Amerikanen leveren Egypte tanks en ander oorlogsmateriaal om ‘democratisch proces te bevorderen’

Interessante videoclip (van Arabische origine) waarin een journalist van de Amerikaanse TV-zender CNN een woordvoerder van de Moslim Broederschap interviewt die de journalist in het Engels overtuigend bezweert dat de Broederschap democratisch is, vrijheid van meningsuiting en vrijheid van pers waarborgt, en religieuze vrijheid garandeert voor zowel moslims, christenen als voor de Joden.

Farao MorsiTussendoor is af en toe president Morsi te zien en te beluisteren die in het Arabisch zijn volk onder meer het volgende adviseert: “wij moeten onze kinderen leren de Joden te haten.” Dat laatste was natuurlijk bestemd voor zijn eigen islamistische achterban.

De Egyptische antisemitische president Morsi noemde een tijd geleden Joden nog apen en varkens en riep op om hen te verjagen uit elk islamitisch land:

“Deze bloedzuigers, deze agressors tegen Palestijnen, deze oorlogshitsers, deze afstammelingen van apen en varkens, mogen nergens een kans krijgen. Zij mogen in geen enkel Arabisch of islamitisch land aanwezig zijn. Zij moeten verdreven worden uit onze landen.”

Dat was natuurlijk ook in het Arabisch uitgesproken, want indien hij dat in het Engels zou zeggen zou de geldkraan in het Westen wel eens snel dichtgedraaid kunnen worden. En dat mag nooit gebeuren want gezien de financiële crisis zou Egypte op slag failliet zijn en zonder geld of wapens kan je ook nooit een oorlog beginnen.

Misschien is het u ook al opgevallen dat er blijkbaar telkens wat misloopt met de vertaling van Arabische uitspraken en teksten naar het Engels, want in het Westen lezen wij iets dergelijks zelden of nooit te zien in onze kranten en onze TV- journaals. Hoe zou dat nou komen? De leugens en misleiding van de Westerse en Amerikaanse pers en publiek doet intussen in eigen land zijn slopend werk en levert intussen president Morsi aardig wat Amerikaanse dollars en Europese euro’s op, alsmede extra leveringen van wapenmateriaal en munitie.

Nadat eerder de Europese Unie 5 miljard euro heeft toegezegd aan het regime van president Morsi en zijn Moslim Broederschap in Egypte, beloven ook de Amerikanen opnieuw een stevige duit in het zakje te doen om net zoals de EU “het democratisch proces in Egypte te bevorderen.” Woeha ha ha! Wat hebben we toch met zijn allen zo verdomd veel van dergelijke onnozelaars op topfuncties geplaatst. Daar kan nooit iets goed uit voorkomen. Israël tracht zich al twee jaar gedeisd te houden en de Arabische Lente Storm te ontwijken.  Maar als de Europeanen en Amerikanen zoveel en zo blind blijven investeren in de islamistische revolutie in de omringende landen van de Joodse staat, vrees ik binnenkort het ergste voor Israël.

De Arabische Engelstalige krant Al Ahram berichtte het volgende:

“Een zending van F-16 gevechtsstraaljagers aan Kaïro van Washington tijdens de volgende weken, heeft een ander wespennest wakker geschud in de nu al zo zwaar beladen politieke atmossfeer in Egypte. Naar de mening van vele waarnemers, is de controverse over deze wapenovereenkomst door en door politiek getint, en kunnen deze extra gevechtsvliegtuigen het broze strategisch machtsevenwicht in het gebied doen veranderen. Het is onwaarschijnlijk dat een gelijkaardig wapenakkoord tijdens het tijdperk van Moebarak, tot zulke onenigheid zou geleid hebben. De nieuwe factor is natuurlijk de opgang van de Moslim Broederschap naar de macht, waarover de politieke kringen in beide hoofdsteden zich zorgen maken.”

Terwijl Israël tot op heden een kwalitatief overwicht behoudt in de lucht, lijkt de huidige opwaardering van de Egyptische luchtmacht door de Verenigde Staten erg prematuur te zijn ook omdat ze komt op een ogenblik dat het Egyptische leiderschap nog steeds laveert tussen verantwoordelijk handelen en extremistisch islamisme. Dit moet zeker beschouwd worden als een Amerikaanse steun aan het regime van Morsi, die al enkele jaren zich laat opmerken door antisemitische uitspraken. In de wapengift ter waarde van 213 miljoen dollars zijn ook 200 Abrams tanks inbegrepen, die Morsie perfect zal kunnen inzetten op het Tahrirplein om de opposanten van zijn regime plat te walsen.

Benieuwd waar dit allemaal zal toeleiden. Echter, we zullen nog even geduld moeten uitoefenen om te weten te komen waartoe dat allemaal zal gebruikt worden en waarvoor al dat legermateriaal zal worden ingezet, maar dat er een flinke brok ellende zit aan te komen vanwege president Morsi en zijn naar Jodenbloed hunkerende Moslim Broederschap, weet zelfs mijn kat.

F16picDeze Amerikaanse F-16 jachtbommenwerper staat al klaar om verscheept te worden naar Egypte. Als u goed kijkt ziet u het Egyptisch vlaggetje al op de staartvleugel prijken [bron].


Bronnen:

  1. Al Ahram Online: F-16 deal redefines US relationship with Egypt’s Morsi administration [lezen]
  2. Fox News: Pressure builds to nix gift of tanks, F-16s to Egypt [lezen]
  3. Elder of Ziyon: US sending F-16s to Muslim Brotherhood [lezen]

Een gedachte over “Amerikanen leveren Egypte tanks en ander oorlogsmateriaal om ‘democratisch proces te bevorderen’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.