Leon De Winter weigert voortaan Nederlands belastinggeld af te dragen aan Egyptisch regime

Leon Dewinter

VRT Teletekst 13 jan. 2012:

“De Europese president Herman Van Rompuy heeft in Caïro gezegd dat de Europese Unie Egypte 5 miljard euro aangeboden heeft om de overgang naar de democratie te steunen. Het geld zou bestaan uit giften, goedkope en gewone leningen.

herman2Van Rompuy zei dat op een persconferentie na een ontmoeting met de Egyptische president Mohammed Mursi. Tijdens die ontmoeting heeft hij Mursi gezegd dat het garanderen van de vrijheid van meningsuiting en van godsdienst essentieel zijn voor het aantrekken van investeringen en toeristen. Van Rompuy zei ook dat echte democratie enkel bereikt kan worden door consensus en door niemand uit te sluiten.” [bron]

Blijkbaar heeft president Morsi aan alle door Herman Van Rompuy hierboven geciteerde voorwaarden voldaan, vermits hij alvast deze 5 miljoen euro op zak mag steken. Geen woord over de islamisering van Egypte, niks over de vervolging van de koptische christenen van het land, geen woord over het virulente antisemitisme in zijn land dat van staatswege wordt bevorderd, niks over het invoeren van sharia-achtige wetten, niks over het feit dat Morsi zichzelf zowat alle volmachten heeft toegeëigend en kan regeren als een despoot, een nieuwe Farao als het ware; kortom: wat de Europese Unie betreft is de Moslim Broederschap blijkbaar het beste wat Egypte ooit is overkomen!

Farao MorsiHet moet voor iedereen intussen wel duidelijk zijn dat de Europese Unie alle gevoel voor de werkelijkheid heeft verloren. Gelukkig denkt niet iedereen er hetzelfde over. In een column in de Nederlandse krant De Telegraaf schrijft de gekende Nederlands-Joodse auteur Leon de Winter dat hij voortaan zal weigeren belasting te betalen aan de Nederlandse staat omdat Nederland en de Europese Unie financiële hulp bieden aan Egypte.

Steun geven aan Egypte dat onder leiding staat van de islamistische president Morsi, een adept van de Moslim Broederschap, “is hetzelfde als miljardensteun aan nazi-Duitsland,” aldus Leon de Winter. Hij is van plan om het percentage uit te rekenen dat de overheid van haar inkomsten doorsluist naar Egypte; dat percentage zal de schrijver in korting brengen op zijn aanslagbiljet.

Leon de Winter aldus in De Telegraaf van 12 januari 2013:

“Het spijt me op deze manier de staatssecretaris van financiën in te lichten over mijn weigering aan Nederlandse steun aan Egypte bij te dragen. Ik zal burgerlijk ongehoorzaam zijn: ik zal geld inhouden op mijn belastingbetaling aangezien ik weiger bij te dragen aan steun aan een regime dat uit is op mijn dood en de dood van mijn gezin en familie, allen ‘nakomelingen van apen en varkens’…..Hebben we de les nog niet geleerd? Leven we in tijden van ontkenning en collaboratie?”

De Egyptische antisemitische president Morsi noemde een tijd geleden Joden nog apen en varkens en riep op om hen te verjagen uit elk islamitisch land. “Deze bloedzuigers, deze agressors tegen Palestijnen, deze oorlogshitsers, deze afstammelingen van apen en varkens,” zei hij, “mogen nergens een kans krijgen. Zij mogen in geen enkel Arabisch of islamitisch land aanwezig zijn. Zij moeten verdreven worden uit onze landen.”

Meer recenter werd president Morsi opgemerkt in een moskee waarin hij bad voor de vernietiging van de Joden.


Bronnen:

 1. De Dagelijkse Standaard: Nog steeds niet geleerde lessen door Leon de Winter [lezen]
 2. De Telegraaf: De Winter weigert belasting [lezen]

Gerelateerd:

