Obama belooft Palestijnen om Israël te dwingen Jeruzalem aan hen weg te schenken als hoofdstad

jeruzalem196715Jeruzalem verdeelde stad van 1948 tot 1967. Dàt nooit meer opnieuw!

Volgens en hooggeplaatste onderhandelaar van de Palestijnse Autoriteit heeft president Barack Obama kort na zijn tweede inauguratie zijn belofte aan de Palestijnen herhaald dat hij Israël zal dwingen akkoord te gaan met de oprichting van een Palestijnse staat binnen de ‘grenzen van 1967’ en de verdeling van Jeruzalem, zodat Oost -en de facto ook Noord en Zuid- Jeruzalem de hoofdstad van ‘Palestina’ wordt.

Jeruzalem onder prikkeldraad
Zicht achter prikkeldraad vanuit West-Jeruzalem op Oost-Jeruzalem / rechts de Toren van David

De Palestijnse onderhandelaar onthulde dat Obama een concept van voormalige president Bill Clinton uit de kast wil halen waarin de wijken in Jeruzalem met een Joodse meerderheid aan Israël worden toegekend en de wijken met een Arabische meerderheid aan Palestina.

Dat zou de reden zijn waarom de Palestijnen de afgelopen maanden in tal van Joodse wijken illegale huizen voor Arabieren bouwen, om daar alsnog een Arabische meerderheid te creëren.

‘Obama zal Netanyahu de schuld geven’
Kort voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november beweerde een andere Palestijnse onderhandelaar ook al dat Obama beloofd had dat hij na zijn herverkiezing haast zal maken met een Palestijnse staat binnen de zogenaamde ‘grenzen van 1967’ met Oost Jeruzalem als hoofdstad. Tevens zou Obama de Israëlische premier Netanyahu de schuld geven van het mislukken van het vredesproces, zodat hij de Joodse staat kan dwingen akkoord te gaan met een door het Witte Huis gedicteerd vredesverdrag.

‘Netanyahu wil geen permanent verdrag’
De voormalige onderminister van Buitenlandse Zaken Yossi Beilin verklaarde gisteren dat Netanyahu niet akkoord zal gaan met een alomvattend en definitief vredesverdrag, maar wel bereid is mee te werken aan de oprichting van een interim Palestijnse staat binnen ‘voorlopige grenzen’, zodat Netanyahu niet hoeft te onderhandelen over de status van Jeruzalem.

Volgens Beilin zijn de huidige Israëlische en Palestijnse leiders niet klaar voor een definitief vredesverdrag. ‘Netanyahu is beslist geen oorlogshitser en is een zeer voorzichtig iemand,’ aldus Beilin. ‘Daarom wil hij geen permanente overeenkomst. Niet omdat hij dat niet wil maar omdat hij niet klaar is om de prijs daarvoor te betalen.’

Het kantoor van de premier weersprak de voormalige onderminister en zei dat Netanyahu wel degelijk onvoorwaardelijke en directe onderhandelingen wil om de tweestatenoplossing mogelijk te maken. ‘Palestina’ moet dan wel gedemilitariseerd blijven en het bestaansrecht van Israël erkennen.

‘Vrede alleen nog onder Obama mogelijk’
Diverse Arabische landen waaronder Jordanië en Qatar willen dit mogelijk maken door Hamasleider Khaled Meshaal voorzitter van de PLO -onderdeel van de Palestijnse Autoriteit- te laten worden. Via deze omweg zou Hamas alsnog de Oslo akkoorden en Israël moeten erkennen. Meshaal was gisteren op bezoek bij de Jordaanse koning Abdullah, die onlangs zei dat een vredesverdrag alleen kans maakt als deze nog tijdens de tweede termijn van president Obama zal worden gesloten.

Op het Wereld Economie Forum in Davos zei Abdullah het voorstel van een confederatie tussen Jordanië en Palestina pas te willen overwegen nadat er een Palestijnse staat is opgericht. Hamaswoordvoerder Yahya Moussa al-Ebadsh boorde de hoop dat Hamas bereid is tot vrede echter onmiddellijk de grond in: ‘De enige band met deze vijand is verzet’.

door Xander
dryjeruzalem


Bronnen:

 1. Xander Nieuws: ‘Obama herhaalt belofte aan Palestijnen Jeruzalem te verdelen’ door Xander [lezen]

Gerelateerd:

 • Prof. Benzion Netanjahoe: héél herenigd Jeruzalem bevrijden van Arabische controle door Elad Benari [lezen]
 • Oost-Jeruzalem als hoofdstad van ‘Palestina’ is boerenbedrog [meer]
 • Premier Netanjahoe: Ik zal het VN-verbod op nieuwbouw in onze hoofdstad Jeruzalem negeren [lezen]
 • Ron Prosor: Woningbouw in onze eigen hoofdstad Jeruzalem is geen obstakel voor de vrede [lezen]
 • De verwoesting van Jeruzalem door de Arabieren 1948-1967 – in beeld [meer]
 • Geschiedenis herhaalt zich – PalArabieren van 1947 tot 2010: Geen Joodse staat [lezen]
 • Jeruzalem delen met de Arabieren? Hebben we al geprobeerd, werkt niet [in beeld] [meer]
 • De Val van Jeruzalem in mei 1948 [meer]
 • Verdrijving van de Joden uit Jeruzalem – oude foto ’s herontdekt [meer]
 • Wie wil terug naar een Judenrein Jeruzalem? [meer]
 • Jeruzalem: Verdeelde stad 1948 – 1967 [meer]
 • 45 jaar geleden werd Jeruzalem heroverd op de muzelmaanse Arabieren en opnieuw herenigd [meer]
 • Een goede reden waarom het herenigde Jeruzalem de hoofdstad van Israël is en dat zal blijven… [meer]

3 gedachtes over “Obama belooft Palestijnen om Israël te dwingen Jeruzalem aan hen weg te schenken als hoofdstad

 1. Als ik een EUR zou ontvangen voor elke leugen van elke ‘hooggeplaatste Palestijnse onderhandelaar’, zou ik een mooi kapitaal verzameld hebben.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.