Hypocriet Frankrijk komt wel tussenbeide in Mali maar niét in Gaza en nog minder in Syrië [Ron Agam]

catherine-ashton4Catherine Ashton in de EU: “Kill them all, these bloody bastards of Mali. NOW!”

Ongelooflijk spektakel weer in Mali. Zowel de Europese Unie bij monde van Catherine Ashton als de Verenigde Staten ondersteunen Frankrijk om Mali te ‘bevrijden’. Wat blijkbaar niét kan in Syrië (of bv. de wereld maar vooral het volk van Gaza te bevrijden van Hamas) kan wel in een onbeduidend Afrikaans land. Zelfs Nederland en ook België steunen het Franse offensief.

BraboshDe Belgische regering heeft zonet logistieke steun toegezegd aan de Franse militaire operatie in Mali. De Belgische minister van Defensie Pieter De Crem vertelde na afloop van het kernkabinet erg fier dat “hij zeer tevreden is dat België minder dan 24 uren na de formele vraag vanuit Frankrijk een beslissing genomen heeft.”

Hallo? Minder dan 24 uren? Het conflict in Syrië duurt verdommese al 22 maanden en in de verste verte geen EU of Franse interventiemacht te bespeuren! Ook de Verenigde Staten steunen Frankrijk. Eh? Hoeveel doden moeten er nog vallen in Syrië vooraleer de wereld wakker wordt? 100.000 meer dan de 60.000 van vandaag? Een miljoen of miljoenen tot… het op is? Tot er geen Syriër meer overblijft om te ‘bevrijden’, om het leven te redden?? Zum kotzen!

MalikaartFrankrijk voert momenteel oorlog in Mali, omdat het: “het geen terroristische staat kan accepteren bij de deur van Europa”. Echter, toen Israël een defensieve operatie lanceerde om haar burgers te beschermen tegen raketaanvallen door terroristen vanuit Gaza, hadden de Franse kranten en televisiecommentatoren het alleen maar over ‘Israëlische agressie’.

De afstand tussen Mali en Parijs: 6.266 kilometer. De afstand tussen Gaza en Israël: 1 kilometer.

Deze situatie legt de hypocrisie bloot van de Europeanen in hun houding ten opzichte van Israël. Iedereen kent de ongelooflijk gewelddadige situatie in Gaza en de gevolgen daarvan voor het leven van miljoenen Israëlische burgers. Nu geeft Frankrijk toe dat terrorisme niet toelaatbaar is, bij de “deur van Europa”.

Daarom stuurt de Franse regering militairen om de islamitische opstand in Mali te stoppen. Daardoor zijn er zeer ernstige bedreigingen door islamitische bewegingen van Frankrijk.

Op het moment is het waarschuwingsniveau voor terroristische aanslagen in Frankrijk op het hoogste niveau. Frankrijk bereid zich voor om mogelijke terreuraanslagen op haar grondgebied tegen te houden, net als tegen de Franse burgers in Europa en Afrika.

Misschien dat deze islamitische vijandigheid Frankrijk eindelijk de ogen zal openen, voor de omstandigheden waarmee Israël – al decennialang – dagelijks wordt geconfronteerd.

Tariq Alhomayed over waarom hypocriet Frankrijk wèl in Mali maar niét in Syrië intervenieert:

france-mali2“Samengevat, de rechtvaardiging die door de Fransen voor hun militaire interventie in Mali wordt verstrekt is niets anders dan een veroordeling van Frankrijk zèlf, samen met de internationale gemeenschap, omdat het er niet in slaagt tussenbeide te komen in Syrië en de rebellen te steunen, die meer lijden onder de misdaden dan wat er gebeurt in Mali.

Al-Assad vertegenwoordigt niet enkel een bedreiging voor de Syriërs, maar ook voor het gebied in zijn geheel alsmede het Middellandse-Zeegebied, wat natuurlijk een impact heeft op de veiligheid van Frankrijk en van het Westen.”

arab-streets


Met dank aan Tiki S. voor de hint: “Bij een paar flinke aanslagen in Frankrijk & buurlanden zullen de media bol staan met het veroordelen van terrorisme en het recht zich te verdedigen tegen gevaar op meer dan 6000 km. afstand. Israel/Gaza is natuurlijk een héél ander verhaal!”

Bronnen:

 1. Cutting Edge: Mali is France’s Gaza door Ron Agam [lezen]
  – vertaald door Likoed Nederland als “Hypocriet Frankrijk: Mali en Gaza” [lezen]
 2. Asharq Alawsat: Intervention in Mali but not Syria door Tariq Alhomayed [lezen]
 3. TRT: France intervening in Mali to stop militants [lezen]

Gerelateerd:

 • Lieberman tegen Frankrijk: Als je wilt helpen, zendt dan het Vreemdelingenlegioen naar Gaza! [lezen]
 • Het gaat altijd ‘beter’ met de Islam: Moslims verwoesten werelderfgoed van andere moslims in Mali [lezen]

3 gedachtes over “Hypocriet Frankrijk komt wel tussenbeide in Mali maar niét in Gaza en nog minder in Syrië [Ron Agam]

 1. Ja en de Europeanen & Amerikanen zorgen er met hun gulle giften voor dat deze onderdanen gevoed blijven worden, niet met voedsel, maar met brandende gifstof, terwijl de miljarden naar de Zwitserse bankrekeningen van de leiders gaan. Het is nooit anders geweest. Al de rest is broodnodige TV vulling voor France 24 e.a. journalisten.

  Like

 2. Een enkele maand geleden heb ik op France 24 TV gezien ,dat kleine groepen van het Franse Vreemdelingen Legioen operaties verrichtten in Syrie. De toestand is daar nu zo complex,dat ze geen keuze kunnen maken om de bevrijders, en groepen terroristen,te helpen. De keus is nu de Franse en andere belangen veilig te stellen. In Mali geldt dit nu dito. Een deel van de in het Noorden van Mali wonende Toearegs,welke geen keus maken om voor de moslim terroristen te kiezen,worden geholpen door Franse en andere troepen.
  De grote sommen geld welke de EU wil geven aan Egypte is bedoeld om de Eu belangen te waarborgen,met betrekking een blijvende contenue doorvaart van het Suez kannaal.
  ,,De Moslimwereld,, Aan hen kleeft een blijvende conflict . Haar leiders voedt haar onderdanen met een Geest ,dat geweld en dood rechtvaardigd. De historie bewijst dat.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.