4de verjaardag van de Vlaamse Vrienden van Israël

hasbara2

Vandaag is het precies vier jaar geleden dat de Vlaamse Vrienden van Israël online op het Internet gingen. Actief zijn als Advocaat voor Israël is geen eenvoudige klus gebleken. De onwetendheid onder de mensen werkt soms frustrerend. De vooroordelen die bestaan over Joden en over Israël en voortwoekeren doen de rest van het slopend werk.

israelmanTerwijl het Midden-Oosten al bijna twee jaar lang in brand staat, zet de wereld enkel en alleen Israël onder druk om vrede te sluiten met zijn buurlanden. Voor Israël staat “vrede sluiten” synoniem voor inleveren. Voor de wereld moet Israël betalen voor die vrede, met grondgebied, met mensen. En wat staat er tegenover? Vage beloften, papieren afspraken, onzekerheid, onveiligheid, zonder garanties dat de strijd voorbij is, dat het wordt geaccepteerd door de wereldgemeenschap en de Arabische wereld in het bijzonder.

Israëlhaat is de nieuwe hedendaagse benaming voor aloude Jodenhaat geworden. Zionisme een scheldwoord. Ook in Israël zelf is er veel controverse. 32 partijen kwamen er op in Israël tijdens de recente parlementsverkiezingen. 32. Symbool van een goed werkende democratie maar tegelijk een indicatie van de grote interne verdeeldheid die er ook in Israël bestaat over hoe het nu verder moet met de Joodse staat.

Maar de veerkracht van het Joodse volk van Israël is fenomenaal. Tweeduizend jaar Jodenvervolging van vallen en telkens weer opstaan hebben de Joden gesterkt en versterkt. En sinds Israël werd gesticht hebben ze weer een doel gekregen om voor te strijden, te leven en te sterven. Israël zal altijd blijven bestaan. Jodenbashers en Israëlbashers kunnen maar beter wennen aan dat idee. Want Israël gaat nooit meer weg!

Am Yisrael Chai!

Brabosh.com

4 more years!

6 gedachtes over “4de verjaardag van de Vlaamse Vrienden van Israël

  1. De Amerikaanse generaal George Patton heeft tijdens de Tweede Wereldoorlog eens gezegd: zij (de soldaten) hoeven niet van mijn te houden…als ze maar bang voor mij zijn!. De houding van Patton kan best door de staat Israël als een metafoor dienen. De vijanden van Israël hoeven niet van haar te houden. Het zal een worst zijn wat zij denken. Het is beter dat zij bang zijn en … vooral bang blijven. Op de dag dat Israël tekens van zwakte zal vertonen, wordt ze door haar vijanden ter plekke verschalkt. De politiek-correcte linkse hyena’s zullen janken en krijsen van plezier. Het is ze eindelijk gelukt de Joden op de knieën te krijgen. Het is bijna vanzelfsprekend dat er niemand in dat land in leven zou blijven. Behalve, misschien, kleine meisjes van beneden de tien jaar, knappe jonge tienermeisjes- en jonge vrouwen. Ze zouden goede prijs op de slavenmarkten in Arabische landen opbrengen.
    Trouwens, de nieuwe antisemieten, van de politiek-correcte soort, zijn niet uitsluitend onaardig tegenover het Joodse volk en de staat Israël. Ze zijn veel meer dan dat!. Door hun houding tegenover de Islam en Moslims zijn ze bijzonder schadelijk, zo niet gevaarlijk, voor de vrede in Europa. Net als Neville Chamberlaine met zijn ‘Peace in our time’ papier (1938), bedreigen ze het leven van miljoenen Europeanen van Hammerfest tot de Gibraltar. Ze willen de realiteit niet inzien. Zelfs na 9/11 en de wrede aanslagen in Madrid (maart 2004) en Londen (juli 2005) bagatelliseren ze de radicale Islam in het Midden Oosten en in Europa.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.