West Bank Unplugged afl.24: Even de bezetting inademen in het 5-sterren Jericho Luxury Hotel

jericho04

Het Jericho Luxury Hotel in Jericho op de West Bank spreekt wellicht het meest tot de verbeelding voor diegenen die twijfelen of we het hier nog wel degelijk hebben over ‘bezette Palestijnse gebieden’, u weet wel: waar de leefomstandigheden erbarmelijk zouden zijn. Met het rapport van de Raad voor de Rechten van de Mens van de Verenigde Naties in het achterhoofd waarin de resultaten van een onderzoeksmissie van de VN wordt afgehaspeld en tegelijk Israël bedreigd wordt dat het zich wel eens zou mogen verantwoorden voor oorlogsmisdaden op de West Bank voor het Internationaal Strafhof in Den Haag, krijgt Jan Publiek wel een erg surrealistisch beeld voorgeschoteld met al die disproportionele luxe die er op de West Bank te vinden is.

jericho07

Tenminste, als je al die luxe hotels, villa’s, manèges, pretparken enz wel WIL ZIEN, want daar precies knelt het schoentje. Het beeld van de West Bank dat ons dagelijks wordt ingepeperd van ellende, rellen, armoede, honger en bloed, is slechts één helft van het verhaal. En die andere helft van het verhaal, vraagt u dan? Daar zult u zelf achteraan moeten gaan, net zoals ik dat zélf ook moet doen, want niemand in de reguliere media gaat u dat vertellen, met een zeldzame uitzondering dan van bloggers zoals Brabosh.com en zijn Vlaamse Vrienden van Israël.

jericho01

Vandaag in de kijker het Jericho Luxury Hotel, een poepsjiek hotel uit de hotelketen Inter Continental Hotels & Resorts. Alle informatie over het Jericho Hotel is terug te vinden op hun Engelstalige website. De introductie luidt als volgt: “An oasis on the outskirts of the old city, this Jericho hotel offers a variety of resort-style facilities. Unwind in beautifully landscaped surroundings and take advantage of luxury amenities, including our Dead Sea Water pool, full-service spa and palm-fringed tennis courts. The hotel offers a host of dining options, including Lemon Grove restaurant with stunning views over Jericho and the Dead Sea. If exploring is your aim, we’re 30 minutes from Jerusalem and 15 minutes from the Red Sea.”

jericho06

Hehe, een oasis in de bezette Palestijnse gebieden, enig gevoel voor humor is altijd meegenomen. Alles wat een 5-sterren hotel te bieden heeft is er aanwezig. Luxe suites, vergadering- en feestzalen, zwembaden binnen- en buiten, bar, fitnesscenter, squash- en tennisterreinen, jaccuzi, whirlpool, stoombaden, sauna, noem maar op. De bijgevoegde plaatjes geven een impressie van hoe verschrikkelijk het leven is in de bezette gebieden op de West Bank. Ahum… grapje. 😦

jericho08
jericho09
jericho10
jericho20
jericho11
jericho12
jericho13
jericho14
jericho03
jericho15
jericho16
jericho17
jericho18
jericho19
jericho02

Een gedachte over “West Bank Unplugged afl.24: Even de bezetting inademen in het 5-sterren Jericho Luxury Hotel

Reacties zijn gesloten.