VN-baas Ban Ki-moon legt de schuld voor de situatie in de Arabische wereld andermaal bij Israël

bankimoon

Ban Ki-moon, de Secretaris-generaal van de Verenigde Naties, bleek maandag 21 januari 2013 Israël gedeeltelijk verantwoordelijk te houden voor het gebrek aan vooruitgang in de Arabische wereld.

“Ontwikkeling in het Arabische gebied wordt ook tegengehouden door voortgezet conflict, onrechtvaardigheid en bezetting. De impasse in het vredesproces tussen Palestijnen en Israëliërs is vooral verontrustend,” verklaarde Ban Ki-moon in een boodschap aan de Derde Arabische Top voor Economische en Sociale Ontwikkeling, die momenteel plaatsvindt in Saoedi-Arabië.

“Wij moeten onze collectieve overeenkomst vernieuwen om zinvolle onderhandelingen te hervatten die Palestijnse aspiraties zullen realiseren om in vrijheid en waardigheid in een onafhankelijke staat te leven, zij aan zij met Israël in vrede en veiligheid,” stond in zijn verklaring te lezen die in Riyad werd afgegeven aan Rima Khalaf, de uitvoerend secretaris van de Economische en Sociale Commissie voor West-Afrika van de Verenigde Naties.

Paul Hirschson, een Israëlische woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Jeruzalem, verwierp om het even welke band tussen het Israëlische beleid en de situatie in de Arabische wereld.

“Wij weten dat er een conflict bestaat tussen ons en de Palestijnen, maar pogingen om dat te verheffen tot een kernkwestie van het Midden-Oosten bewijzen niemand een dienst,” zei Hirschson aan The Times of Israël. Het proberen om het beleid van Israël te beschuldigen ten overstaan van de Palestijnen voor de lage investering in onderwijs, ontoereikende vrouwenrechten, gebrek aan democratie en andere kwesties, leidt ertoe dat de wereld zijn concentratie verliest ten aanzien van de echte problemen waarmee de Arabische landen te maken hebben, voegde hij eraan toe. “Er bestaat een conflict tussen ons en de Palestijnen, en wij proberen om dat op te lossen. Ik zeg nooit dat wij geen fouten maakten, maar het ene heeft niets met het andere te maken.”

In zijn aanmerkingen, erkende Ban Ki-moon de “gewettigde eisen van de Arabische burgers voor meer vooruitgang, vrijheid en waardigheid,” die de laatste jaren opgang maakten. Hij verwelkomde de goedkeuring van een nieuwe controversiële grondwet in Egypte en complimenteerde tevens de Saoedi-Arabische Koning Abdullah voor zijn recente benoeming van 30 vrouwen in de Shura Raad, een instelling van de monarchie die het dichtste aanleunt bij een parlement, hoewel het geen echte bevoegdheden heeft.

“Over het hele gebied is de uitdaging thans om de hervormingsinspanningen te verdiepen en te verbreden,” verklaarde Ban Ki-moon. “In het bijzonder, vereist een nieuw en hoopvoller tijdperk voor de Arabische wereld, dat de jeugd en de vrouwen de kans krijgen om hun aspiraties te realiseren.”

door Raphael Ahren


Met dank aan Tiki S. voor de hint: “Deze dilettanten zijn de ‘leiders van de wereld’.”

Bronnen:

 1. The Times of Israel: UN chief blames Israel for Arab world stagnation door Raphael Ahren [lezen]

Gerelateerd:

 • 67ste Sessie 2012 Verenigde Naties: Resoluties omtrent Israël: 22 – Resoluties rest v/d wereld: 4 [lezen]
 • De Verenigde Naties verliezen hun geloofwaardigheid door Likoed Nederland [lezen]
 • Verenigde Naties verwelkomen Syrische bloedige dictatuur als lid van de Mensenrechtenraad door Likoed.nl [meer]
 • Moslim machtsblok domineert de Verenigde Naties door Likoed.nl [meer]
 • Ron Prosor in de VN: Als liegen een Olympische sport was zou Syrië met gemak goud winnen [meer]
 • Genocide in Syrië door president Assad en het failliet van de VN-Mensenrechtenraad + video [meer]
 • VN-secretaris Ban-Ki-moon vergadert in Teheran samen met grootste mensenrechtenschenders van de wereld [meer]
 • 10 goede redenen om de Verenigde Naties op te doeken en wat anders te beginnen [meer]
 • Pat Condell: verhuis de zetel van de Verenigde Naties naar Teheran of Mekka! + video [meer]
 • Doel van vijf nieuwe VN-resoluties tegen Israël: aandacht afleiden van oorlogsmisdaden elders [meer]
 • Het heeft voor Israël totaal geen zin om te vertrouwen op het oordeel van de internationale gemeenschap [meer]
 • Officiële trailer van de documentaire film “U.N. Me” die binnenkort in de filmzalen draait [meer]

Een gedachte over “VN-baas Ban Ki-moon legt de schuld voor de situatie in de Arabische wereld andermaal bij Israël

 1. Het zijn dus niet de Arabische dictators, oorlog, slecht onderwijs, armoede, werkloosheid, analfabetisme, uitbuiting, gebrek aan huizen, G-dsdienst fanatisme, vrouwen minachting & verkrachting, intollerantie, luiheid & apathie etc.etc.etc.etc die hier schuldig aan zijn?

  Ban Ki Moon, zijn organisatie & vrienden zijn inderdaad totáál de weg kwijt!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.