Palestijnse hoofdrechter: ‘Wij willen Engeland vervolgen voor Balfour Verklaring van 1917’ [video]

Interview met Tayseer Al-Tamimi, hoofd van de islamitische rechtbanken van de Palestijnse Autoriteit, uitgezonden op Azhari TV (Egypte) op 31 december 2012.

Tayseer Al-Tamimi: “Het kalifaat (¹) zal worden hersteld als de tirannieke heerschappijen tot een einde komen. Dit is al het begin van het einde voor de tirannieke heerschappijen. De Arabische revoluties tegen onrecht, tirannie en onderdrukking zal het einde betekenen, waarna het kalifaat zal worden hersteld.

Wat wij zien in Egypte zijn barensweeën. De strijd gaat tussen de islam en de anderen, tegen alle samenzweringen die erop gericht zijn om de trein te stoppen, die al vertrokken is om Jeruzalem te bevrijden en de islamitische heerschappij te herstellen. Jeruzalem zal de hoofdstad van het kalifaat te zijn, als Allah het wil.

Zij proberen dit te dwarsbomen, maar zij zullen mislukken, als Allah het wil. …..

Hoe heeft Saladin Jeruzalem bevrijdt? Hij mobiliseerde zijn legers en investeerde al het geld van de natie.”

Interviewer: “Is de [islamitische] natie klaar vandaag?”

Tayseer Al-Tamimi: “Dat is zij, en het heeft de mogelijkheden. [De Koran zegt]: “Bereid je zo veel mogelijk voor …” De natie heeft onbeperkte mogelijkheden.”

Interviewer: “Het heeft de mensen, de middelen, en de hersenen …”

Tayseer Al-Tamimi: “Dat is de reden waarom ik zeg dat het noodzakelijk is om de natie wakker te laten worden, omdat de mogelijkheden er zijn. Het is noodzakelijk om de natie wakker te schudden, bewust te worden van haar plicht om met alle middelen het land van Jeruzalem en Palestina te bevrijden – het land van de nachtelijke reis van de profeet Mohammed.”

Interviewer: “Dus als wij het vandaag niet kunnen doen …”

Tayseer Al-Tamimi: “Bereid je voor, start de voorbereidingen.  ……

Dit is het begin van het einde van de samenzwering die begon met de Balfour Verklaring op 2 november 1917, met de belofte van de Britse minister van Buitenlandse Zaken aan Israël om een ​​nationaal tehuis voor hen te stichten in Palestina. Die belofte stelde de zionistische bendes in staat om Palestina over te nemen. Meer dan 78% van het Palestijnse land werd gegeven aan de zionistische bendes.

Alle tragedies en rampen die het Palestijnse volk zijn overkomen, zijn te wijten aan Groot-Brittannië (²). Daarom hebben wij, in de ‘Partij voor Bevrijding en Onafhankelijkheid, serieus overwogen om een rechtszaak in te dienen tegen Groot-Brittannië. Wij zijn in contact met de ‘Arabische Advocaten Unie’ en met het deskundigen van internationaal recht om een rechtszaak in te dienen tegen Groot-Brittannië in de internationale gerechtshoven, voor de misdaad die sinds november 2, 1917 voortduurt tot aan deze dag.”

Noten:

(1) Het Kalifaat is het streven naar één groot, islamitisch rijk dat het gehele Midden-Oosten beslaat. Het betekent dus het herstel van het Ottomaanse Rijk zoals dat voor de Eerste Wereldoorlog bestond, alleen zou nu Jeruzalem de hoofdstad moeten zijn, in plaats van Istanboel. Dit is het streven van de moslimfundamentalisten zoals Hamas en de Moslim Broederschap. De Moslim Broederschap had dit – met de benodigde verovering van Jeruzalem – als streven in de verkiezingscampagne in Egypte en hamert hier voortdurend op.

