De bestendiging van het Arabisch-Israëlisch conflict wordt gefinancierd door Nederland en de EU

eu-israel_flag2De disproportionele belangstelling voor Israël door de Europese Unie is al lang geleden een misselijkmakende obsessie geworden. Jaarlijks besteedt de Europese Unie en zijn 27 lidstaten ongeveer 1 miljard euro aan humanitaire en andere steun voor de Palestijnen, ofte ongeveer 85 miljoen euro elke maand ofte 3 miljoen euro per dag. Op de vraag waar al die fondsen voor worden aangewend moest Catherine Ashton, BuZa chef voor de EU, het antwoord schuldig blijven. “We weten het niet, maar we zouden het wel graag willen weten,” zei ze nog in maart 2010. Bijna drie jaar na haar aanstelling in de EU weet ze het nog altijd niet, correctie: zij WIL het niet weten.

Vooraleer zij op eindejaarsvakantie vertrokken, werden de hoofden van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken gevraagd om een reeks vragen te beantwoorden die werden gesteld door parlementsleden van de commissie voor buitenlandse zaken, betreffende de begroting van hun kantoor voor het jaar 2013. De procedure is een routine, maar deze keer werden de parlementsleden vragen gesteld omtrent de essentie van de financiële hulp die de Nederlandse regering al decennialang uitkeert aan de Palestijnse Autoriteit en de vluchtelingenorganisatie UNRWA van de VN.

De chefs van het Buitenlandse Ministerie slaagden erin om de vragen te ontwijken over het voortdurend doorsluizen van fondsen die worden vergaard van de belastingbetalers en via diverse kanalen naar de Palestijnen gaan, ondanks de voortdurende terroristische activiteiten, het antisemitisme en het ophitsen tot haat jegens Israël. Zij vermeden vragen te beantwoorden betreffende de bestendiging van het vluchtelingenprobleem door o.a. de UNRWA financieel te blijven bedruipen.

Aldus zullen de Nederlanders ook dit jaar, net zoals overigens de rest van hun Europese collega’s, blijven doorgaan met het financieren van de voortzetting van het Israëlisch-Arabische conflict, ondanks de toenemende economische problemen.

De landen van de Europese Unie slaan zichzelf voortdurend op de borst dat zij (op de Amerikanen na) de grootste donor zijn van de Palestijnen. Volgens officiële gegevens heeft de Europese Unie tussen 1994 (het begin van de implementatie van de Oslo Akkoorden) en 2011 ca. vijf miljard euro ’s overgedragen naar de Palestijnen. Andere extra fondsen werden overgedragen aan de Palestijnen via nationale en particuliere Europese instellingen in diverse kaders.

De leden van het Europees Parlement faalden in hun herhaalde pogingen om uit te maken hoe als deze fondsen werden gebruikt en of zij al dan niet werden gebruikt om de terreur te financieren en het aanzetten tot haat en geweld tegen de Joden en tegen Israël. Een intern rapport dat door de Europese Unie werd opgesteld over deze kwestie werd opgeschort.

Het is niet nodig om vooraf een diepgaand onderzoek te voeren om de volgende conclusies te kunnen trekken:

1) De Europese Unie, met inbegrip van al zijn lidstaten en al de organisaties die door de Unie worden gefinancierd, is de belangrijkste bijdrager aan het proces waarin de Palestijnse natie chronisch afhankelijk is geworden van buitenlandse hulp.

2) Europa steunt actief een beleid dat het Palestijnse vluchtelingenprobleem bestendigt, waaruit de Arabische landen trachten voordeel te halen met het doel om de ondergang van de Staat Israël te bewerkstelligen.

3) De Europeanen steunen de Palestijnen terwijl zij volledig het gebrek negeren van de Palestijnen om zich te houden aan hun belofte jegens de “tweestaten” oplossing en hun weigering om Israël als een Joodse staat te erkennen, ondanks het feit dat V.N.-resoluties hen daartoe verplichten om dat te doen. Voorts blijven de Europese regeringen fondsen overhevelen naar de Palestijnen, ondanks het feit dat zij er zich wel degelijk goed van bewust zijn dat de Palestijnse Autoriteit – die door Al Fatah en Hamas wordt geleid – al generaties lang jonge mensen opleidt om de strijd tegen Israël voort te zetten tot het land is vernietigd. En dit alles terwijl sociale en economische chaos het volledige Oude Continent bedreigt.

Thans tracht Europa tussenbeide te komen in de Israëlische verkiezingen door bedreigingen en veroordelingen af te kondigen met het doel de oprichting van een Palestijnse staat voor de toekomst veilig te stellen, ondanks de weigering van de Palestijnen om met de verkozen Israëlische regering te onderhandelen.

Door zich aan het hoofd te stellen van de Palestijnse vernietigingscampagne tegen Israël, sluit Europa zich bewust aan bij de vijanden van Israël. Als en wanneer straks een derde intifada uitbreekt, zal het de fout van Europa zijn en het Israëlische publiek kan dat besef zich beter nu al eigen maken.

door Eldad Beck


Met dank aan Tiki S. voor de hint: “Dit zeg ik al de hele tijd!”

Bronnen:

 1. Ynet News: Mideast conflict’s wallet door Eldad Beck [lezen]

Gerelateerd:

 • Gaza Unplugged afl.116: Nederland bouwt huizen voor Palestijnen in Rafah en Khan Younis [in beeld] [lezen]
 • Houding Europese Unie bevordert voortduren van het Palestijns-Israëlische conflict door Missing Peace [lezen]
 • EU geeft elke dag 3 miljoen euro hulp aan Palestijnen en weet niet waar al dat geld blijft [lezen]
 • Het kan de Europese Unie geen barst schelen of Israël uiteindelijk zal overleven of niet door Israel Today [lezen]
 • De waarschuwing van Syrië: de wereld zal straks Israël ook niet komen redden door Yair Lapid [lezen]
 • Vier EU-landen tegen veroordeling Hamastoespraak maar wel Israël wraken om nieuwe bouwplannen [lezen]
 • In navolging van Z-Afrika overweegt Europese Unie eveneens boycot van Israëlische producten [lezen]
 • Europese Israëlboycot Unie schenkt het Niemandsland binnen de Groene Lijn weg aan de Palestijnen [lezen]
 • Europese Unie wil met zwarte lijst ‘gewelddadige kolonisten’ de toegang tot de lidstaten ontzeggen [lezen]
 • De Europese Unie boycot Israël en de gevolgen zijn voor de Palestijnen [lezen]
 • De Palestinisering van het Europese politieke discours door Richard Mather [lezen]
 • Boodschap Israël aan EU: Jeruzalem is rode lijn en niet onderhandelbaar door Xander [lezen]
 • Wrok tegen Israël verenigt desintegrerende bureaucratie van de Europese Unie door Eldad Beck [lezen]

3 gedachtes over “De bestendiging van het Arabisch-Israëlisch conflict wordt gefinancierd door Nederland en de EU

 1. Inderdaad shapira, zo is het. De EU als mededader, als initiatiefnemer en samen met de VS als hoofdsponsor van de aangekondigde zoveelste judeocide onder de noemer van vermeende Israëlhaat. Die haat geldt enkel de Joden en dan is Israël slechts een zoveelste excuus, als een prelude die een zoveelste episode voorafgaat in de Jodenvervolging die al 2000 jaar lang aan de gang is. Het is precies dàt besef dat mij voortdrijft verder te blijven bloggen, anders had ik het al lang opgegeven. 😦

  Like

 2. Europa is 67 jaar na WW2 opnieuw partij geworden in een uitroeings oorlog tegen Israel & Joden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.