Volgt er binnenkort een genocide in Egypte naar het voorbeeld van Soedan? [Raymond Ibrahim]

De EU geeft 5 miljard euro aan Egypte, op het moment dat de regering Morsi de sharia-wetgeving doordrukt

Er zijn momenteel grote spanningen in Egypte tussen de Moslim Broederschap regering en een verdeelde bevolking. Er zijn mensen die zich verzetten tegen de islamisering van Egypte – gematigden, seculieren en christenen. Zij demonstreerden onlangs massaal op het Tahrir-plein en belegerden zelfs het presidentiële paleis. Interessant is het om te kijken naar de directe buur van Egypte, Soedan, en zijn bloedige geschiedenis, om te weten waar dit toe kan leiden.

De burgeroorlog in Soedan, die tot de dood van miljoenen mensen leidde, was fundamenteel het gevolg van een islamitisch regime dat de sharia probeerde door te drukken bij grote groepen Soedanezen – zowel moslims, christenen als polytheïsten – die weigerden te worden bestuurd door de wetgeving van Allah, die weigerden te worden geïslamiseerd.

In de eerste jaren van het regime werd er nog gesproken over pluralisme en gelijkheid. In 1992 riep de islamitische regering van Khartoem echter een officiële jihad uit tegen het zuiden en het Nuba berggebied. Dit was op grond van een fatwa door de islamitische autoriteiten van Soedan die verklaarde:

“Iemand die zich verzet, ook als die voorheen een Moslim was, is nu een afvallige. En niet-moslims zijn een struikelblok tegen de verspreiding van de islam. De islam geeft toestemming voor het doden van beiden.”

In overeenstemming hiermee werden talloze mensen afgeslacht, verkracht en tot slaaf gemaakt – allemaal islamitisch legitiem omdat een islamitische staat een jihad had uitgeroepen. Christelijk Zuid-Soedan heeft zich vorig jaar afgescheiden, het Nuba berggebied in het noorden wordt echter nog steeds gebombardeerd.

Het bovenstaande is een patroon – valse beloften van godsdienstvrijheid, gevolgd door sharia en het verklaren dat iedereen die zich daartegen verzet – zelfs moslims – ongelovigen en afvalligen zijn die moeten worden gedood. Dit is precies wat er nu in gang is gezet in het land ten noorden van Soedan, Egypte.

Mohammed Morsi beloofde tijdens de verkiezingen herhaaldelijk dat hij een president is die er is voor “alle Egyptenaren”. Desondanks toonde hij slechts enkele maanden na het aan de macht komen zijn ware bedoelingen. Die hadden vanaf het begin duidelijk kunnen zijn, gezien het feit dat hij een leider van de Moslim Broederschap is: sharia en islamisering.

Er was wel protest toen Morsi zich ongekende presidentiële bevoegdheden had toegekend, waarmee hij de wet kom omzeilen en een op sharia gebaseerde Grondwet voor Egypte kon doordrukken. Het leidde er zelfs toe dat hij even moest vluchten uit het presidentieel paleis.
Maar net als in Soedan portretteerden de bondgenoten van Morsi die tegenstanders – ook al zijn de meesten moslim – als tegenstanders van de islam, als afvalligen en huichelaars, en dus als vijanden die moeten worden bestreden en gedood.

De bekende islamitische geestelijke Wagdi Ghoneim riep op tot jihad tegen alle tegenstanders van Morsi als ‘afvallige huichelaars, die de islam uit Egypte willen verdrijven’. Hij rechtvaardigde deze jihad met het Koran vers 66:9:

“O Profeet! Strijd voluit tegen de ongelovigen en de huichelaars en wees streng voor hen.”

Hij voegde eraan toe dat deze huichelaars werden gesteund door “kruisvaarder-christenen” (een verwijzing naar de Kopten) en “liederlijke” liberalen en seculieren – die allen moeten worden bestreden en zelfs gedood. Veel moslims hanteren precies dezelfde redenering: wie protesteert tegen Morsi, protesteert in feite tegen de islam zelf, aangezien Morsi zich inzet voor de islam.

Egypte is nog niet zoals Soedan, maar het gaat dezelfde kant op, volgens hetzelfde patroon. Ongetwijfeld zal de islamitische regering van Egypte blijven proberen het Egyptische leven volledig te islamiseren, en ongetwijfeld zullen er mensen zijn die zullen protesteren.

De vraag is dus of hun verzet stevig genoeg zal worden. En of het ertoe zal leiden dat ook de overheid de fatwas officieel zal overnemen, en dus verklaren dat Egyptenaren die tegen de sharia zijn, beschouwd kunnen worden als ongelovigen en afvalligen die gedood mogen worden.

door Raymond Ibrahim
darfoer2Genocide in Darfoer, Soedan. Ca. 200.000+ doden om nooit meer te vergeten


Met dank aan Likoed Nederland voor de vertaling en de hint.

Bronnen:

  1. Frontpage Magazine: A ‘Sudanese Genocide’ in Egypt? door Raymond Ibrahim [lezen]
    – vertaald uit het Engels door Likoed Nederland als “Volgt Egypte het voorbeeld van Soedan?” [lezen]
  2. Likoed Nederland: Nog steeds niet geleerde lessen door Leon de Winter [lezen]

Gerelateerd:

  • Leon De Winter weigert voortaan Nederlands belastinggeld af te dragen aan Egyptisch regime [lezen]
  • Simon Wiesenthal Centrum plaatst Moslim Broederschap bovenaan topantisemitische lijst van 2012 [lezen]
  • Egyptisch president Mohammed Morsi in het spoor van Iran ‘s Ayatollah Khomeini door Afshin Ellian [lezen]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.