Iran introduceert eenvoudige zaagmachine om vingers van dieven te amputeren [in beeld]

vinger02

Het officiële persagentschap IRNA Press van Iran berichtte woensdag 26 januari 2013 over een apparaat dat vingers kan amputeren. De machine, in feite niet veel meer dan een roterend zaagblad, werd in het openbaar gedemonstreerd door bij een man die veroordeeld werd voor diefstal een vinger te amputeren. Wellicht het meest schokkend was dat dit in het openbaar gebeurde. De man uit het Iraanse Shiraz kreeg er bovenop nog 99 zweepslagen en drie jaar gevangenisstraf.

Enkele dagen voordien, werden in Teheran  twee mannen in het openbaar opgehangen. Zij waren met videocamera’s gefilmd toen zij gewapend met een mes een man beroofden. Naar verluidt zouden ze een bedrag van ca. 20 euro’s hebben gestolen. Amputaties, zweepslagen en zelfs stenigen tot de dood erop volgt, zijn allemaal wettelijke vormen van straf onder de Iraanse islamitische wet. Lees hier het hele verhaal op France 24.

vinger01

vinger03


Bronnen:

 • Israellycool: Newest Iranian Invention – Finger Amputation Machine door Judge Dan [lezen]
 • France 24: Iran unveils machine for amputating thieves’ fingers [lezen]

8 gedachtes over “Iran introduceert eenvoudige zaagmachine om vingers van dieven te amputeren [in beeld]

 1. Toevallig zag ik op VRT een reportage gemaakt in Mali, waar ze mensen hun voeten en handen afhakken als ze wat misdaan hebben. Een rebellenleider lichtte toe dat ze eerst bv. een hand afhakken en de man (of vrouw) daarna naar een hospitaal voerden om verzorgd te worden. Op de vraag van de journalist “En wat daarna?” antwoordde de man “Dan krijgen ze een job van ons.” Waarschijnlijk als grafdelver of kamerplant zoiets 😦

  Like

 2. die 11é vinger wordt die verwijderd met een zaag met grove of met fijne tandjes?

  Like

 3. ik kan je redenering volgen daar niet van…maar al die mannen én vrouwen met één hand(of zonder) krijgen die dan ook een erkenning als gehandicapte? de sociale zekerheid heeft het al zo lastig.

  Like

 4. Wat er niet bij vermeld werd is dat ze dat apparaat ook kunnen gebruiken om nog een andere (11de) vinger af te snijden.

  Misschien geen slecht idee. Nogal wat islamistische Arabieren bulken van testosteron, waaruit grenzeloze jaloezie en bezitsdrang ontspruit die rechtstreeks aan de basis ligt van vrouwenrepressie, vrouwenbesnijdenis tot volkomen rechteloosheid, wat vrouwen nog minder waard maakt dan hun eigen schapen en geiten. Saoedi-Arabië, Afghanistan, sommige regio’s in Pakistan, het noorden van Mali… ik noem maar wat….

  Een eenvoudige ingreep (mag – maar moet niet – in het openbaar gebeuren) kan hier voor soelaas zorgen en maakt van moslima’s wellicht weer gelijkwaardige mensen. Met een kleine barbaarse ingreep lossen we de radicaal islamistische barbaarsheid weer op.

  Zomaar een idee dat me plots inviel.. 😉

  Like

 5. Mooie uitvinding. Ik ben dan ook voorstander om de Sharia in te voeren in Europa…. Naast onze westerse rechtspraak dan. Wij het onze en zij het hunne. Alle moslims zullen wel anders piepen tegen dat het zover is. Als ik iets steel, vlieg ik niet eens de bak in… Maar wanneer een moslim iets steelt, dan kappen ze zijn jatten af. Invoeren die handel voor de voorstanders ervan!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.