Opnieuw uithaal van Belgische omroep Canvas-TV naar imaginaire ‘Joodse Lobby’

joodse-lobby2Maandag, 7 januari 2013. Kathleen ‘Goebbels’ Cools haalt op de Vlaamse omroep uit naar een vermeende Joodse Lobby in het programma Terzake/Canvas.

Diegenen die maandagavond 7 januari 2013 naar het VRT-journaal keek op Canvas, de Vlaamse omroep, moet zich vast een aap geschrokken hebben hoe de VRT-journalisten onomwonden en compleet vrij van schaamte uithaalden naar de ‘Joodse Lobby’. Het plaatje hierboven, een screenshot van het journaal, laat niks aan de verbeelding over. Joden zweren samen en alleen de VRT, bij monde van ankerjournaliste Kathleen Cools, weet precies hoe de vork in de steel zit [“’t Is de schuld van de Joden!”]  en zal de niets vermoedende kijkers vakkundig onderhouden met dezelfde stereotiepe nonsens over Joden die zo lijken weggeplukt uit de jaren dertig.

Koning Albert II haalde in zijn kerstboodschap uit naar de opkomst van het populisme in België op het politieke toneel en verwees hierbij naar de jaren 1930 en waarschuwde ervoor tot wat dit geleid heeft (de Holocaust tijdens WOII). De Koning haalde zich hiermee de woede van de N-VA en de schizofrene Bart De Wever op de nek die dacht dat het over hem en zijn partij ging, maar hij zat compleet fout. Koning Albert II verwees in feite naar het populisme bij de nieuwsdienst van de VRT/Canvas die net dezelfde terminologie gebruikt ten aanzien van Joden en Israël als wijlen Joseph Goebbels, de propagandaleider van het Derde Rijk.

Waarover het deze keer ging? Is dat dan nog van belang? Het ging over de voorstelling door Barack Obama van de nieuwe minister van Defensie Hagel, een gekende Israëlbasher op het antisemitische af, die met zijn kandidatuur op de woede en protesten van pro-Israëlactivisten stuitte in de VS en in de rest van de wereld. Had Kathleen Cools het nog over een Israël Lobby gehad, zou ik het haar nog kunnen vergeven. Ikzelf lobby in zekere zin ook voor Israël en waarom niet?

In de VS bestaat er inderdaad een Israël Lobby. Maar ik begrijp niet wat daar aan verkeerd is. Elk land in de wereld heeft een nationale lobby die ijvert voor de belangen van een bepaald land. Jammer dat er in Nederland en in Vlaanderen geen Israël Lobby bestaat zoals bv AIPAC in de VS. We zouden Kathleen en Co nogal het vuur aan de schenen leggen! Nu kan ik mijn kritiek enkel kwijt op een blog die dagelijks een paar duizend mensen bereikt. Kathleen Cools echter, bereikt dagelijks meer dan een miljoen mensen met haar anti-Israël Lobby. Begrijpt u het verschil?


Canvas ankerjournaliste Kathleen Cools: “Die Juden sind unser Unglück!”


Met dank aan Katrien voor de hint.

Gerelateerd:

 • Vlaamse volidioot Rudi Vranckx krijgt Gutmenschen-prijs door Martien Pennings [lezen]
 • Kunnen Vlaamse journalisten denken ? door Martien Pennings [lees]
 • Vanuit het Getto van Gaza: Het Beach Hotel aan de kust [lees]
 • Rudi Vranckx vanuit 5-sterrenhotel in Gaza: ‘Palestijnen hopen op een beter leven’ [lezen]
 • VRT davert op grondvesten na nieuwe klachten. Rudi Vranckx: ik moest Israëlbashen of anders buiten! [lezen]
 • Islamisten in Tunesië willen Rudi Vranckx 80 zweepslagen geven voor verspreiden van ‘geruchten'[lezen]
 • Subjectieve berichtgeving over Gaza ondermijnt geloofwaardigheid van Belgische nationale omroep [lees]
 • Gaza vuurt 100 raketten op Israël? De media zwijgt net zolang… tot er Palestijnen sneuvelen [lees]
 • Kwatong Lisbeth Imbo (Radio1): Joodse Lobby manipuleert achter de schermen de politiek [lees]
 • Mediadeskundigen klagen berichtgeving in Vlaamse pers aan [lees]
 • Vertrouw nooit de media als het over Israël gaat, en zeker nooit de VRT [lees]
 • Rudi Vranckx belooft de Slager van Damaskus te stoppen met eigen volk af te slachten [lees]
 • Jodenbashing en Israëlbashing op de VRT [lees]

8 gedachtes over “Opnieuw uithaal van Belgische omroep Canvas-TV naar imaginaire ‘Joodse Lobby’

 1. Zeer juist shapira. Dankzij Mahmoud Abbas hebben we een juister begrip gekregen van wat “gematigdheid” precies betekent onder Palestijnen en Arabieren: het is simpelweg een ander eufemisme voor Jodenhaat, geweld en moord.

