nu minister Barak in München duidelijk liet blijken dat een zachte aanpak wat Israël betreft voorbij is. (²)

Libanon: Opnieuw Israëlische vliegtuigen in ons luchtruim
Dat blijkt vandaag opnieuw als de berichten van de Libanese media kloppen dat Israëlische gevechtsvliegtuigen vanmiddag wederom het luchtruim van Libanon zijn binnengedrongen. Het leek erop dat de piloten oefenden op aanvallen op gronddoelen in het gebied. Bij de aanvallen van afgelopen week vernietigde de Israëlische luchtmacht een wapenopslagplaats bij Damascus en een konvooi met Russische SA-17 luchtafweerraketten voor Hezbollah. (³)

door Xander


Bronnen:

 1. Ynet News: Erdogan: History will not forgive Israel [lezen]
 2. Debka File: Barak: Assad’s fall is imminent. Jalili, Assad weigh reprisal for Israel [lezen]
 3. Arutz-7: Report: IAF Warplanes Seen Flying the Skies of Lebanon door Chana Ya’ar [lezen]
 4. Xander Nieuws: Koortsachtig overleg Iran-Syrië-Hezbollah over militair antwoord tegen Israël door Xander [lezen]
 5. Israel Today Nederland: Iran woedend na aanval; legers in alarmfase gebracht [lezen]
 6. Likoed Nederland:
  – Syrië: Katar financiert Netanjahoe [lezen]
  – Iraanse diplomaat: Als Iran de atoombom heeft, wordt die op jullie afgevuurd [lezen]
 7. Joods Actueel blog: Voormalig Iraans diplomaat waarschuwt Israël: “Als het Iran lukt de bom te maken, wordt die op jullie afgevuurd” [lezen]

Gerelateerd:

 • Israël vernietigde in Syrië eveneens fabriek voor productie van biologische wapens [lezen]
 • Iran dreigt met vergeldingsaanval tegen Tel Aviv voor aanval van Israël op wapenfabriek in Syrië [lezen]
 • Iraanse brigadegeneraal dreigt Israël ‘comateus’ te slaan als vergelding voor aanval op Syrië [lezen]
 • Israël bombardeert fabriek voor productie van chemische wapens nabij Damascus in Syrië [lezen]

2 gedachtes over “Koortsachtig overleg Iran-Syrië-Hezbollah over militair antwoord tegen Israël [Xander]

 1. Daarom moesten de patriots dus naar Turkije van de EU. Om een mogelijke Israelische aanval te torpederen. Het mooie is dat de aspiraties van die Turken om lid te worden van de EU. nu voorgoed de ijskast in kunnen, want wij zitten er niet op te wachten dat er een stel islamitische parasieten in onze huid kruipen. En de slagkracht van Israel kennende, die is verwoestend. En zijn hebben het best getrainde en gemotiveerde leger ter wereld. Zij laten zich niet voor een tweede keer naar de vernietigingskampen sturen door het Westen, Communisten en hun islamitische vrienden. Israel heeft altijd ook nog hun nuceaire slagkracht waar ze op kunnen terugvallen, mocht dat nodig zijn.

  Like

 2. Het enige wat die lafbekken zullen doen is een bus met Joden ergens in de EU of een kinderdagverblijf in Zuid-Amerika aanvallen.
  Echt vol met de botte bijl de IDF te lijf gaan doen ze niet, dan worden ze weer vernederd.
  En wanneer wordt nou Turkije uit de NAVO gegooid?!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.