Syrisch president Assad heeft bevel gegeven alle raketten af te vuren op Israël als hij wordt gedood


Syrisch president Bashar al-Assad: “Het is allemaal de schuld van Israël!”

“Toen hij tot hen sprak, ‘Laat ons gaan en de slechte mensen grijpen’, begon de grootste slechterik zijn mes te slijpen.” (Georgisch spreekwoord)

De Syrische president Bashar al-Assad heeft zijn legertop het bevel gegeven om ballistische raketten op Israël af te vuren wanneer hij mocht gedood worden, aldus bericht de Israëlische online krant Inyan Merkazi.

De website berichtte dat Assad onlangs een vergadering hield met zijn topgeneraals waarin hij zijn bezorgdheid uitdrukte dat hij kon gedood worden door geavanceerde Amerikaanse raketten die onlangs aan het rebellenleger werden verstrekt, of door een gewelddadige menigte zou kunnen afgemaakt worden zoals wat er gebeurde met de Libische dictator Moeammar Gaddafi.

Indien één van beide scenario’s werkelijkheid wordt, zou Assad aan zijn generaals gezegd hebben om het omvangrijke raketarsenaal van Syrië op Israël en Egypte af te vuren. De achterliggende gedachte om Israël aan te vallen zou voor Assad een eeuwigdurende nalatenschap moeten worden voor het Arabische natie dat hij is omgekomen terwijl hij alsnog Israël van de kaart trachtte te vegen.

Wat de aanval op Egypte betreft, is Assad boos op het land wegens de steun van de door de Moslim Broederschap gecontroleerde nieuwe regering aan de Syrische rebellengroepen waarvan velen mede islamisten zijn.

Assad bestuurt vanaf oorlogsschip, bewaakt door Russische zeemacht
De belegerde Syrische president Assad heeft zich intussen met zijn familie en naaste stafmedewerkers teruggetrokken op een oorlogsschip voor de Syrische kust, waar hij wordt bewaakt door de Russische zeemacht, aldus berichtte maandag het Saoedische dagblad Al-Watan.

De Russische bescherming omvat in feite effectief politiek asiel voor de Syrische president, vertelden de naamloze bronnen binnen de inlichtingendiensten. Assad pendelt alzo met een helikopter van het oorlogsschip naar het vasteland in Syrië om er in zijn presidentieel paleis in Damascus officiële vergaderingen te leiden, omdat hij naar verluidt alle vertrouwen in zijn veiligheidsdiensten heeft verloren.

De inlichtingenbronnen vertelden Al-Watan dat de vrees van Assad werd ingegeven door het oprukken van het rebellenleger naar de hoofdstad en dat dit één van de redenen was voor zijn terugtrekken op zee zodat, indien de toestand verder kritiek zou worden voor hem, hij vrij snel geëvacueerd kan worden naar Moskou. Rusland heeft vorige week nog een toespraak van Assad onderschreven waarin hij aanbood om de crisis te beëindigen door op te roepen tot nationale verkiezingen en een nieuwe regering te vormen.

Assad heeft zich de laatste maanden steeds meer en meer ingegraven sinds 22 maanden geleden de burgeroorlog is begonnen die tot nog toe het leven heeft gekost aan meer dan 60.000 Syriërs, volgens de cijfers van de Verenigde Naties. Rusland is al die tijd de meest trouwe bondgenoot van het regime gebleven, die (samen met China) elke internationale interventie verhinderde in de Veiligheidsraad van de V.N.

Al-Watan berichtte eerder dat de Iraanse inlichtingendiensten erin geslaagd waren om een neef aan moederszijde van Assad, de legerkolonel Hafez Makhlouf, buiten het medeweten van Assad en zijn inlichtingendiensten te laten overlopen waardoor de Syrische president zich ernstig zorgen is beginnen maken omtrent zijn eigen veiligheid.

En het slachten gaat intussen gewoon door…
Zondag 13 januari werden in en om Damascus minstens 45 mensen gedood tijdens luchtbombardementen van het regeringsleger, onder de slachtoffers bevonden zich ook acht kinderen. Het in Groot-Brittannië gevestigde Syrische Observatorium voor de Rechten van de Mens, zegt dat 24 van de doden, waaronder ook de acht kinderen, omkwamen tijdens luchtaanvallen en bombardementen van de Syrische luchtmacht in het oostelijke district Ghouta. Het Observatorium bericht dat het bombardement van zondag het hevigste was sinds het begin van het 22-maanden durende conflict.

Gisteren maandag 14 januari vielen jachtbommenwerpers van de regering een bolwerk van het rebellenleger aan in Maadamiyeh, een voorstad van Damascus, waarbij minstens 13 mensen werden gedood. Activisten van de oppositie beschreven de aanval als één van de zwaarste barrages in het gebied van Damascus sinds de regering in november j.l. een offensief lanceerde om de rebellen uit de rand van de hoofdstad te verjagen.


Bronnen:

 1. The Times of Israel: Assad and family said to be living on a warship door Elhanan Miller [lezen]
 2. The Algemeiner:
  – Assad Orders Army to Fire Missiles at Israel if He is Killed door Zach Potz [lezen]
  – Bashar al-Assad Living on a Warship in Mediterranean, Being Provided Security by Russia [lezen]

Gerelateerd:

 • Israël voorkwam recent chemische aanval op Syrische burgerbevolking door Assad’s leger [lezen]
 • Afshin Ellian kent twee manieren om een einde te maken aan de strijd in Syrië [lezen]
 • Israël wil op de Golan Hoogte langsheen de grens met Syrië een veiligheidshekken bouwen [lezen]
 • Israël vuurt voor het eerst sinds 1973 waarschuwingsschoten op Syrië af door Xander [lees]
 • Israëlische tanks schakelen Syrische mortierstellingen uit in de Golan door Xander [lezen]
 • Wordt Israël meegesleept in Syrische burgeroorlog? door Ryan Jones [lees]
 • Assad organiseerde provocaties aan de grens met Israël [lees]
 • Syrische burgers werden betaald om Israëlische grens te bestormen [lees]
 • Israël overweegt militaire interventie als Syrië valt om bewapening van Hezbollah te beletten door Xander [lees]
 • IDF gaat vóór 20 september mijnenvelden aanleggen langsheen Syrische grens [lees]
 • Hezbollah parlementslid ontvouwt plannen hoe Israël vernietigd zal worden [lees]

Een gedachte over “Syrisch president Assad heeft bevel gegeven alle raketten af te vuren op Israël als hij wordt gedood

 1. Ik blijf met een een gemengd gevoel hierover zitten. Zijn dreigement richting Israël slaat natuurlijk nergens op. Dat hij als een dolle hond bezig geweest onder zijn bevolking staat buiten kijf. Maar zijn tegenstanders die door de VN en EU wordt gesteund zijn minstens net zo misdadig zo niet erger. Mensenrechten kennen die tegenstanders niet en respect voor doden is hun totaal onbekend. Dat deze tegenstanders door een “beschaafd EU” gesteund kunnen worden, is mij totaal een raadsel. Ze hebben in Tunesië, Libië en Egypte steevast die partij gekozen voor hen die de mensenrechten niet respecteren en doelbewust voor de sharia kiezen. Zo zal het met Syrië ook gaan. Als die tegenstanders van Assad winnen krijgt Israël een front in het noorden erbij, ik vraag mij af waar Israël beter mee af is. Uit de twee kwaden is mijn inziens Assad te beter te accepteren: als Assad verdreven wordt, hou ik mijn hart vast voor de Christenen en Alawieten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.