Mahmoud Abbas laat weer gemaskerde gewapende militanten toe in de straten op de West Bank

balata01Balata, 10 januari 2013. Gemaskerde militanten vuren in de lucht
[foto: Palestijnse nieuwsagentschap
Maan]

De Palestijnse geweldscultuur zit duidelijk in de lift. De ‘gematigde’ Palestijnse leider Mahmoud Abbas staat opnieuw toe dat militanten van de Al Aqsa Martelaren Brigades, de gewapende vleugel van Al Fatah, gemaskerd en gewapend de straat optrekken en hun wapens in de lucht af vuren in de door de PA gecontroleerde gebieden op de West Bank. De al in april 2011 aangekondigde verzoening van de rivalen Al Fatah en Hamas wordt aldus stilaan werkelijkheid en zichtbaar. In bloed, terreur en geweld vinden de Palestijnse broeders uiteindelijk weer de weg naar elkander [even een traan wegpinken.. snif..snif..] Nu nog in de gauwte Israël van de kaart vegen en dan schijnt voor eeuwig en altijd de zon over de Palestijnse islamistische hellekrocht.

De president van de Palestijnse Autoriteit, Mahmoud Abbas, heeft gewapende terroristen toegestaan om in het openbaar op te marcheren en hun wapens in de lucht af te vuren binnen de gebieden die hij controleert in Judea en Samaria [de West Bank]. Gisteren donderdag 10 januari 2013 berichtte de radiozender Kol Yisrael dat ongeveer 20 leden van de beweging van Al Fatah van Abbas in het Balata gebied van Shechem demonstreerden op donderdag namiddag. Een bron in de PA vertelde aan de radiozender dat veiligheidstroepen van de PA niet opdaagden en de gewapende terroristen aldus ongemoeid lieten.

De bron wees erop dat sommige van de terroristen recent waren vrijgekomen uit Israëlische gevangenissen of van die van de PA, nadat ze een tijd opgesloten zaten op beschuldiging van terroristische activiteiten en dat ze blijkbaar momenteel “werkloos” zijn. Kol Yisrael merkte op dat Fatah gedurende verscheidene het aan terroristen verbood om gemaskerd de straten op te trekken maar dat dit de voorbije maand reeds drie keer werd toegestaan: een keer in het vluchtelingenkamp Dehaisha nabij Bethlehem, in Bir Zeit ten noorden van Ramallah en dus gisteren donderdag in Balata.

De Arabieren van de Palestijnse Autoriteit hebben de voorbije weken rellen geschopt en getracht terreuraanslagen uit te voeren in Hebron en doorheen het hele gebied van Judea en Samaria, terwijl de de veiligheidstroepen van Abbas er niet inslaagden om hen te stoppen net zomin als zij daar in het verleden ook in faalden.

De incidenten hebben sommigen ertoe gebracht om ervoor te waarschuwen dat een derde Arabische intifada (opstand) in de steigers staat. Een onlangs vrijgegeven video toonde een groep Arabische terroristen die de oprichting van een nieuwe gewapende brigade aankondigden, die een nieuwe intifada wil opstarten tegen Israël en die in Hebron zou beginnen. Bovendien staat Abbas weer dichter bij de terreurgroep Hamas na jaren van interne strijd.

Tijdens het recente Israëlische verdedigingsoffensief tegen Hamas en Co, Operation Pillar of Defense in november 2012, hebben de twee terreurfacties aangekondigd om hun interne geschillen bij te leggen. De PA kondigde nadien aan dat het Palestijnse gevangenen die banden hebben met Hamas zal vrijlaten als gebaar van goede wil en om de verzoeningsinspanningen op te voeren.

Vorige week, en dat voor het eerst sinds zijn gewelddadige overname van Gaza in het voorjaar van 2007, stond Hamas toe dat de Gazaanse tak van Al Fatah de 48ste verjaardag van de partij vierde in de Gazastrook.

door Elad Benari


Bronnen:

 1. Arutz-7: Abbas Allows Armed Terrorists in Public door Elad Benari [lezen]
 2. Maan News: Nablus gunmen warn PA security services [lezen]

Gerelateerd:

 • Fatah vierde in Gaza niét 48ste verjaardag van oprichting maar wel eerste aanslag tegen Israël [lezen]
 • Duizenden Hamasmilitanten demonstreerden in de straten van Nabloes en Hebron +video [lezen]
 • Eerste Hamasbetoging sinds 2007 op de West Bank roept op om meer raketten op Tel Aviv [lezen]
 • Opmerkelijke ‘kunst tentoonstelling’ in de Birzeit Universiteit van Ramallah, West Bank [lezen]
 • Wie is de mooiste van de klas: de radicale of de gematigde Palestijn? door Khaled Abu Toameh [lezen]
 • 88 procent van Palestijnen gelooft dat enkel geweld en terreur Palestijnse onafhankelijkheid brengt [lezen]

Een gedachte over “Mahmoud Abbas laat weer gemaskerde gewapende militanten toe in de straten op de West Bank

 1. tuurlijk zit er een derde intifada aan te komen,dat staat in de sterren geschreven.zeker na de rakettenoorlog voelen de helden zich moedig.
  maar ik ben er ook van overtuigd dat Israel deze keer wel hard en ZONDER zich te bekommeren om wat “de wereld” denkt zal terugslaan.Israel kan het zich niet veroorloven om “zwakte” te tonen,ook al is dat imaginair en enkel in het hoofd van linkse idioten en arabieren die hun natte droom willen beleven…

  en nu we toch over gefrustreerd mafkezen bezig zijn…

  http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/1560860/2013/01/11/Moslims-in-Borgerhout-roepen-op-tot-protest-tegen-Mohammed-cartoons.dhtml

  het progressieve blok in Borgerhout gaat getest worden en in één klap gaat onze éérbiedwaardige azijnpisser van het schoon verdiep zijn “doopfeestje” krijgen….

  Like

Reacties zijn gesloten.