Gaza Unplugged afl.116: Nederland bouwt huizen voor Palestijnen in Rafah en Khan Younis [in beeld]

house02Nieuwe wijk in Rafah, gebouwd met Nederlandse euro’s

Alle dagen horen en lezen we hoe de Israëlische ‘bezetter’ de Gazanen terroriseert, alles verwoest en zelfs weigert bouwmaterialen toe te laten in de Gaza om alles weer op te bouwen. Onzin natuurlijk. De leveringen van bouwmaterialen voor internationale hulpprojecten, overheidsprojecten, van het Rode Kruis, de UNRWA, tientallen ngo’s die in de Gaza actief zijn, zijn al die jaren onverminderd blijven doorgaan.


https://brabosh.com/category/gaza-unplugged/

house14a

In Gaza wordt gebouwd tegen de sterren op. 1900 nieuwe wooneenheden werden gebouwd of zijn bijna afgebouwd; 14 ziekenhuizen zijn af of bijna af; 42 scholen (nieuw of gerenoveerd) zijn voltooid of bijna; 10 nieuwe wegen werden aangelegd en 22 water en rioleringen projecten werden voltooid of bijna voltooid.

In het bijzonder Nederland toont zich hier bijzonder actief. Sinds 2007 heeft Nederland 118 miljoen euro’s gedoneerd aan de UNRWA, de VN hulporganisatie voor Palestijnen. Hiermee is Nederland de 8ste belangrijkste donor van de Palestijnen van de wereld in de UNRWA!

Eind april 2012 opende de Nederlandse vertegenwoordiger in de Palestijnse Gebieden, Birgitta Tazelaar een gloednieuwe wijk van 223 wooneenheden in Khan Younis (2 volgende plaatjes hieronder).

house17a

Pittig detail, waar Israëlbashers ongetwijfeld van zullen smullen: dat nieuwe Nederlandse dorp in Khan Younis voor de Gazaanse Palestijnen werd gebouwd op de gronden waar voorheen Joodse Israëliërs (‘kolonisten’) woonden maar die in 2005 op bevel van de voormalige premier Ariel Sharon moesten oprotten [zie rubriek op Brabosh.com: “Gush Katif“] 😦

house16a

Maar ook in de meest zuidelijk gelegen Gazaanse stad Rafah wordt naarstig verder gebouwd. Ondanks het feit dat Israelbashers beweren dat er geen bouwmaterialen worden toegelaten, rijzen moderne wijken en huizen als paddenstoelen uit de grond.

De volgende fotosessie dateert van 26 december 2012, nog geen twee weken geleden dus. De Nederlanders subsidiëren er zelfs de bouw van een moskee in Rafah (plaatje hieronder). Lief toch van ze, niewaar? De rest van de foto’s spreekt voor zich.

house04
house01
house03
house05
house07
house09
house10
house11
house12
house13a
house15


Bronnen:

 1. Skyscraper City Gaza: Van Doren: New district in Rafah [lezen]
 2. DEmotix: Dutch UN Support hand over housing complex to Palestinian families [lezen]
 3. Cif Watch: Guardian falsely claims that “almost no” construction materials have entered Gaza [lezen]
 4. UNRWA: Gaza families move into new shelters built by UNRWA with funding from the Netherlands [lezen]
 5. Netherlands Representative Office (NRO) Palestinian Territories – Birgitta Tazelaar [lezen]
 6. Electronic Intifada: New homes for displaced families, yet Israel still restricts building materials in Gaza door Rami Almeghari [lezen]
 7. Rijksoverheid nl: Kamerbrief over het vredesproces in het Midden-Oosten dd 12 december 2012 [lezen]

Een gedachte over “Gaza Unplugged afl.116: Nederland bouwt huizen voor Palestijnen in Rafah en Khan Younis [in beeld]

 1. Kom als starter maar bij een Nederlandse bank en vraag geld om een woning te gaan bouwen.Als starter krijg je nul op je reguest. Banken lenen niets.Bij het zien van de beelden zullen ze zich enorm kwaad kunnen maken,dat anderen (niet Nederlanders ,maar Palestijnen met Nederlands geld van(Ned Overheid,banken) wel woningen kunnen bouwen.
  Het zal goed zijn dat er in de 2e Kamer,door politici ,vragen over gesteld moeten worden.
  Buitenlandsbeleid van Nederland ,scort veel aan en behoort rechtvaardiger en inzichtelijker voor de burger gemaakt te zijn. Ontwikkelingswerk controle. Veel is er van te vinden en dat.artikel aan de orde stellen in de Media zal goed werken.

  Like

Reacties zijn gesloten.