Ca. 885 Palestijnen werden gedood in Syrische burgeroorlog en tienduizenden op de vlucht

syria-yarmouk2Palestijnen in het vluchtelingenkamp van Jarmoek in Syrië, gehaat en ongewenst door eigen volk

De dozijnen pro-Palestijnse mensenrechtengroepen, die anders zoveel kabaal maken wanneer een handvol Palestijnen gedood of gewond raken tijdens gevechten met het Israëlische leger, behouden al maandenlang angstvallig het stilzwijgen omtrent het lot van de Palestijnse ‘vluchtelingen’ die in Syrië wonen, die thans de dupe dreigen te worden van de bijna twee jaar durende Syrische burgeroorlog.

De Libanese Daily Star berichtte gisteren dat volgens een woordvoerder van Hamas achthonderdvijfentachtig [jawel: 885 !] Palestijnen werden gedood sinds het begin van de volksopstand tegen het regime van president Bashar Assad. Volgens dat rapport, waarin topambtenaren van Hamas worden geciteerd, zitten ca. 20.500 Palestijnse vluchtelingen uit Syrië in de val in Libanon, waaronder minstens 3.500 die vorige maand waren gevlucht toen het geweld uitbrak in het Palestijnse vluchtelingenkamp van Jarmoek nabij Damascus.

In Syrië wonen naar schatting een half miljoen Palestijnse vluchtelingen, dwz. in feite nakomelingen van vluchtelingen die zoals bekend het unieke voorrecht genieten dat de status van vluchteling overerfbaar werd gemaakt door de Verenigde Naties, dit in scherp contrast met alle andere vluchtelingen waar ook ter wereld die dat privilege niet genieten.

Sinds het begin van de opstand tegen president Assad worden veel van die Palestijnse vluchtelingen bewapend door het regime van Assad en anderzijds werden vele Palestijnen aangeworven en bewapend door het soennitische rebellenleger toen wat als een gewone volksopstand begon zich intussen heeft ontwikkeld tot een regelrechte burgeroorlog.

Intussen worden de tienduizenden Palestijnen die Syrië ontvlucht zijn, van het kastje naar de muur gezonden en kunnen ze haast nergens terecht Eerder deze maand berichtte de Libanese Daily Star dat de Palestijnen die Syrië ontvluchten gedwongen worden om een visumprijs te betalen om Libanon binnen te gaan.

Hoda Samra, een woordvoerder van de United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees in the Near East (UNRWA), vertelde aan de Daily Star dat hoewel de visumprijs voor Arabische toeristen standaard is, de vluchtelingen aan de grens worden afgewezen omdat zij die kosten niet kunnen betalen.

Volgens een bericht van Yediot Ahronoth (op het internet bekend als Ynet News) van 3 januari hebben zowel Hamas in Gaza als de Palestijnse Autoriteit op de West Bank een verzoek van de Verenigde Naties afgewezen en geweigerd Palestijnse vluchtelingen uit Syrië op hun grondgebied op te nemen.

Yediot schreef dat premier Ismail Haniyeh, Hamasleider in Gaza, het verzoek van de UNRWA weigerde op ideologische gronden zeggende dat het opnemen van Palestijnse vluchtelingen in Gaza en de West Bank door Israël zou aangewend worden om het Palestijnse zogenaamde “recht op terugkeer” naar de Joodse staat te ondermijnen. De PA heeft naar verluid het verzoek van de VN-organisatie afgewezen omwille van de financiële crisis op de West Bank.


Bronnen:

 1. The Jerusalem Post: 885 Palestinians killed in Syria civil war [lezen]
 2. The Algemeiner: Abbas: Let Palestinians Die in Syria Rather than Give Up ‘Right of Return’ [lezen]

Gerelateerd:

 • Jordanië sluit zijn grenzen voor Palestijnse vluchtelingen uit Syrië door Elhanan Miller [lezen]
 • Tienduizenden Palestijnse vluchtelingen uit Syrië ongewenst volk in buurland Jordanië [lezen]
 • Hamas en Palestijnse Autoriteit weigeren Palestijnse vluchtelingen uit Syrië op te nemen door Aviel Schneider [lezen]
 • Opmerkelijk: Israël in Jordanië om gewonde Syrische vluchtelingen en kinderen te helpen [lezen]
 • Door wie worden de Palestijnen opnieuw slecht behandeld? door Jonathan S. Tobin [lezen]
 • Syrisch leger bombardeert Palestijns vluchtelingenkamp in Jarmoek [lezen]
 • Gevluchte Hamasleiders vrezen thans voor deportatie van Palestijnse vluchtelingen uit Syrië [lezen]
 • Help ons een Freedom Flotilla te zenden naar Gaza Syrië! door Michael Rubin [lezen]
 • Syrië massacre: Waar zijn thans de demonstraties, de Flotilla ‘s en boycots gebleven? door Pilar Rahola [lezen]
 • De waarschuwing van Syrië: de wereld zal straks Israël ook niet komen redden door Yair Lapid [lezen]

4 gedachtes over “Ca. 885 Palestijnen werden gedood in Syrische burgeroorlog en tienduizenden op de vlucht

 1. De burgeroorlog welke in Syrie heerst doet denken aan die Spaanse burgeroorlog, welke gewoed heeft na 1937 in Spanje. De stad guernica (Baskenland)werd gebombardeerd met vliegtuigen en middelen van andere mogendheden. Het ging om Falangisten Facsisten tegen-links georienteerde communistische republikeinse groepen. De oorlog in Syrie wordt dito in stand gehouden door de zienswijze van Assad ,welke steun krijgt van Rusland,China,Iran en deze vecht tegen de overige geinteresseerde opstandige groepen,welke hem als leider graag kwijt willen. Vele landen en partijen hebben belang in deze buregroorlog. Israel kijkt gecontroleerd toe. Wat de afloop ook mogen zijn. Ze beveiligt haar grenzen nog beter, tegen mogelijke uitspattingen van de 2 tegen elkander vechtende partijen. Lees het verhaal van de Spaanse burger oorlog en vindt daarbij gelijkenissen.

  Like

 2. 60.000 doden waarvan 885 “palestijnen” en niemand geeft een kik..als Israel het waagt om een van die strandjanetten van hamas & co zelfs maar aan te kijken of een van hun vers gelakte nageltjes te beschadigen is plots de wereld te klein…. wij zijn dus wel degelijk het “uitverkoren volk”

  Like

 3. Die paar NGO’s zijn niet het probleem.

  Problematisch wordt het wanneer de UNO, mevr. Ashton, regeringsleiders, de media, de professionele demonstranten & al die anderen met hun eeuwige ongegronde kritiek op Israel, hun mond houden!

  Deze héle groep van leiders & wereldverbeteraars heeft zichzelf uit de markt geprijsd en bewezen hoe incompetent & overbodig ze zijn!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.