(²) Het was niet alleen Groot-Brittannië dat dit voorstelde, het was een unaniem besluit van de wereldgemeenschap in 1922 om bij de opsplitsing van het Ottomaanse Rijk om een half procent toe te kennen aan het Joodse volk, op basis van het recht op zelfbeschikking. Immers, ook alawieten (Syrië), sjiieten en christenen (Libanon) kregen eigen staten. Zie uitgebreider: Mandaat voor Palestina: 90 jaar geldig.

vertaling en publicatie: Likoed Nederland


Bronnen:

 1. Likoed Nederland: Palestijnen willen Engeland aanklagen voor ‘misdaad’ van 94 jaar geleden [lezen]
 2. Memri TV videos: Chief Islamic Judge of PA: We Want to File Suit against Britain for Balfour Declaration “Crime” [lezen]

4 gedachtes over “Palestijnse hoofdrechter: ‘Wij willen Engeland vervolgen voor Balfour Verklaring van 1917’ [video]

 1. Het was geen kwestie van kolonialisme. Het gebied was in de eerste wereld oorlog op de Turken (Ottomaanse rijk) veroverd door de Engelsen en de Fransen. In San Remo (1920 en later bevestigd in 1922 door de Volkerenbond) is besloten dat Frankrijk en Engeland het mandaat kregen en zij zorgden dat het een eigen bestuur kreeg. Frankrijk had het mandaat van Libanon en Syrië en Engeland over Palestina en Irak.

  Het was dus meer een daad van dekolonisatie en werd bevestigt én onder auspiciën van de Volkerenbond. Dus niet zo zeer Engeland, maar de Volkerenbond zelf, de VN van nu!

  Zie daarvoor
  https://brabosh.com/2010/04/30/het-wettelijke-recht-van-israel-om-te-bestaan-als-een-joodse-staat/
  https://brabosh.com/2012/12/01/pqpct-lek/
  https://brabosh.com/2010/05/02/90ste-verjaardag-van-de-san-remo-conferentie/

  Like

 2. @Janfreak. Je hebt natuurlijk gelijk als je zegt dat Jeruzalem niet één keer in de Koran voorkomt (netzomin als de Palestijnen), maar wél in de Bijbel en daarvoor in het oude Testament/Joodse Torah.

  Waar ik het over heb is dat vooral de Britten (na de Romeinen/Turken), maar ook de Fransen de bezetters van het héle MO waren, inclusief het oude Judea & Samaria en zich daar als Goden gedroegen. De Britten hebben een gedeelte van het door hun bezette ‘mandaat Palestina, (bedoeld als Joodse staat), op eigen houtje verdeeld en het grootste gedeelte aan de Arabieren gegeven = Jordanie en waar dus daarom vandaag de dag het grootste gedeelte van de Arabische Palestijnen wonen.

  Het zijn vooral de Britten die de hele MO blunder op hun naam kunnen zetten met hun bezetting en wrede verdeel & heers politiek. (lees hierover).

  Het Kalifaat gaat niet over het Islamiseren van het MO want dat is, behalve in Israel al gebeurd (door oorlog, moord en uitdrijving en/of gedwongen Islamisering van de oorspronkelijke inwoners = Joden & Christenen). De Joden zijn bijna helemaal verdreven en de overgebleven Christenen in dit gebied en andere Islamlanden zijn nu aan de beurt. Het Kalifaat gaat nu over de Islamisering in de rest van de wereld, waaronder Europa, die dit nog stééds niet onder ogen wil zien en inplaats hiervan de aanval op Israel opent.

  Like

 3. @shapira2012,
  Wat een ongenuanceerde reactie. Lijkt het je niet verstandig eens in de geschiedenis te duiken? Als ik het wel heb komt Jeruzalem niet eens voor in de Koran, maar wel honderden keren in de Bijbel. Het is niet te hopen dat er een kalifaat daar komt, dan worden de inwoners eeuwen terug geworpen in de tijd.

  Like

 4. De man heeft gelijk met zijn beschuldiging dat vooral Engeland, samen met rest van het Europese Colonialisme schuldig zijn aan de Midden Oosten soep én andere conflikthaarden in de huidige wereld.

  Wat hij er niet bijverteld is dat de wereld intussen verder is gegaan en hij met zijn achterban niet verder komt dan te proberen de geschiedenis terug te draaien of te veranderen.

  Het is daarom ook zo gevaarlijk dat dezelfde voormalige colonialisten landen opnieuw proberen de wereld te beinvloeden met zo een slechte staat van dienst en veel bloed aan hun bezitterige handen. Zij zouden er beter aan doen hun invloed binnen hun eigen landsgrenzen te behouden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.