Iraanse brigadegeneraal dreigt Israël ‘comateus’ te slaan als vergelding voor aanval op Syrië

masoudDe Iraanse brigadegeneraal Masoud Jazayeri bezweert Israël in coma te slaan.

Op het ogenblik dat een topambtenaar voor de veiligheid uit Teheran toekwam in Damascus om zijn steun voor het regime van President Bashar Assad te tonen, waarschuwde een hoge Iraanse militaire leider voor een massieve reactie op de beweerde aanval van Israël op een Syrische onderzoeksfaciliteit vorige week, berichtte Press TV van Iran. “De reactie van Syrië op de recente agressie van het Zionistische regime tegen dit land zal dit regime in een coma slaan,” zei Brigadegeneraal Masoud Jazayeri, de ondervoorzitter van de Iraanse Strijdkrachten op zaterdag jongstleden.

Iran dreigde donderdag met “ernstige gevolgen voor Tel Aviv” na een zogenaamde Israëlische luchtaanval op Syrische militaire doelwitten woensdagochtend (30 jan.). Jazayeri voegde eraan toe “dat het tijdperk waarin heersende machten onafhankelijke naties intimideerden voorbij is,” leest het bericht. “In het nieuwe tijdperk zouden misdadigers moeten weten dat achter elk van hun aanvallen een massieve vergeldingsaanval ligt, waarvan de tijd, het niveau en de omvang ervan zullen bepaald worden door de vrije en anti-hegemonische naties,” waarschuwde hij.

De opmerkingen van generaal Jazayeri volgden toen Saeed Jalili, de secretaris van de Opperste Nationale Veiligheidsraad van Iran, in Damascus aankwam voor een gespreksronde met hoge ambtenaren van het Syrische regime waaronder ook president Assad. “Syrië wordt beschouwd als de frontlijn van de moslimwereld in het aangezicht van de Zionistische vijand,” zei Jalili. “De vijanden vallen de Syrische infrastructuur aan en leggen economische sancties op, in een wanhopige poging om de weerstand en de standvastigheid van de Syrische naties te breken.”

Jalili waarschuwde ervoor dat Iran een andere Israëlische aanval op Syrië niet zou toestaan. In 2006 ondertekenden Iran en Syrië een militair samenwerkingsakkord. “Het is onze plicht om alle vormen van hulp te verlenen om het lijden van het Syrische volk te verminderen,” zei hij.

Jalili had eveneens een ontmoeting met de Syrische minister voor National Reconciliation (Nationale Verzoening.), Ali Haidar, om maatregelen te bespreken om het initiatief van Assad uit te voeren om een einde te maken aan de burgeroorlog in Syrië. “Het bezoek kadert in het vreedzaam oplossen van de onrust in Syrië,” zei Haidar, opmerkende dat Iran volledig achter de voorstellen staat van Assad om de burgeroorlog te beëindigen.

De Syrische president kondigde begin januari aan dat hij een eind aan het geweld wilde stellen, waarbij meer dan 60.000 mensen in het land sinds 2011 werden gedood, door een nationale verzoeningsconferentie te houden en een nieuwe grondwet te vestigen. Washington verwierp het voorstel als “losgemaakt van de werkelijkheid.”

door Stuart Winer


Bronnen:

 1. The Times of Israel: Iran threatens to knock Israel ‘comatose’ for Syria strike door Stuart Winer [lezen]
 2. Elder of Ziyon: Arab media making fun of Iran’s empty threats against Israel [lezen]
 3. Fox News:
  – Syria, Iran threaten retaliation against Israel over airstrike [lezen]
  – Opposition slams Syria’s Assad, says it would take tougher line against Israel for airstrike [lezen]
 4. Ynet News: Syria releases images of site ‘targeted by Israel’ door Roi Kais [lezen]
 5. Xander Nieuws: Turkse minister BuZa roept Syrië op Israël aan te vallen door Xander [lezen]

2 gedachtes over “Iraanse brigadegeneraal dreigt Israël ‘comateus’ te slaan als vergelding voor aanval op Syrië

 1. Nou,nou die Masoud denkt werkelijk dat ie heldhaftige taal uitslaat. Wat een zielige heikneuter. Jongen bemoei je met je eigen zielige land daar is nog genoeg ontwikkelingshulp te doen.

  Like

 2. Israel kan Iran van de kaart vegen met hun kernwapens. Dan blijft het niet bij een comatueuze klap. De eerste nucleaire klap op een moslimland is een mokerslag waard op de islamitische vijand.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.