 • Europese Unie en Arabische staten willen Israël in maart een vredesplan opleggen door Xander [lezen]
 • De bestendiging van het Arabisch-Israëlisch conflict wordt gefinancierd door Nederland en de EU [lezen]
 • Houding Europese Unie bevordert voortduren van het Palestijns-Israëlische conflict door Missing Peace [lezen]
 • EU geeft elke dag 3 miljoen euro hulp aan Palestijnen en weet niet waar al dat geld blijft [lezen]
 • Het kan de Europese Unie geen barst schelen of Israël uiteindelijk zal overleven of niet door Israel Today [lezen]
 • De waarschuwing van Syrië: de wereld zal straks Israël ook niet komen redden door Yair Lapid [lezen]
 • Vier EU-landen tegen veroordeling Hamastoespraak maar wel Israël wraken om nieuwe bouwplannen [lezen]
 • In navolging van Z-Afrika overweegt Europese Unie eveneens boycot van Israëlische producten [lezen]
 • Europese Israëlboycot Unie schenkt het Niemandsland binnen de Groene Lijn weg aan de Palestijnen [lezen]
 • Europese Unie wil met zwarte lijst ‘gewelddadige kolonisten’ de toegang tot de lidstaten ontzeggen [lezen]
 • De Europese Unie boycot Israël en de gevolgen zijn voor de Palestijnen [lezen]

Artikelen van Leon De Winter op Brabosh.com:

 • Is wellicht de bevolkingsexplosie de oorzaak van het geweld in Gaza? [lezen]
 • Bezeten door het leed – over waarom Europa de Palestijnen vertroetelt [lezen]
 • Obama’s sympathie ligt bij Palestijnen [lezen]
 • Vooruitgang, maar niet door moslims [lezen]
 • Vloot met nuttige Idioten [lezen]
 • Leon de Winter over de Gaza ‘hulpvloot’: Toen ze vertrokken zongen de opvarenden ‘Dood aan de Joden’ [lezen]
 • Schofterig antwoord – Cultuur crisis door islamisering: wat aan de Breivik massacre in Noorwegen vooraf ging [lezen]
 • Antisemitisme: de angst zit diep [lezen]
 • Gunt u Gretta Duisenberg ook die eretitel? [lezen]
 • Geheime Brief van Bibi Netanjahoe aan Barack Obama [lezen]

5 gedachtes over “Leon De Winter weigert voortaan Nederlands belastinggeld af te dragen aan Egyptisch regime

 1. In een interview met The Jerusalem Post van gisteren 13 januari vertelt de Amerikaanse senator Paul Rand dat hij “erg ontgoocheld” was dat, nadat de VS de afgelopen 30 jaren zowat 60 miljard dollars heeft gegeven aan Egypte, vorig jaar een massa relschoppers van de Moslim Broederschap (Morsi’s bende) de Amerikaanse ambassade in Caïro bestormden, de VS vlag neerhaalden en verbrandden. “Dat had nooit mogen gebeuren en is onvergeeflijk,” benadrukte Rand Paul.

  Zie: http://www.jpost.com/DiplomacyAndPolitics/Article.aspx?id=299363

  Toch blijven Obama en de Europese Unie maar miljarden dollars en euro’s pompen in de islamistische revolutie die in Egypte afrolt en die door Van Rompuy wordt voorgesteld als een “democratisch proces”. Idiotie ten top! Onbegrijpelijk en compleet absurd.

  Like

 2. De daad van Leon de Winter verdient navolging!

  Burgelijke ongehoorzaamheid is de énige manier om deze waanzin te stoppen!

  De EU onder leiding van ongekozen Van Rompuy/Ashton begint steeds meer dictatoriale trekken te vertonen en heeft absolute maling aan de wensen van hun onderdanen en houdt alléén rekening met het gesloten clubje van veel verdienende ja knikkers.

  Like

 3. Intussen lees ik op VRT Teletekst dat de Europese Unie 5 miljard euro doneert aan president Morsi. Geen onaardig bedrag, in vergelijking met Abbas van de Palestijnse Autoriteit die jaarlijks 1 miljard euro krijgt van de EU. Israelbashen wordt blijkbaar goed beloond door de Europese Unie. 😦

  Like

 4. Brabosh, Dat artikel van jouw ,van Leon De Winter heeft wel een punt gescoort.

  Ik vraag je dit op basis van politische belangrijkheid(opinie). Dus opdat hij met zijn mening ,daarin niet alleen mag staan is een breder draagvlak noodzakelijk. Het zou goed zijn de grote meerderheid van de Nederlandse bevolking dit artikel onder de aandacht te brengen.. Dit hoort en leest enwel,dat zoveel mogelijk andere couranten daarover uitvoerig gaan schrijven.

  Like

 5. Eigenlijk is dat niet genoeg. We zouden ook een percentage moeten inhouden tav het bedrag wat NL geeft aan de terroristen van de Palestijnen via de PA en ook een percentage moeten inhouden van het aantal kamerleden wat pro-palestijns is en lid is van de Hamas zoals Harry van Bommel en consorten.
  Die hadden allang een oranje pak aangemoeten en een enkeltje Gitmo wegens staat ondermijnende activiteiten en heulen met de anti-democratische islamisten…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.