  Wanneer een Palestijnse Jihadist je zegt dat hij vrede met je wilt, moet je ook niet meer opschrikken wanneer hij jou in een onbewaakt moment op ‘gematigde’ wijze je hersens inslaat.

  Het schijnt dat die ‘gematigde’ dreun minder pijn doet dan een ‘niet-gematigde’. Maar daar zijn nog geen wetenschappelijke bewijzen voor gevonden. 😦

  Like

 2. “André Spitzer, één v.d. atleten vermoord door een palestijns commando op de Olympische Spelen 1972″.

  Brabosh, je vergeet te vermelden dat dit ‘Palestijnse commando niet zomaar uit de lucht kwam vallen maar onder commando stond van opper commando Mahmood Abbas, de ”’gematigde, corrupte leider zonder mandaat der Arabische Palestijnen”’.

  Like

 3. @Ankie Rechess als nieuwste lid van de JOODSE LOBBY

  Inderdaad Katrien, hiermee verwelkomen we Ankie Reches als 4de lid van de Joodse Lobby van Vlaanderen. Alzo komen we weer één stap dichterbij met de Joodse heerschappij over de Lage Landen. In dit tempo zijn we binnen duizend jaar exact waar we willen zijn 😀

  Like

 4. op de website staat het zo…

  “Hagel zorgt voor Joodse test
  Als president Barack Obama de voormalige Republikeinse senator Chuck Hagel benoemt tot nieuwe minister van Defensie, betekent dat een groot dilemma voor de machtige Israëllobby. De man maakte in het verleden al kritische bedenkingen over de Israëlische regering. Kathleen praat met correspondente Ankie Rechess in Israël”

  hier spreken ze dan over de “Israëllobby” en daar is niks mis mee,ik juich toe dat die bestaat !
  maar waarom staat daar dan later in de uitzending “JOODSE LOBBY” ? dat is echt onbegrijpelijk en het is trouwens niet de eerste keer dat dit gebeurt en het zal ook niet de laatste keer zijn..

  en dan nog dit. Ankie Rechess als nieuwste lid van de JOODSE LOBBY kunnen we enkel toejuichen !
  we zijn weer een stapje dichter bij de totale werelddominantie (hoe groot die stap is hangt af van haar schoenmaat..)

  Like

 5. joodse-lobby3
  Op het plaatje bovenaan rechts op het TV scherm is Ankie Rechess-Spitzer te zien die vanuit Israël de correspondentie verzorgt voor de NOS en voor de VRT. Ankie is de weduwe van André Spitzer, één van de elf vermoordde atleten, die in 1972 tijdens de Olympische Spelen in Munchen door een Palestijns commando werden gegijzeld en vermoord.

  Ik zou haar gezicht wel eens willen zien als ik dat plaatje bovenaan met daaronder de woorden “Joodse Lobby” zou tonen. Benieuwd of ze dan nog zo vriendelijk de VRT te woord zou willen staan. Stel je voor: “Ankie Reches van de Joodse Lobby” op de VRT, da ’s tenminste een kop op het TV-journaal die kan tellen 😦

  Like

 6. “kennis van zaken” is nu net wat onze openbare omroep ontbeert.

  Dat de VRT van de Israëlisch-Palestijnse kwestie haar uithangbord wil maken is absurd te weten dat net voorbij de Israëlische grens in de omringende Arabische landen, moslims bij bosjes worden afgemaakt en de keel over gesneden in een routine die doet denken aan een slachtfabriek waar kippen en varkens worden klaargemaakt voor massaconsumptie.

  Echter, de VRT brengt wat het volk lust en blijkbaar is dat het enige conflict waarmee kijkcijfers zijn te behalen. Trieste zaak.

  60.000 doden in Syrië, moslims afgemaakt door andere moslims, wegen blijkbaar lichter dan wanneer Israël een dozijn terroristen van Hamas gericht van hun sokkel haalt en naar hun 72 maagden katapulteert, in wezen een Palestijns doodsverlangen waar ze heel hun leven van gedroomd hebben. Ze zouden Israël dankbaar moeten zijn dat het de Palestijnen gunt wat ze het liefste willen: sterven voor Allah in het gevecht om de vernietiging van Israël. Niks mooiers dan dat… 😦

  Like

 7. Mevrouw Cools en haar bazen zouden er goed aan doen om, inplaats van politiek correct, maar dom, ongeinformeerd gewouwel en loze beschuldigingen eens in de leer te gaan bij de Israelische omroep en zich te informeren hoe men nieuws hoort te brengen.

  Daar zitten namelijk jonge, goeduitziende en zéér geinformeerde journalisten die iedere gast of hij nu links, rechts, voor-of tegenstander is, aan het woord laten om hem daarna, met kennis van zaken, het vuur aan de schenen te leggen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.